Wki

Hur man konstruerar en upphöjd plantering säng

Om dina avkastningen är en besvikelse, är din trädgård utrymme inte så produktiv som du vill, eller om du bara har ett litet utrymme att ägna åt trädgårdsarbete, kan bygga en upphöjd bädd vara svaret på alla dina problem. Här är hur man gör det.

Steg

Hur man konstruerar en upphöjd plantering säng. Visualisera och sedan utforma formen på din upphöjd bädd.
Hur man konstruerar en upphöjd plantering säng. Visualisera och sedan utforma formen på din upphöjd bädd.

Planering av projektet

 1. 1
  Visualisera och sedan utforma formen på din upphöjd bädd. Lyckligtvis tar en upphöjd bädd inte mycket! Du bygger i grunden en öppen topp och öppen botten rutan, och du kan göra det i någon form som du vill. Tänk på dig själv som att bygga en form att hälla jord i (som man kan hälla cement eller gips i ett formulär).
 2. 2
  Rita din planerade säng, mäta din tillgängligt trädgård utrymme, och lägg måtten på ritningen. Nu kommer du att kunna avgöra hur mycket material du behöver för att bygga upp sängen.
 3. 3
  Bestäm vilka material som ska användas. Du kan använda nästan vad som helst som kommer att hålla smuts. Lumber, plast, syntetiskt trä, järnvägsslipers, tegelstenar, stenar, eller ett antal andra poster är möjliga material. Men med hjälp av virke är generellt det enklaste och mest effektiva metoden. Denna artikel kommer att fokusera på att göra en upphöjd bädd av virke eller syntetiskt virke.
 4. 4
  Samla dina leveranser. En fullständig lista över förbrukningsartiklar är nedan under. Allt du egentligen behöver är sidor kapas till önskad längd och minst 24 "(60 cm) i höjd. Om du vill ha en triangulär upphöjd bädd, behöver du tre sidor. Om du vill ha en fyrkantig säng, behöver du fyra sidor av samma längd. För en rektangulär, säng du behöver fyra sidor, med två av en lång och två av en annan. Du får idén!

Bygga upp sängen

 1. 1
  Anslut sidorna av din säng tillsammans för att bilda formen av din säng. Om du använder virke, överväga att använda 4 "x 4" (10 cm x 10 cm) inlägg avpassade för att fungera som hörnen av din säng. Sedan kan du spika enkelt eller skruva sidorna i hömstyckena. Denna metod kommer att öka styrka och bidra till att din upphöjd bädd håller ihop när smuts är placerad i det.
 2. 2
  Skär en bit av trädgårdsarbete plast eller ogräs matta att passa fotavtryck av din upphöjd bädd. Genom att sätta en barriär ner först, kommer du avsevärt minska ogräs som kommer att växa i din säng. Sju eller åtta lager fuktad tidningen också kommer att hålla ogräset från att växa, liksom kartong från apparaten boxar (var noga med att ta bort tejpen på kartongen).
 3. 3
  Placera din upphöjd bädd formuläret över fotavtryck. Detta kan ta två personer, beroende på storleken på sängramen och vikten av de använda leveranser. Se till att välja en plats som kommer att få mycket sol. Kom ihåg, kommer din säng vara något permanent, så placera den på bästa möjliga plats.

Använda den upphöjda växtbädden

 1. 1
  När din säng är i sitt permanenta läge, fylla den med jord. Lägg till lite komposterad gödsel i botten av bädden och sedan lager planteringsjord ovanpå den näringsrika kompost. Du kan minska kostnaderna avsevärt genom att använda någon jord (upp till 50%) från övriga delar av din bostad. Plan på att fylla minst 1/3 av din upphöjd bädd med eller komposterad gödsel (tillgänglig från plantskolor eller plantskolor i 40-kilos säckar).
  • Blanda i torra organiska gödselmedel (som aska, benmjöl och blodmjöl) och samtidigt bygga din säng. Följ instruktionerna på förpackningen.
 2. 2
  Börja plantering. Vissa människor gillar att odla blommor i sina upphöjda bäddar. Vissa föredrar att odla grönsaker. Alternativen är nästan obegränsade. Om du vill odla mat, upphöjda bäddar är utmärkta val för sallad gröna, morötter, lök, rädisor, rödbetor och andra rotfrukter.
 3. 3
  Skydda din upphöjd bädd från elementen. Att bygga en miniatyr organisk fjäder insektsbekämpning / sommar / höst "växthus", lägger beslag på din upphöjd bädd genom att böja och ansluta PVC-rör i en båge över sängen. Sätt en båge var 4-6 fot (1,2 meter - 1,8 meter).
  • Köp en bit av flytande rad-cover, även kallad spunnen fiber duk från en trädgård leverans butik eller online, fäst den till valven, och du har en insekt-fri, fukt-bevarande, hoop hus som du kan använda för att växa mat i hela växtsäsongen.
  • När växterna i ett avsnitt blir så högt att locket inte längre är praktiskt, kan du avslöja den delen, och ta locket hela vägen till marken mellan partierna fortfarande använder locket. Det kan tyckas märkligt, men ljus, kan värme och fukt tränger hela locket i tillräckliga proportioner i full sol, men buggar och vindburna frön ogräs kan inte. Därför är detta steg kan hjälpa dig att minska din vattning, ogräsrensning, och kräver bekämpningsmedel.
  • Du kan också använda den ram för att stödja plast fågelnät att begränsa, om inte eliminera, rådjur skador på dina hårt vunna ansträngningar.

