Wki

Hur att förnya en soffa på en budget


Om du har äldre soffor som ser värre för slitage, men ändå ha gott om sittande liv kvar i dem, överväga en budget moderniseras för att hålla dig igenom tills du har råd att uppgradera eller få dem reupholstered ordentligt.

Steg

Hur att förnya en soffa på en budget. Tänk på kostnaderna.
Hur att förnya en soffa på en budget. Tänk på kostnaderna.
 1. 1
  Tänk på kostnaderna. Ofta kommer en god kvalitet reupholster ställa dig tillbaka mer än att köpa en ny soffa. Om du söker att förnya på en budget, har detta gjort professionellt är nog utanför din nuvarande medel. Det är dock värt att fråga eftersom tapetserare kan erbjuda bra erbjudanden under en nedgång i handeln, eller kanske har några förmånliga tyger att föreslå till dig. Detta kan vara särskilt viktigt om ramen för din soffa är fast, varaktig, och exakta stil och form du vill behålla i ditt vardagsrum.
 2. 2
  Flytta till budgeten täcker alternativ. Det finns flera alternativ för dig som sträcker sig från att göra egna omslag till köpa färdiga sådana. Följande steg detalj de olika alternativen.
 3. 3
  Köp en kommersiellt gjort soffa täcka. Dessa fungerar bra för normalstor soffor och kan hittas i bargain butiker, butiker box och mjuka möbelaffärer. Var noga med att ta dina mått tillsammans och även en. Be om råd från återförsäljare om du är osäker. Och om färgen inte passar, men det finns täckning på en bra speciell, överväga färgning det - färgen kommer inte att lägga en hel del kostnader.
 4. 4
  Lägg till din egen löst lock. Ett löst lock kan göras från en mängd olika material, inklusive lakan, långa längder tyg, och även skräddarsy en befintlig löst lock till din soffa ordentligt. Om du kan sy, kommer du att kunna improvisera, men även om du inte kan sy, fråga någon som kan hjälpa dig. Försök på resår på kanterna för att göra det lättare att ta bort och ersätta de täcker för tvätt. Sy din egen lock eller kasta-over kommer att vara den mest effektiva budgeten svar eftersom du bara behöver betala för tyg eller plåt och elastisk gummiupphängning.
 5. 5
  Om du inte kan hitta en anständig lock, men du måste ändå leva med din saknade soffa för en stund, använd, kastar och att dölja bevis på slitage och förfall. Här är ett urval av idéer med bilder för att inspirera din egen kreativitet:
  • Strategiskt placerade stora kuddar eller kuddar kan dölja en mängd saknade områden och alla kommer att bli allt mer bekväm för det. Du kan också göra egna kuddar.
  • En kasta eller kasta-over är en mycket lätt och effektivt alternativ. Var beredd dock att hålla riktning varje dag.
  • Använd ett gammalt täcke eller fleece / soft filt som ett inre område så som visas i bilden (vanligtvis sådana poster som inte kommer att passa över sitsen vilar / soffa vapen) om du verkligen fastnat för kreativitet och pengar! Återigen, vara beredda på mycket regelbunden riktning.

Tips

 • Vissa möbler kommer med täcker förändringar som tillval. IKEA är ett bra exempel, bara vandra tillbaka till affären och köpa ett nytt lock för att matcha din soffa typ!
 • Tillfällig återupplivas på en soffa kommer alltid att se "casual" i motsats till elegant, sofistikerad eller skräddarsydda. Detta är helt enkelt den kompromiss som du behöver för att nå samtidigt spara upp för att ersätta eller reupholster soffan.
 • Hjälp dina möbler gå avståndet genom att täcka den när husdjur är runt.

Saker du behöver

 • Soffa lock (om att söka kommersiell budgetalternativ) - se i rutan butiker, varuhus, mjuka återförsäljare inredning och uttag
 • Tyg, tråd, symaskin, elastisk om sy din egen - och den avgörande måttband
 • Noter, filt, kasta, kuddar, kuddar, så behövs