Wki

Hur att klippa gräset

Gräsklippning är en ganska svår uppgift som blir gradvis lättare varje gång du gör det. Behärskning av det tar inte mer än ett par klipper. Här är en grundläggande instruktion i hur man klippa en gräsmatta.

Steg

Hur att klippa gräset. Sätt på rätt skyddskläder och / eller utrustning.
Hur att klippa gräset. Sätt på rätt skyddskläder och / eller utrustning.
 1. 1
  Sätt på rätt skyddskläder och / eller utrustning. Detta inkluderar långbyxor (som skydd mot flygande pinnar, stenar och gräs), en hatt och / eller solglasögon (för att hålla solen ur ögonen, så att du kan klippa rakare.) Lyssna på musik genom hörlurar, medan roligt, får hindra att höra av varningar om en persons röst, fordon bil horn, eller fel på gräsklipparen själv.
 2. 2
  Kontrollera nivån på olja och gas i gräsklipparen, och fyll därefter. De flesta moderna gräsklippare behöver inte olja mer än en gång per år.
 3. 3
  Använd hörselskydd. Hörlurar, såsom hörlurar som kommer med en iPod, inte skydda din hörsel. Lyssna på musik medan du använder en gräsklippare är farligt för dina öron.
 4. 4
  Plocka upp alla leksaker, stora pinnar, och / eller stenar, särskilt om du har en uppsamlare gräsklippare.
 5. 5
  Dra alla ogräs.
 6. 6
  Edge gräs perimetrar först. Eventuella kvarvarande gräs missade blad kommer att vidtas med gräsklipparen.
 7. 7
  Starta klipparen. Vanligtvis är detta en tryckknapp eller en draglina.
 8. 8
  Klipp gräset. För att undvika att missa fläckar Kontrollera att linjen mellan snittet och oklippt gräs stannar innanför gräsklippare långt hjulet. Börja med att klippa längs hela omkretsen. (Gör minst en remsa om inte två. Det hjälper i trånga utrymmen för att vända)
 9. 9
  Skär i motsatta rader: upp en riktning, vända bredvid, flyttar successivt fram till slutet. Detta är bara ett sicksackmönster.
 10. 10
  Alltid Klipp i olika riktningar för att förhindra ådring.
 11. 11
  Kontrollera gräsuppsamlaren från tid till annan och, om den är full, tom på lämplig komposthög trädgård dumpa.
 12. 12
  När alla önskade gräset klipps, stäng av motorn.
 13. 13
  Placera klipparen tillbaka där den lagras.

Tips

 • Skär i olika riktningar varje gång, för att förhindra att gräs från "bära ut". Om du skär horisontellt en vecka, skuren vertikalt eller diagonalt nästa.
 • Diagonalt snitt linjer är mer attraktiva på gräsmattan egendom.
 • För att fullt ut kontanter i om gör ett grannar gräsmatta som ett jobb, alltid skära nämnda gräsmatta på den högsta inställningen, så att göra klippning minst en gång i veckan obligatoriskt. Dessutom gör detta din granne en stor tjänst eftersom en lång snitt är bättre för gräset om någon form av torrt väder är troligt.
 • Vara noga med att gå runt träd om du måste klippa rätt upp mot basen. Kanten av klippaggregatet kan vara vassa och göra stora skador på träd (särskilt unga träd).
 • Om du klippa din egen gräsmatta och går för hastighet, lägg gräsklipparen på en av sina lägre inställningar. Detta sätt kommer du att kunna gå över gräset snabbt, och det kommer fortfarande att klippa allt. Också det kommer att innebära att du måste klippa mindre ofta.
 • För hastigheten, använda hela bredden av klipparens blad på varje pass, försök att klippa i de längsta raka linjer möjligt, göra snabba vändningar, balansera gräsklipparen väl på bakhjulen, och bygga säker hastighet på raksträckor (det är där de lägre inställningarna komma till hands.) När du klipper din gård varje vecka, kan du utveckla en strategi eller slåtter mönster för att få din trädgård göras i den snabbaste tiden, hushållning förflyttning av gräsklipparen.
 • För god uthållighet i hastighet klippning, hålla en lös men säkert grepp på stången. Wiggle runt fingrarna för att hålla armarna löst, så att dina ben kan ge makten. Och raka armar kan hjälpa till att överföra kraften från benen utan att armarna blir trötta. Nyckeln till uthållighet är avslappnade muskler och bra syreupptagning.
 • Klipp gräset när som helst på dagen, så länge det inte handlar om att vara mörk. Mörkret gör klippningen svårare och gör dig mer benägna att skada från ett hinder du kan inte se.
 • Bär golfskor medan du klipper - de äldre med spikes är bäst. Detta luftar din gräsmatta som du klipper.

Varningar

 • Håll händerna borta från bladen, kan de orsaka kroppsskada vid kontakt med kroppen.
 • Aldrig bära sandaler eller andra öppen tå skor vid gräsklippning.
 • Alltid skära horisontellt i branta lutningar för att undvika att förlora kontrollen över gräsklipparen, företrädesvis uppifrån.
 • Vissa gräsklippare "hint" vid låga gas nivåer, såsom avtagande tonerna av "slow-snabb-långsam-snabb..." slåtter.
 • Var medveten om skräp skjuter ut på baksidan eller på sidan av klipparen. Tänk skyddsglasögon. Små stenar kan ta darnedest studsar ibland.
 • Alltid sätta säkerheten främst. Aldrig vara utom kontroll av gräsklipparen eller dig själv, och se upp för slick gräs.