Tips

 • Upphöjd bädd trädgårdar bör helst vara 2 till 4 fot (60 cm x 1,2 meter) bred. Två (2) fot (60 cm) om trädgårdsmästaren bara har tillgång till den upphöjda sängen från ena sidan, och fyra (4) fot (1,2 meter) om trädgårdsmästaren kan komma upp sängen från båda sidor. Det bör inte göras bredare, eftersom trädgårdsmästaren skulle då behöva kliva in i upphöjd trädgård (därmed kompaktering jorden) eller kanske lägga stam till hans eller hennes rygg.
 • Du kan sänka din jord kostnader till nästan noll genom gräsklipp skiktning och halm (inte hö, eftersom det innehåller frön) eller blad falla. Vatten varje skikt grundligt och luffare ner innan du lägger nästa lager. När sängen är full, kan du plantera in det genom att lägga planteringsjord i varje hål som du gräver. Vid tiden växtrötterna börja nå bortom hålet, kommer komposten materialet har börjat brytas ner. Om du planerar att plantera frön, sedan lägga ett tunt ytskikt av planteringsjord eller kompost. Var beredd på att lägga till ytterligare kompost material varje säsong eftersom kompost material minskar i volym när det bryts ner.
 • Dekorera din upp sängen, eller ens belysa det, göra det till en höjdpunkt i din trädgård.
 • Se till att vattna din upphöjd bädd ofta. Eftersom det är ovan jord, kommer din upphöjd bädd inte behålla vatten samt jord i marken. Det kommer också att hjälpa till att placera din upphöjd bädd nära en vattentäkt-detta kommer att göra det lätt att vatten hela året.
 • Bygga en upphöjd bädd med två personer är mycket enklare och snabbare än med en.
 • Upphöjda bäddar är lättare att nå än rader planterade i marken. Om du har problem lutar ner, kan du bygga en upphöjd bädd längre, ända upp till midjehöjd. Tänk bara på att bygga upp starkt nog och vatten i enlighet med detta.
 • Hålla upphöjda bäddar smala kommer att hjälpa till med bevarandet av vatten.
 • Du kan antingen köpa planteringsjord i en trädgård leverans butik, gräva upp från omgivande områden, eller köpa den av lastbil från ett större uttag. Göra några prissättning och avgöra vad som är bäst för dig. Store köpte planteringsjord är steriliserad och har inga ogräsfrön, men det kan bli dyrt att köpa i stora mängder. Om du gräver jord från din gård eller mark kommer det sannolikt att fler ogräsfrön, men priset kommer att vara rätt.
 • Överväg att använda 2 "x 12" (5 cm x 30,5 cm) bitar av virke kapas till önskad längd. Om du lägger dessa på deras sidor och sätta en ovanpå varandra på varje sida av sängen, kommer din sängens djup vara ungefär 24 "(60 cm).
 • Var kreativ när du bygger din upphöjda plantering säng. Du kan bygga en stor upphöjd bädd av skräp virke, så var inte rädd för att experimentera. Upphöjda bäddar är ganska bra och mycket prisvärd.

Varningar

 • I vissa områden, som har virke i kontakt med marken ökar risken för termitangrepp för närliggande träkonstruktioner såsom bostäder.
 • Upphöjda bäddar är en attraktiv toalett för katter. Om du har några stökiga katter i ditt område, överväga att odla tillräckligt med kattmynta för att hålla dem tillräckligt sövd.
 • Vissa äldre tryckimpregnerat virke - den gröna-tonade virke som ofta används för utomhus strukturer - kan innehålla arsenik som är ett dödligt gift samt cancerframkallande. Arsenik används inte längre att behandla virke, kan dock äldre virke innehåller fortfarande detta gift. Arsenik frigörs när träet är sågas eller bränns, och kan lakas ut ur trä när jorden är surt, eller i närvaro av surt regn. Även om det är frestande att använda denna typ av virke för dina upphöjda bäddar eftersom den varar år längre, kanske du vill hålla fast vid vanligt virke, speciellt för dina vegetabiliska sängar, och planerar att ersätta den vart tredje till femte år.
  • Ny behandlat virke inte längre innehåller arsenik. Återvunnet virke kan dock innehålla denna kemikalie.

Saker du behöver

 • Blanketter för din upphöjd bädd (Överväg att använda 4 "x 4" (10cm x 10cm) inlägg kapas till 24 "(60 cm) i höjd för hörn och 2" x 12 "(5 cm x 30,5 cm) bitar för sidorna)
 • Spikar eller skruvar
 • Hammare eller skruvmejsel
 • Kompost
 • Jord
 • Frön eller startar växt
 • Shovel
 • Rake
 • Barrier (plastfilmen eller liknande) för att hålla ogräs ut. Ångspärr kan också användas för att fodra insidan av sidorna av sängen. Detta kommer att avsevärt förlänga livslängden på träet.
 • PVC rör och växthus av plast (tillval)
 • Komposterad stallgödsel (finns på plantskolor eller från gårdar)