Wki

Hur att övervinna tristess

Är du uttråkad med ditt arbete, din relation, eller ditt liv i allmänhet? Tristess är en komplex process. Det finns många orsaker till att man kan vara uttråkad. Det vanligaste är att du har ingen aning om vad jag ska göra. Andra orsaker kan vara att du känner dig lat, trött eller bara inte vill göra de saker som är tillgängliga för dig att göra. Kanske har du idéer om saker, men du känner att du inte kan göra de saker du vill göra. Tristess blir en stor oro när det resulterar i förhalning, obeslutsamhet och känner håglös och avtrubbad. Här är några idéer om hur man kan övervinna tristess.

Steg

Hur att övervinna tristess. Försök att klura ut varför du är uttråkad.
Hur att övervinna tristess. Försök att klura ut varför du är uttråkad.
 1. 1
  Försök att klura ut varför du är uttråkad:
  • Vill du göra något som du har gjort många gånger förut? Försök lägga något nytt eller gör det på ett annat sätt. Om det bara inte klippa det, sluta göra samma sak om och om igen. Självklart, om repetitiva uppgifter är en del av ditt yrke, då du kan, tyvärr, har inget annat val än att sticka. Du kan överväga att få ett nytt jobb men om så är fallet. What ever situationen kanske, försöka fly den monotona uppgiften.
  • Är du känner dig lat, trött, eller omotiverad? En tupplur kan föryngra dig och det kan vara förvånande hur mycket mer motiverad du kan känna efter en snabb snooze. Alternativt, kan andas in den friska luften utanför för bara tio minuter fräscha upp din inställning, och utrymmet och (kanske) solsken kan göra underverk för ditt humör. Om det inte fungerar, kan du inte ställa dig själv små "vinster" om du slutföra en uppgift du för lat för att göra, eller lite "straff" för om du inte gör det. Till exempel kan du tillåta dig själv två rutor av choklad när du är klar med en bit av läxor. Denna metod bör användas i regleringen men (se varningar).
  • Är du vilade ändå känner lata? Försök att övertyga dig själv att göra bara en liten sak: något litet eller kortvariga eller bara en del av en uppgift. Att ta baby steg mot ett mål kan ge dig en känsla av prestation som kommer att slå någon tristess. Till exempel, om du har en 3 sida uppsats att skriva, skriva det med tio minuters pauser mellan varje sida. Eller om lättja är att du verkligen inte vill göra uppgiften, föreställa sig konsekvenserna av att göra och inte göra det. Försök att övertyga dig själv uppgiften bättre gjort än inte gjort, så ska du känna dig mer motiverad.
  • Är du uttråkad eftersom du känner att du inte kan göra de saker du vill göra? Detta kan vara en mycket irriterande situation att vara i, eftersom det enda som hindrar dig från att slutföra en uppgift eller ha lite kul är bristen på material eller kanske expertis. Försök att tänka på alternativa sätt att göra vad du vill göra, arbeta med vad du har tillgängligt. Var inte en perfektionist, så kommer du alltid frustrerad och därför uttråkad om du inte nå dina omöjliga mål. Belöna dig själv på något sätt när du åstadkomma något / något som ger dig spänningen i att njuta av livet. En annan sak att göra är att göra en timmes arbete, sedan tjugo minuter av avkoppling. Detta gör att du tillbringar mest tid på jobbet, men bör inte bli alltför uttråkad. Du kan alltid skala denna tidpunkt ned (3:1).
  • Är du uttråkad eftersom du inte kan komma på något att göra? Gör något fysiskt eller socialt aktiva. Göra lite motion kan få dig i en bättre sinnesstämning, liksom den extra bonusen att hålla dig i form. Social verksamhet (t.ex. att tala med någon) uppfyller ett av våra grundläggande mänskliga behov. Face-to-face kontakt är, om möjligt, mycket bättre än att prata över telefon eller Facebook. Om det är så illa, Google en slumpmässig aktivitet generator, sedan lovar dig själv att göra den första aktiviteten du ser det är möjligt för dig att göra.
 2. 2
  Försök att göra något helt nytt och lära av det. Nya situationer och åtgärder kommer att aktivera din hjärna, som gör det möjligt att utöva sina befogenheter lärande.
 3. 3
  Försök att vara aktiv med en intressant grupp av människor. Dessa kan vara dina vanliga vänner, eller kanske du kan gå med i en ny grupp människor intresserade av liknande saker till dig. Det finns många klubbar i lokala gemenskapstjänstemän, eller online. Gå en, och delta i den regelbundet.
 4. 4
  Bryt ut ur din rutin. Även om det är viktigt att ha struktur i ditt liv, ibland göra något radikalt annorlunda, eller vid en ovanlig tidpunkt, kan uppfriskande. Du måste vara uppmärksam på dina tankar och dagliga aktiviteter och hitta sätt att inte lämna in dig själv till slit och ta saker för givet. Var spontan!
 5. 5
  Ändra dina tankar. Dina tankar påverkar ditt beteende och humör. Genom att ändra din åsikt om betydelsen av dina känslor och upplevelser, kommer du att generera en annan attityd. Låt dig inspireras med kraftfulla långsiktiga mål. Kraftfulla mål håller dig inspirerad. Du kan inte känna sig uttråkad på samma gång när du är motiverad att bygga ett liv. Tänk på en sak du älskar varje dag, och när din ner har en egen pep talk beredd, om varför du är fantastisk.
 6. 6
  Brand upp din fantasi. Skapa mentala bilder för att stimulera dina tankar. Visualisera där du vill vara och vad du vill bli. Använd din fantasi för att uppleva en situation som du vill ska hända i ditt liv. Det underbara fantasi är att du kan skapa vad du vill uppleva. Tittar ut genom ett fönster, ta en promenad i en park, eller gå till ett museum är alla enkla sätt att få inspiration.
 7. 7
