Wki

Hur man odlar en örtagård inomhus året runt

Om du älskar färsk pastasås eller, så har du precis fått ha färsk basilika och andra örter året runt! En trevlig fönster trädgård att få minst 4 eller 5 timmar i direkt ljus från ett soligt fönster kommer att ge dig något att nypa här och där. Trädgårdar med mynta, rosmarin, lagerblad, kyndel, oregano, körvel och timjan är några av de enklaste att växa på detta sätt.

Steg

Hur man odlar en örtagård inomhus året runt. Korrekt konfigurera din behållare.
Hur man odlar en örtagård inomhus året runt. Korrekt konfigurera din behållare.
 1. 1
  Sörj för god ljus. Målet är ett vegetativt ljuscykel (18 timmars ljus åtminstone), med åtta eller fler timmar i direkt solljus eller starkt artificiellt ljus. Om du behöver massor av en ört, måste du ta hand om ört belysning behov. Till exempel, basilika och koriander (koriander) behöver bara lite mer ljus än andra örter, och verkligen föredrar 8 timmar eller mer av direkt ljus varje dag. Utöver detta, om du vill ha färsk pesto, bara en nypa här och det kommer inte att klippa det. Här är vad du kan göra åt det:
  • När ljuset är låga, ge dem ett uppsving. Två eller tre lysrör ovanför dina växter kommer att öka tillväxten och avkastningen. Du kan odla tillräckligt basilika för några portioner av pesto då och då och ändå ha tillräckligt alltid till hands.
  • Med en liten metallhalogen ljus, skulle du ha en större yta med bättre belysning. Du kan skapa ett överflöd av alla örter du väljer för dina kulinariska och aromatiska läckerheter. Basil skulle ta väl till de ljusa förhållanden under en metallhalogen, eftersom det är en Medelhavet, sol-älskande ört.
 2. 2
  Välj rätt jord. Vissa örter växer bättre i dålig jord, eftersom de kan utveckla en starkare smak. De oljor i örter gör dem speciella. Mycket snabbväxande örter växer ofta släta blad och stjälkar snabbare än de kan producera läckra essentiella oljor. Ofta du kommer att höra, "Basil växer bättre i dålig jord," eller, "Din basilika smakar bättre om du inte gödslar". Vad som egentligen menas här är, "växer inte din basilika för fort." (Basil är ett exempel som detta gäller).
 3. 3
  Korrekt konfigurera din behållare. När växer i en container är det lite annorlunda. Anläggningen behöver fortfarande lite mat för att växa, och när den maten tar slut måste du gödsla. Men, som ni kommer att se nästa, är allt detta beaktas tillsammans med växtsätt av dina örter:
  • För att hålla initiala tillväxten i kontrollen, använd en jord mix med bara tillräckligt med näringsämnen. Blanda 2 delar kokos (kokos fiber) kompost till 1 del perlit, och lägg sedan till 20 gjutningar procent mask. av valfri blandning, och om det är surt, tillsätt ett gram släckt kalk för varje liter jord mix. Eller, kan du ersätta med vermikulit, som inte behöver pH-justerande. Slutligen, tillsätt 1 msk kelp måltid för varje liter jord att lägga växthormoner och ge nyttiga mikroorganismer något att livnära sig på. Använd denna blandning när du transplantation.
 4. 4
  Veta när till vatten. Om ytan av jorden känns torr, behöver du vatten. Ett annat sätt att säga är att plocka upp behållaren och kontrollera hur tungt det är. Dina örter som deras jord rinna snabbt. Du måste ha behållare med hål i botten, och du måste lägga ett lager av trasiga takpannor (skiffer är perfekt) eller andra små flata stenar, eller en centimeter eller så av perlit eller grus i botten av varje behållare som du transplantation. Det är bäst att vattna ordentligt men mindre ofta. Vatten behållaren tills lite vatten kommer ut från botten, men inte över-vatten.
 5. 5
  Börja mata dina växter efter 10 eller så dagar. När örter har varit i någon behållare för tio dagar eller mer, måste du börja mata dem. I en container, är rötterna fast i ett litet utrymme och kommer snabbt bryta den fri från alla näringsämnen, speciellt om du har gått lätt på växtnäring till att börja med. Foder med halv styrka näringsämne som Maxsea 16-16-16 varannan vecka.
 6. 6
  Ge en extra skjuts åt dina örter. Om du verkligen vill hålla dina växter friska, är det rekommenderat att använda 10 ml / gallon Thrive Alive B1 (B1 anläggning mix) och Maxicrop flytande tång i varje droppe vatten du ger till dina växter. Den B1 består av vitaminer och hormoner rot, och tång är spårämnen och växter tillväxthormoner. Detta kommer att bidra med viktiga oljeproduktion. Slutligen, vatten basilika från runt basen, det gillar inte vatten på sina blad.
 7. 7
  Använd dina örter när de är redo. Så snart de örter har vuxit tillräckligt blad att vara klämd utan att påverka deras tillväxt, kan du börja använda några av de örter. Det tar vanligtvis omkring 4 till 6 veckor, beroende på örterna. Örter som basilika är bäst när skördas innan blommorna öppnar. Du kommer att få dina högsta eterisk olja nivåer när du skördar i slutet av den mörka perioden, förutsatt att du inte lämna lamporna på 24 timmar om dygnet.

Varningar

 • Får inte gödsel på bladen, du kommer att äta dem.