Wki

Hur förbereda marken för en trädgård

Vi förbereder vår jordbruksmark för odling av alvplöjning, botten plöjning, analysera pH och mikronäringsämnen beståndsdelar och avgörande ändringsförslag krav. Trädgårdsmästare kan ha samma framgång om de använder liknande tekniker i mindre skala. Tillämpa kompost i en mängd olika metoder kan lösa en mängd av jord frågor.

Steg

Hur förbereda marken för en trädgård. Provsmaka jordmaterial.
Hur förbereda marken för en trädgård. Provsmaka jordmaterial.
 1. 1
  Välj en plats med de grundläggande kraven på de växter du tänker odla. Normalt innebär detta goda exponering för direkt solljus under minst 6 timmar varje dag, och tillräcklig dränering för att hålla jorden från vattendränkt bli. Också överväga eventuella skadedjur som kan besöka din trädgård och hjälpa sig själva, kan det vara bättre att arbeta inom ett inhägnat område.
 2. 2
  Provsmaka jordmaterial. Grundläggande jordar kan vara sand, sand lera, lera, lerig lera och lera. De lerjordar inte dränera inte väl, och kommer att behöva lera, sand, eller andra ändringar så att överflödigt vatten kan rinna ur dem. Sandjord låter för mycket vatten att rinna, och kommer att behöva kraftigt komposteras eller berikade med lera eller god matjord. Trädgård leverans butiker kan testa markens pH eller surhet, och kan rekommendera tillsätta kalk eller svavel för att justera syranivån dig specifika växter kräver.
 3. 3
  Planera trädgården layout, vilket ger utrymme för växter att sprida ut, vinstockar, eller buske som de mognar. Vattenmeloner, gurka och squash kräver massor av utrymme, där lök, rädisor och rödbetor kan odlas i mindre utrymmen. Ge dig själv utrymme att arbeta, och utrymme för växterna att växa.
 4. 4
  Skala av överväxt från din tomt, ta bort ogräs, gräs och annat material till rena marken. Dessa kan gå till komposthögen för senare användning, men bör inte införas förrän de har komposteras.
 5. 5
  Vrid jorden med en spade eller motordriven roterande rorkulten så djupt du kan. Kom ihåg, kommer rötterna på dina växter sträcker sig djupt i marken för att hitta näring och fukt, och genom att gräva eller markberedning, du lossa materialet så att de kan göra det. Ta bort eventuella stora stenar eller stenar som du arbetar tillsammans med några rötter eller skräp du möter. Du kan behöva göra mer än ett pass för att bryta upp mycket kompakterade jordar.
 6. 6
  Lägg jord ändringar du har bestämt att du kommer att behöva för att balansera pH-värdet i marken och skick den för att stödja god växtlighet. Detta kan innebära att lägga kompost eller matjord till sand, eller sand till tung lera, och eftersom det varierar så mycket från område till område, kan det hjälpa att prata med en lokal trädgårdsmästare eller länförlängning agent för rådgivning. Gräv eller tills trädgården igen för att blanda in de ändringar som behövs.
 7. 7
  Jämna jorden med en kratta, jämna ut låga och höga platser (om du inte vill skapa höjdvariationer för visuell intresse eller dränering).
 8. 8
  Gödsla utifrån växten behöver. För mycket kväve kan orsaka underbar lövverk, men ingen frukt, och detta är inte det normala målet för lekmannen.
 9. 9
  Vända jorden och blanda det ordentligt en gång till efter alla ändringar har tillkommit. Låt jorden vila i flera dagar, och hålla den fuktig om möjligt, före plantering.
 10. 10
  Installera staket för klätterväxter, höja sängar där de är hjälpsamma, lägga ut dina rader... och plantera!

Tips

 • Prata med lokala trädgårdsmästare. De kommer att veta exakta villkoren i ditt område, skadedjur att vara medveten om, och plantering tider.