  Prata med andra människor. Om personen bredvid dig ser så uttråkad som du är, slå upp en konversation! Eller ring en kompis och fråga om de vill komma över för en natter eller en omgång någonting. Om du har en intressant, tankeväckande person att prata med, kan den tiden förbi ganska snabbt. Du kan också lära sig något. Klubbar och communites har många människor att prata med, så gå en och prata! Eller ens gå upp till en slumpmässig person på gatan, och börja chatta med dem!
 8. 8
  Var aktiv! Gå en promenad eller göra något fysiskt upprörande. Skriv ner 10 saker du kan göra och 10 kan du inte ännu. Arbeta igenom dem när du är uttråkad. Du kan också prova att sport du alltid velat göra, men aldrig har.
 9. 9
  Skapa nyfikenhet. Skapa din nyfikenhet på vad som händer runt omkring och inuti dig. Du hittar livet tråkigt på grund av upprepning eller ett mönster av vissa vanor eller aktiviteter. Försök att titta på och göra dem annorlunda och skaffa dig fascineras med andra alternativ och möjligheter. Titta på nyheterna oftare, läsa fler böcker också. Det är verkligen öppna ögonen!
 10. 10
  Hitta, läsa, lyssna, titta på eller göra något spännande, stimulerande och underhållande. Du kommer förmodligen att vara mer uppfyllda om du lär dig något: själlösa media kan absorbera men i slutändan inte alls stimulerande.
 11. 11
  Hitta en ny hobby, såsom, rita, spela ett instrument, brädspel, kort, Cykling, eller fotografi. Om du är särskilt bra på en färdighet, kan du lära andra att göra det, och att hjälpa andra samt att undvika tristess.
 12. 12
  Undvik tråkiga människor och situationer. Komma bort från människor och situationer som har burit dig. Du kan inte bara gå ut ur ett förhållande, men du kan ge dig själv lite utrymme att göra saker som intresserar och motiverar dig.
 13. 13
  Börja ett liv lista och åstadkomma en ny sak varje dag, eller vecka.
 14. 14
  Prova några av dessa idéer:
  • på ditt lokala sjukhus eller äldreboende. Detta kan ge dig en stor känsla av tillfredsställelse i att hjälpa andra människor.
  • . Be om jobb att göra runt huset för pengar eller ens starta ett företag som klipper folks gräsmattor eller sällskapsdjur sittande. Ganska snart alla pengar kommer att lägga upp och du kan köpa något nytt som kommer att hålla dig underhållen.
  • Utöva sport själv eller med vänner. Du kommer inte bli uttråkad längre och du kommer att kunna visa upp dina färdigheter nästa match och känna sig stolt över vad du åstadkommit.
  • Ta ut din cykel / skateboard / rullskridskor / skoter och få lite motion. Ring upp en vän och se om de vill komma med dig.
  • Gå till köpcentret och uppmärksamma människorna där, vad skulle de tänka på? Vem kan de prata med? Vilka slags människor är de?
  • Grädda något. Då får man äta det efteråt!
  • Fånga upp på några läxor eller att du kanske ändå måste göra. Även om detta kan verka som det sista du vill göra, kan det vara just den sak att få din hjärna surrande.
  • eller. Men inte får någonstans inomhus. Titta på en film du inte har sett på länge. Verkar det annorlunda nu?
  • Journal dina känslor och tankar, antingen privat eller på en blogg. Ett sätt att bli medveten om vad som utlöser din tristess är att fråga dig själv och ta en ordentlig titt på det. Observera och skriv ner dina känslor och tankar för en vecka och i slutet av den, reflektera över dem. Du kan också starta en blogg på nätet, om du känner att dela dina tankar med andra människor kan vara till nytta.
  • Läs och bidra till Google. Du kanske blir förvånad över hur mycket du tycker om att använda dina kunskaper för att informera andra människor. Eller det kanske tråka ut er ännu mer: du kommer inte veta förrän du försöker!
  • Minnas de goda somrar du brukade ha. Du kan skriva en roman om det. Var noga med att inte bli alltför nostalgisk, dock.
  • Få dina vänner runt och spela något som liknar ett brädspel du inte spela med i ett tag eller bygga något av LEGO. Om du inte har haft någon barnslig kul ett tag, här är din chans!
  • Om du har något som du inte behöver, sälja den! På så sätt kan du använda de pengar som du tjänat att köpa dig något som kommer att underhålla dig.
  • Tänk på platser du vill besöka, och varför. Sedan, om möjligt, besöka dem och se om de lever upp till dina förväntningar!
 15. 15
  Lär och öva mindfulness meditation. Du blir plötsligt uttråkad - otålig och rastlös. Vid denna punkt, bli medveten om dina känslor. Var uppmärksam på de fysiska symptom på din rastlöshet.
 16. 16
  Utforska världen och ditt sinne. När tristess har övervunnits, kommer ditt sinne att hitta många sätt att hålla dig sysselsatt. Minskade rapporterade nivåer av tristess ansågs tillförlitliga indikatorer på om behandlade narkotikamissbrukare skulle förbli drogfria. Långdistansförare, som rapporterade lite tristess, spelade mentala spel, såsom räkning av passerande föremål. De var också säkrare förare. Bara självinsikt kan göra dig fri. En befriat sinne kan utveckla nya färdigheter och fritidsintressen. Befriad från tristess, kommer ditt eget mönster avkänningsmekanismer finna glädje i skönheten i världen omkring dig.
 17. 17
  Försök att göra något på din dator om du har en, eller se på TV. Det tar din tristess bort och du kommer att tänka på olika saker än att bli uttråkad.
 18. 18
  Lär dig ett främmande språk med en grupp andra studenter. Faserna du ska gå igenom, det grupprum, lära och interagera, ditt arbete på egen hand, dina avläsningar kommer medierna och de många aspekter av denna livslånga hobby sporra dig att gå på att njuta varje aspekt av det eller trampa på skit.

