Wki

Hur man bygger en mikro storlek Utomhusspisen från återvunnet material

Alla älskar en trevlig brand i en utomhus eldstad... men inte alla har plats för en. Dessa instruktioner förklarar hur man bygger en liten eldstad som avger en hel del nyttig värme för sin storlek. Förutom att vara en bakgård nyhet, är detta en fungerande modell av hur en full-size spis fungerar i termer av utkast och kontroller spjäll.


Innehåll

Steg

Hur man bygger en mikro storlek Utomhusspisen från återvunnet material. Samla dina råvaror innan du börjar byggandet (se de saker du behöver lista nedan).
Hur man bygger en mikro storlek Utomhusspisen från återvunnet material. Samla dina råvaror innan du börjar byggandet (se de saker du behöver lista nedan).
 1. 1
  Samla dina råvaror innan du börjar byggandet (se de saker du behöver lista nedan).
 2. 2
  Skala etiketterna off två stålburkar. Ta bort toppen och botten av varje med en konservöppnare, och spara can bottnar för ett senare steg.

Eldstadens montering

 1. 1
  Med hjälp av en permanent markör, göra två märken på motsatta sidor av den nedre kanten på en kan. Utvidga dessa upp till omkring lite mer än en tum från toppen av burken och tvärs för att bilda en rektangel.
 2. 2
  Använd dina tenn fräsar (mycket starka sax kan fungera här) skär ut det rektangulära område du markerade i föregående steg. Använd tejp för att täcka nyklippt kanter eller jämna ut dem med en metall-fil för att förhindra skador. Böj försiktigt ned i snitt området för att bilda en bredare öppning. Rädda den utskurna stycke för ett senare steg.
 3. 3
  Skär runt den inre kanten av sardin tenn så att du har en liten metallbricka. (Se diagram)
 4. 4
  Gör två snitt på en av de längre sidorna av sardin tenn från toppen till botten av burken, och vik den här panelen ut för att bilda en förlängning av botten av tenn. (Se diagram)
 5. 5
  Gör en markering i mitten av den andra sidan av tenn, mellan en kvarts och en halv tum upp från botten. Med hjälp av en borr bara större än nitarna du tänker använda, ett hål i burken på detta märke. (Se diagram)
 6. 6
  Placera utskurna och vidgade stål kan i sardin burk med baksidan av burken upp mot den sida där du borrade hålet. Rada upp och räta ut kan för att passa dig så att öppningen av burken står det utfällda sidan av sardin tenn och det finns ett litet gap mellan burken och sardin tenn på vardera sidan.
 7. 7
  Tryck markören genom hålet i sardin tenn och markera burk. Ta det kan från sardin tenn, klämma ner det, och borra ett hål med samma diameter som förut.
 8. 8
  Sätt kan backa i sardin tenn, radas upp hålen och skjut niten igenom. Dubbelkolla hur de ställer upp före nitning de två tillsammans.

