Wki

Hur att kasta ett cocktailparty


Cocktailpartyn är ett bra sätt att underhålla eftersom de anpassas till alla typer av gästlistan, allt från grannar till affärsbekanta. Oavsett vilken typ av publik du är underhållande, men det finns några grundläggande riktlinjer för att kasta en sagolik cocktailparty...

Steg

Hur att kasta ett cocktailparty. Köp mer än tillräckligt med is.
Hur att kasta ett cocktailparty. Köp mer än tillräckligt med is.
 1. 1
  Ställ in rätt tid. Den traditionella tidsramen för ett cocktailparty är två till tre timmar i längd hålls från 06:00 till 22:00 TST
 2. 2
  Köp mer än tillräckligt med is. Kom ihåg att du inte bara ska använda den för drycker, men också för kylning flaskor och burkar. Generellt bör ha £ 1 av is per gäst vara tillräcklig.
 3. 3
  Har en mängd olika glasögon till hands, beroende på sort av drycker som du planerar att erbjuda. Du bör erbjuda vinglas för vin, juice och vatten, rätsidiga highballs för höga drycker, tumlare för spritdrycker och juicer samt glas martini. I fråga om kvantitet, vara redo med ungefär dubbelt så många glas som du har gäster.
 4. 4
  Fylla din bar.
  • För vindrickare, har en flaska för varje två personer, förutsatt fem portioner per flaska.
  • För beer drinkers, ha en sex-pack för varje två personer, förutsatt 12 oz. portioner.
  • Få en eller två vätskor som kan göras i en mängd olika cocktails (förmodligen vodka, rom, gin, whisky, bourbon, blended whisky, eller tequila)
  • Glöm inte blandare och garnering, inklusive apelsinjuice, läsk, tonic, ginger ale, cola, grenadin, tomatjuice, Tabasco, citroner, limefrukter, pepparrot, och Worcestershire sås. Den viktigaste mixer, dock är seltzer (club soda - om du måste).
 5. 5
  Förbered menyn. Sträva efter variation (kött, vegetariskt, varmt, kallt, kryddig och söt). Om du inte serverar middag, uppskatta 6 tuggor per person, men kom ihåg att det är bättre att ha för mycket mat än inte tillräckligt.
 6. 6
  Erbjud kaffe till dina gäster i slutet av partiet som en artighet, men kom ihåg att kaffe hjälper inte öka nykterhet. Håll antalet en lokal taxiservice praktiskt för de gäster som saknar en utsedd förare.

Tips

 • För en 2-timmars fest där du bara tänker serverar vin och / eller champagne, måste du ha en flaska för varje två gäster. Har en blandning av vita och röda sorter.
 • Be dina gäster att klä upp för cocktailparty. Mer formell klädsel kommer att lägga till erfarenheten - och gästerna är mindre benägna att över-insupa och komma ur handen om de känner sig mer respektabel.
 • Dessutom, om du har bjudit in gäster till en fest som kanske inte har träffat andra gäster som du kan överväga att ha en bar området där du skulle göra drinkar och underhålla människor som kan ha problem med att umgås med främlingar.
 • Om du räknar dina gäster kommer att vara vindrickare, kan du förbereda dig genom uncorking några flaskor i förväg, och sedan ersätter korkar, men röda är alltid bäst att andas.
 • Om du ser en gäst som inte verkar passa att köra hem, erbjuda att betala för sin taxi, eller ge dem en skjuts hem själv. Det är ditt ansvar som värd inte bara att se till att de har en bra tid, men också för att vara säker på att de gör det hem säkert.
 • Om det inte är en middagsbjudning, är en bra tumregel att ge 1 plats för varje 2 inbjudna. Folk cirkulerar mer och få en bättre tid.
 • Om du har bjudit in barn till dina gäster, har ett rum speciellt för dem med böcker och filmer, eller om du har en pool, skriva på inbjudan att simning är tillgänglig.
 • Catering dina kostnader cocktailparty ca 10€ per person
 • Vid ett cocktailparty, är det lätt att blanda gäster som kanske inte känner sig bekväma sitter mittemot varandra på en fest.