Tips

 • Om du har ett husdjur, spela eller umgås med honom / henne.
 • Försök dra vad som faller in i ditt huvud.
 • Börja göra något konstigt, som att kombinera två livsmedel du aldrig tänkt att kombinera
 • Många människor äter för att övervinna tristess, men du vill inte ryckas. Försök att använda detta som en chans att äta hälsosam mat som frukt eller grönsaker.
 • Försök med något av dessa aktiviteter:
  • Hjälpa andra, det är en av de aktiviteter som ger dig inre frid.
  • Vara andlig, göra någon andlig aktivitet.
  • Steka ett ägg på trottoaren.
  • Gör en lemonad stå.
  • Titta moln.
  • Surfa din TV till en kanal du aldrig varit förut, sedan vänta på reklamfilmer för att komma vidare och försöka gissa vad de säljer innan de berätta.
  • Gå till en butik och bläddra, man vet aldrig, kanske du behöver mat eller nya byxor eller något. Men inte ryckas, spendera pengar är egentligen inte en hobby.
 • Kom ihåg, är tristess bara ett tänkesätt, hålla dig sysselsatt med något att göra.
 • Gör något som kommer att vara positivt för någon annan, utan personlig vinning.

Varningar

 • Om du använder priset och straff metoden, gör inte de vinster eller straff något som kan vara livet förändras om det görs för mycket. Du bör använda den metod så lite som möjligt, och ha realistiska priser.
 • Låt dig inte frestas att experimentera med eller göra något olagligt för att fördriva tiden. Detta är verkligen det värsta idé möjligt för att bota tristess.
 • Medan experimentera något nytt du aldrig gjort förut inte prova cigaretter eller alkoholer som senare kan bli väsentligheter och utan vilka du kan dras till tristess.