Spjäll montering

 1. 1
  På den andra burken, gör två märkena på motsatta sidor kan lite mer än en tum från toppen. Kläm burken till ett bord eller annan fast plattform och borra hål något större i diameter än ståltråd du kommer att använda när du gjort dina markeringar.
 2. 2
  För in ståltråden genom ett hål och skruva ut den andra. På den fria änden, böj omkring en halv tum i 90 graders vinkel så att kabeln inte drar tillbaka ut. På ände fäst vid spolen, skär den ca 3 inches och böja samma riktning med en 90 graders vinkel som den andra sidan. De böjda stål trådändar måste vara ganska nära parallellt med spjäll inuti för att möjliggöra bättre kontroll när du använder spisen.
 3. 3
  Ta en av de utskurna can bottnar från tidigare och skär två strimlor av det, bildar en mer avlång form. Detta kommer att vara spjället. Släpp den i botten av burken med ståltråd. Använda den rektangulära utklipp från Firebox Assembly Steg 2 som ett stöd, manövrera spjället tills den hålls upp mot ståltråden underifrån. Den långa dimensionen på spjället plattan bör vara parallell med ståltråden (små justeringar kan göras i nästa steg). De böjda stål trådändar måste vara ganska nära parallellt med spjäll inuti för att möjliggöra bättre kontroll när du använder spisen.
 4. 4
  Blanda upp några hög temperatur (ca två ärtor "värt). Med hjälp av en tandpetare som en spridare, generöst tillämpa den så att den täcker ståltråd och pinnar till burken underdelen. Nu är det dags att se till att den kan bottendelen är inriktad parallellt med ståltråd. Låt epoxin härda över natten eller i minst sex timmar.
 5. 5
  När epoxin har härdat, placera burken med ståltråden (spjället segmentet) på toppen av cut-out kan med sardin tenn (eldstaden segmentet). Testa spjället genom att flytta längre sidan av ståltråd med fingret. Om det hakar, vicka det lite för att få den i rörelse. Om det svänger fritt, fortsätt till nästa steg. Om den fångar en hel del, kolla in för att se var den fångar, du kan behöva böja området för att få en smidigare passform.
 6. 6
  Passa spjället segmentet så att den längre delen av ståltråden pekar i samma riktning som eldstaden öppning. Gör en liten markering vid korsningen att du kan enkelt justera den igen.
 7. 7
  Avlägsna spjället segmentet och trycka in en mycket generös band av högtemperaturs-silikontätningsmedel runt toppen av eldstaden segmentet. Placera det bakre spjället segmentet på eldstaden segmentet och anpassa den med hjälp av ditt varumärke. Använd en tandpetare för att sprida silikon för att fylla eventuella luckor.
 8. 8
  Räta spjället segmentet att rada upp med eldstaden segmentet och låta tätningsmedlet härda som anges på instruktionerna.

Rosten montering

 1. 1
  Medan de härdar, böja lite ståltråd i en liten ram ca 3/4 av en tum hög (se bild).
 2. 2
  Böj en annan längd av ståltråd i en tät och tillbaka s-form tillräckligt bred för att bilda ett galler över ramen. Kontrollera att det inte är mer än en fjärdedel tums klyftan mellan stolpar i galler eller förbränning av bränsle kommer att falla igenom i förtid.

Damper styr montering

 1. 1
  Böj långsida ståltråd på spjället segmentet i en u-sväng så att den bakåt vettande delen är dubbelt så lång som den framåtvända delen (se bilden). Placera en liten mutter vid böjningen, och använd en twist-slips för att hålla den på plats. Testa spjället, lastvikt av muttern bör göra det rotera öppen. Om spjället fångster vid rotation, kommer du vill använda det på sidan med de minst torrakor och motstånd när du använder spisen.
 2. 2
  Gör en liten ögla i slutet av spjället tråd och knyt lite tunt snöre till det. Gör en annan ståltråd till en liten trissa slinga som är förankrad under tegel eller betongblock bas. Skapa ett liknande sammansättning med ett större, plattare slinga för att hålla en klädnypa. (Se bild)
 3. 3
  Kör den tunna strängen ner genom öglan fäst till tegel. Klipp snöret så att det är ungefär två inches extra utöver klädnypa.
 4. 4
  Testa din spjället, det ska rotera från öppen till stängd till öppen igen när du drar i snöret. Öva att öppna och stänga den, med klädnypa att klämma strängen och håll den i detta läge.

Skorsten konstruktion och slutmontering

 1. 1
  Ta bort etiketter, toppar och bottnar från ytterligare tre stålburkar.
 2. 2
  Stack dessa burkar ovanpå spjäll och eldstaden för att bilda återstoden av. (Fler burkar kan användas, men alltför många gör spisen framtung och instabil.)
 3. 3
  Placera spisen, viraslingan remskiva, och klädnypa så att spjället strängen kan röra sig fritt.
 4. 4
  Slutligen, böja ståltråd i två små pokers att justera elden med. Hoppa inte över detta steg!

