Wki

Hur du använder rökelse

Bränna rökelse är ett bra sätt att göra ett rum en trevlig fristad där man går för att koppla av. Med lite lugn musik, kan det vara den ultimata semester, eller en plats för meditation och avslappning, allt i ditt eget hem.

Steg

Hur du använder rökelse. Bestäm vilken typ du vill använda.
Hur du använder rökelse. Bestäm vilken typ du vill använda.
 1. 1
  Bestäm vilken typ du vill använda. Det finns många sorter, inklusive pinnar och konformade de som är mest populära i vissa länder.
 2. 2
  Köp en brännare. Vissa brännare är universella och är lämpliga för att bränna många typer av rökelse medan andra endast fungerar för en viss typ. Sticka rökelse brännare brukar se ut som långa brickor med ett centrum spår och har en böjd upp slut. Cone brännare har oftast metallbehållare i dem att hålla konen.
 3. 3
  Köp dofter. Det finns tusentals dofter där ute, från lokala skapelser, till internationella hits. Butiken du köper din brännare från bör ha en liten till medelstor urval av dofter. Sniff en pinne, och om du gillar lukten överväga att köpa den. Också tas i beaktande att lukten kommer att förstärkas när de förbränns.
 4. 4
  Placera brännaren i ditt hem. Brännare bör alltid sättas på en plan yta. Helst bör de sätta på en icke brännbar yta i ett väl ventilerat utrymme borta från alla fönster som kan blåsa aska från rökelse.
 5. 5
  Tänd rökelsen. Med en pinne, är den bästa metoden för belysning genom att fläkta. Tänd mycket spets medan luta pinnen uppåt. När den fångar flamma, försiktigt vifta med pinnen och tillbaka så att lågan är helt blå. När du ser på spetsen av pinnen tur orange, påskynda Fläktverkan tills lågan slocknar. En brinnande änden bör förbli. Stick den icke brinnande änden i hålet i rökelsekar. Med en kon, är den bästa metoden blåser. Tänd spetsen, och vänta en stund. Denna metod kräver övning, men så småningom kommer du att kunna blåsa ut det vid rätt tidpunkt. När du tror att spetsen är tänd och förblir tänd blåsa ut lågan.
 6. 6
  Njut. Du kommer inte behöva bry med rökelse tills den är allt bränns igenom. Rökelse är bra för hälsning gäster, hjälpa dig att slappna av, uppfriskande ditt hem, och i många andra situationer. När pinnen är gjort, tömma askan från brännaren in i närmaste papperskorgen kärl.

Varningar

 • Lämna aldrig ett brinnande pinne utan uppsikt. När du är klar, släck spetsen i vatten och avbryta den. Resten kan åter tändas.
 • Vara säkra med eld. Spetsen är mycket het och kan orsaka brännskador.
 • Förvaras utom räckhåll för barn.
 • Kontrollera att du inte har några hygienkrav som kan stimuleras av rök eller dofter från rökelse. Vissa människor kan inte stå rökelse eftersom det gör dem yr, eller ger dem huvudvärk.
 • Köp inte dofter som är för stark eller över-driver för dig. Hitta dofter du är naturligt dras till en början, till exempel kanel, vanilj, eller tranbär.

Saker du behöver

 • Ljusare eller en match
 • Rökelse
 • Rökelsekar