Wki

Hur att befrukta en trädgård billigt

Gödsling din trädgård är stor att förbättra markens ekologi, växtskydd och viktigast för att producera bättre grönsaker, frukt och blommor.

Inte alla gödselmedel behöver vara dyrt och de bästa är naturligt producerade, låg toxisk och mycket bra för trädgården. Denna artikel tittar på en rad olika alternativ för dig att försöka få bättre liv ur din trädgård.

Steg

Hur att befrukta en trädgård billigt. Tills trädgård plats med mekanisk rorkult eller för hand.
Hur att befrukta en trädgård billigt. Tills trädgård plats med mekanisk rorkult eller för hand.
 1. 1
  Tills trädgård plats med mekanisk rorkult eller för hand. Lossa jorden kommer att möjliggöra enkel tillsats av kompost och lufta jorden för tillväxt av rötter och daggmaskar.
 2. 2
  Använd kanin spillning. Lägg ca 25 lbs av kanin spillning (EJ kaninmat) för en yta på 1.000 kvm ft Se till kanin spillning inte är färska, men väl torkad eller komposteras.
 3. 3
  Försök hästgödsel. Om du bor nära en racerbana / mässområdet eller ett ridstall och betesgång centrum, kan du få gratis hästgödsel om du är villig att dra bort det. Detta skulle kunna ske genom pickup eller ens använda hinkar eller påsar skräp i bakluckan på familjens bil. Färsk hästgödsel kan generera en hel del värme, vilket kan vara användbart för att förbättra din kompost bin om den inte går sönder snabbt. Det är klokt att komma ihåg mest hästgödsel innehåller ogräsfrön så de bör komposteras först för att undvika ogräs sprids.
 4. 4
  Scatter aska. Om du eldar med ved för värme under vintern, lägger askan i trädgården för kalium som finns i askan. Spridda över trädgården när de är kalla och inte på en blåsig dag. Sprid inte för tjockt eller de blir som en gunky pasta. Du kan också lägga till lite aska i din komposthög. Var noga med att göra det i tunna skikt och vara säker på att inte använda aska från målat eller behandlat trä som det kommer att göra askan giftig.
 5. 5
  Kompost gräsklipp. Gräsklippet från din gräsklippare kan lätt komposteras. Välj en plats som är ur vinden, kommer så gräsklippet inte blåsas bort eller utspridda. Om du har en uppsamlare gräsklippare, tömma gräsklippet på högen varje gång du klipper. Layer de färska gräsklippet med torra löv, krossade äggskal, kaffesump och några råa skrotar grönsaker från ditt kök. Vänd denna komposthög vecka att släppa igenom luft. Gröna gräsklipp kan generera en värme som är viktig för att kunna förstöra ogräsfrön och patogener. När du lägger till urklipp i en mask gård, till sin bästa låt dem sitta i en hög i en vecka eller två först för att kunna bryta ner och inte riskerar att generera för mycket värme.
  • Ofta grannar kommer att vara villiga att hjälpa lägga till din kompost. Det kan rädda dem från att behöva släpa bra / grön gräsklippet till soptippen och du kan betala tillbaka dem med en korg av tomater. Vad du sluta med är i grunden kompost, som kommer att lägga tillgängligt kväve till jorden. Kompost kommer att hjälpa till att göra dina växter att växa starkt, support daggmaskar och lossa jorden.
 6. 6
  Starta en mask gård. Worm gjutgods är ett utmärkt gödningsmedel och starter maskar kan hämtas från marken eller som erhållits från en handelsträdgård. Se till att du hålla gräset cut.

Tips

 • Varning för användning av aska: Om du bor i södra Europa, kontrollera markens pH innan du lägger askan. Askan är höga i alkalinitet, och om din jord är inte sur, du kommer inte att göra din jord en björntjänst genom att lägga till en massa aska. Tänk på att de flesta Garden how-to: s är skrivna för de stora centrala och norra regionerna där jorden är mycket sura och villkor skiljer sig från extrema södra regionerna.
 • Det kalium i askan är bra för blommande växter och frukter, men inte så bra för gräs och gröna blad som behöver kväve för att bidra till att göra lövverk.