Förbereda bränslet

 1. 1
  Skär öppna paketet för den tillverkade brasklabben. Använda en plast kniv, raka av några av stocken.
 2. 2
  Smush spån i marmor-stora pellets, sedan långsträckt dem något så att de inte rullar så lätt. Gummihandskar är valfria här, materialet är giftfri, men luktar brutto och pinnar till dina händer.
 3. 3
  Upprepa tills du har ett bra utbud av pellets. Tio kommer att pågå ett tag, och mer kan göras senare när elden går.

Använda din spis

 1. 1
  Placera en pellet på rosten mot baksidan av eldstaden (men ej i kontakt med väggen).
 2. 2
  Öppna spjället hela vägen. Stålet kabeländar visar vinkeln spjället pekar, bör de vara vertikala. Om du är osäker, titta ner i skorstenen för att se vad som händer inuti.
 3. 3
  Tänd pelleten med en tändare eller match. Det kan ta en liten stund att fånga, beroende på vilken typ av brand loggar du köpt.
 4. 4
  När pelleten har fullt utvecklad i en minut, tillsätt försiktigt en andra pellet. Det är lättast att placera på kanten av gallret och skjut in med poker tills den vidrör det första pelleten. Den andra pelleten kommer att fånga den första, när du ser det första stoppet flammande och blir lite glöd, kan du driva den andra pelleten vidare i. pellets gör mycket lite aska, och de glödande resterna kommer sakta bränna ner och falla igenom i botten av sardin tenn.
 5. 5
  Lägg en tredje pellet två eller tre minuter efter den andra, men förr om lågorna verkar genom att dö ner. Detta kommer att ta praktiken att avgöra när är bäst att lägga till nästa pellet.
 6. 6
  Efter den tredje pellets brinner bra, långsamt stänga spjället till ungefär halvvägs och titta på reaktionen. Om du ser lågan och rök börjar komma ut på framsidan av eldstaden, öppna spjället lite tills denna slutar. Den mest effektiva driften är när röken allt går upp i skorstenen, men den begränsas tillräckligt för att sakta ner och värma burkarna, vilket får dem att stråla ut värmen. Varje eldstad kommer att vara annorlunda, så du kommer att behöva experimentera med hur man bäst arbetar spjället.
 7. 7
  När du väljer att sluta mata din eld, kommer den sista pellets brinna ut i en glödande ember. Det kommer vara lite rök när detta händer, men inte lika mycket som vanligt trä skulle producera. Låt elden att slockna helt och låta spisen svalna innan du flyttar eller demonteras skorstenen.

Tips

 • Om du inte har några stålburkar eller en sardin tenn, kolla grannarnas papperskorgar.
 • Glöm inte att göra de två små poker från ståltråd. En gammal pincett fungerar för tång, och en gammal socker sked fungerar som en aska scoop.
 • Det är en bra idé att ha en kopp vatten i närheten för nödsituationer.
 • Om staplarna i gallret är för långt ifrån varandra, kommer pelletsen falla igenom för tidigt - mycket besvärande!
 • Använd tätningsmedel och epoxi rekommenderas. Detta är inte en plats att använda Elmers lim!
 • Får inte epoxi mellan spjället och på sidan av skorstenen. Om detta botemedel, kommer din spjället genom fastnat mycket starkt (de kallar det inte en "kall svets" för ingenting.)
 • Det är möjligt att bränna små bitar av normal ved i spisen, men på grund av träets mycket lågt energiinnehåll jämfört med pellets brasklabben, kommer en liten trä brand bli mer rök och problem än sitt värde. En pyrande flis producerar mer sot än att bränna flera pellets.
 • Håll eldstaden rena och blanka att reflektera ljuset och värme ut ur den främre öppningen. Det är lätt att ta din eldstad isär och skrubba komponenterna med en gammal tandborste och lite diskmedel i varmt vatten. Detta bör ta bort det mesta av sot och lämnar dig redo för en brand så snart den är ihop igen. För envisa bakade-på sot på rosten, kommer en skur pad fungerar bättre än en tandborste.
 • Handskar är frivilliga vid hantering av bränslepellets eftersom även om de är giftfria, de flesta braskubb är klibbig och har en rolig lukt dem, förutom att vara svårt att tvätta bort utan diskmedel.
 • När sardin tenn blir full av aska, är det lätt att hälla lite vatten i eldstaden. Askan är så lätt att den kommer att tvätta bort med vatten, och den öppna spisen är det bra att gå igen. Regn kommer att utföra städning åt dig om du lämnar den utanför.
 • Obs: Denna spis kanske inte fungerar bra på högre höjder på grund av den lilla storleken på branden.
 • Gör inte ett slarvigt jobb eller slutprodukten inte fungerar bra alls.
 • Kontrollera att du har allt i förväg, är det väldigt irriterande att behöva gå till affären fem olika gånger eftersom du inte läst material listan.
 • Denna eldstad kan drivas med andra bränslen, såsom stearinljus.
 • Att lära sig att driva denna eldstad kommer att ta praktiken, eftersom var och en är olika.

