Wki

Hur att rengöra spis eller vedspis glas

Rengöring glas på din spis är inte en svår uppgift om du har rätt hushållskemikalier. Det finns en mängd olika metoder, med olika resultat. Vanligtvis finns det två typer av situationer som behöver åtgärdas. Svart fönster sot och dimmigt fönster (svårare att ta bort).

Steg

Hur att rengöra spis eller vedspis glas. Kolla din instruktionsbok för rekommenderade procedurer.
Hur att rengöra spis eller vedspis glas. Kolla din instruktionsbok för rekommenderade procedurer.
 1. 1
  Kolla din instruktionsbok för rekommenderade procedurer. Inte ogiltig inte garantin för den skull få en ordentlig titt på din eld.
 2. 2
  Besluta om en metod:
 3. 3
  Tvätta med ammoniak ** rekommenderas ** - Kontrollera att spisen är sval vid beröring. Fyll en sprayflaska med en något utspädd blandning av ammoniak och vatten. Vattnet hjälper till att hålla ammoniak avdunstar på glaset och gör det lättare att använda. Vissa rekommenderar också använda lite ättika i blandningen, även om detta inte är nödvändigt. Ta några pappershanddukar och spraya glaset. Börja torka av svarta eller dimmigt glas ren. Det kommer att ta ett par gånger för att få en tydlig fönster beroende på hur belagt ditt glas är. Om det finns några ovanligt svåra fläckar låt lösningen sitta och reagera. Du kan också använda en skur pad att verkligen skrubba. Repa inte glaset. Också ta din ammoniak och vatten indränkt pappershandduk och dunk det i askan i botten av kaminen. Med användning av denna att skura glaset som askan kommer stöd i kemisk rengöring av glaset. Torka med en torr trasa.
 4. 4
  Bränn bort det - De flesta svarta eller mörka beläggningar på glaset orsakas av otillräcklig förbränning av trä partiklar. En riktigt het eld en gång inte bara kommer att hjälpa rengöra glaset, men hjälper till att hålla din skorsten ren.
 5. 5
  Använd en kommersiell renare-det finns en mängd olika produkter på marknaden som kan utföra samma som ammoniak. Följ anvisningarna på vad du väljer, och se till att de inte upphäva kaminer garantin.
 6. 6
  Skrubba med tidningspapper och vatten (med aska) - Detta faktiskt fungerar, även om det tar mycket mer armbåge fett än något av ovanstående alternativ. Dunk din tidning i lite vatten och päls med aska. Skrubba tills alla avlagringar tas bort. Torka med en torr trasa.
 7. 7
  Skrapa bort - Ibland när allt annat misslyckas, finns det inget annat alternativ än att ta en skrapning rakblad och ta bort avlagringar som inte kan avlägsnas med någon annan metod. (Se Varningar)

Tips

 • Även för dimmiga fönster som trotsar ammoniak behandling, ett program eller två av "Weiman Glass Cook Top" renare fungerar ganska bra.
 • Rengör glaset regelbundet för att göra varje rengöring enklare. När insättningar på ditt glas för många cykler blir det svårare och svårare att rengöra den.
 • Håll ditt glas rent genom att bränna torrt rent trä. Det är inte bara bra för din glas men håller skorstenen klart skorstensbrand orsakar avlagringar. Minns en het eld är en ren eld.
 • Om du försöker allt annat med inte mycket tur, kan den gammaldags fordonsindustrin krom renare gör ett utmärkt arbete. Gör det två gånger och sedan städa upp med fönsterputs.
 • När fönstret är ren, belägga glaset med ett tunt lager av tvål. Det kommer att se "tvål" tills kaminen blir varm men sedan visar det sig tydligt.
 • Försök att använda "Easy Off" ugn renare. Låt det sitta på glaset i tre minuter, sedan torka av brännmärken och sot rensa bort.

Varningar

 • Se till att du inte skadar kaminen genom att spruta någon (speciellt kallt) vätska på mycket varma glasytan. Detta kan få glaset att splittras och andra skador på din kamin och skada för din person.
 • Om du måste ta till skrapning, inte repa glaset. Det inte bara ser hemskt, men det äventyrar glaset, vilket orsakar en svag punkt som inte kan repareras. Glas och keramik fräsar använder faktiskt en "scratch" för att bryta (klipp) glas.
 • "Easy Off" ugnsrengöringsmedel kan bränna huden och skada dina slemhinnor eftersom det innehåller starka kemikalier (lut). Använd långa gummihandskar och se till att området är väl ventilerat.