Varningar

 • Klipp metallen är mycket skarp. Sätt en tejpbit på alla kanter tills du är klar med arbetet för att undvika skivade fingrarna. Om du inte har något emot att ta den extra tid du kan jämna ut skarpa kanter och borr med en metall-fil (ganska billiga sådana kan hittas på "Big Lots" eller "Harbor Tools Freight")
 • Vara säkra och artig med eld. Använd inte din eldstad på en plats där röken (lite på det) kommer att irritera dina grannar.
 • Akta byiga vindar och ojämna ytor, eftersom den öppna spisen kan välta under användning, skicka glöd och flammande pellets flyger.
 • Lägg inte till mer än två nya pellets i taget. De har mer än dubbelt så mycket energi av trä och kan lätt överbelasta epoxy och silikon s ​​temperaturgränser när de antändas och orsaka spis komponenter (särskilt spjället) att misslyckas.
 • Hela spisen blir mycket varma under drift. Aldrig flytta spisen tills alla delar och aska är cool.
 • Alltid bränna använda basen;. Aldrig direkt på ett brännbart underlag Om bränning med basen på en brännbar yta, förlänga basen med minst två tegelstenar på alla sidor.
 • Om du installerar den här spisen i en hydda eller andra tillfälliga skydd, vänta minst en fot utrymme mellan eldstaden öppning och brännbara ämnen, och minst fyra inches clearance för sidorna och baktill i eldstaden. Låt minst två-tums utrymme på alla sidor av skorstensröret.
 • Använd aldrig öppen spis i ett tält eller andra lättantändliga skydd
 • Lämna aldrig en eld obevakad
 • Använd aldrig öppen spis inne i ett hus eller ett stängt rum, och alltid ventilera skorstenen ordentligt. Medan pelletsen brinner mycket rent jämfört med trä, är röken fortfarande farlig att andas.
 • Om du behöver släcka din eld av någon anledning, noggrant släck den med lite vatten. Efter allt har svalnat, ta bort och kassera de halv-brända pellets i din komposthög.

Saker du behöver

Material

 • Fem stål mat / dryck (Topp och botten måste kunna avlägsnas och de resulterande rören måste ändå kunna bo i en skorsten -. Slim-Fast och liten soppa burkar burkar fungerar bäst Aluminium läskburkar inte fungerar)
 • Sardine tenn
 • Hög temperatur epoxi (JB Weld fungerar bra)
 • Hög temperatur silikon (Permatex Ultra Copper RTV fungerar bra)
 • 16-gauge ståltråd
 • Tunn sträng
 • En liten metall mutter
 • Twist band
 • Tillverkas vax-och-spån brasklabben, företrädesvis från naturliga / förnybara resurser (t.ex. Duraflame Anyfire)
 • En tegelsten eller liknande brandsäkra posten för bas
 • Gummihandskar för hantering av bränslepellets (valfritt, men rekommenderas på grund av lukten av elden log)

Verktyg

 • Tin snips (kraftfulla skärande sax)
 • Spetstång
 • Pop nit pistol och nitar
 • Borra med borrkronor
 • Permanent markör
 • Tejp (maskeringstejp, målartejp, tejp, eltejp alla fina)
 • Avbitare (Frivilligt om vass tång har en inbyggd kniv)
 • Metall-fil (tillval men användbart vid skarpa kanter)