Wki

Hur man ha en öppen eld i ditt hem

För er som tycker det naturliga skenet av en nattlig brand att hålla värmen på kallare nätter, kan en öppen eld tjäna som en idealisk form av liten yta uppvärmning. Det finns några viktiga saker att tänka på när man tenderar och upprätthålla en öppen eld i ditt hem, men för att garantera både säkerhet, lämplighet och hållbarhet de material som används, och den värme effektivitet.

Steg

Hur man ha en öppen eld i ditt hem. Tänk säkerheten före allt annat.
Hur man ha en öppen eld i ditt hem. Tänk säkerheten före allt annat.
 1. 1
  Tänk säkerheten före allt annat. Trots att branden är begränsad till en öppen spis, det fortfarande kan utgöra en brandrisk till ditt hem. Några viktiga säkerhetsaspekter:
  • Före användning varje år, kontrollera att rensas från skräp och att fåglar eller andra djur inte har bosatt sig i toppen.
  • Håll möbler och inredning på säkert avstånd från den öppna spisen och se till att alla nära möbler tål direkt värme. Låt inte plast möbler av något slag i närheten av en eldstad.
  • Håll ett utrymme runt eldstad som använder eller brandsäkra material. Kakel, skiffer, betong, etc. är lämpliga material för att göra ett utrymme runt eldstaden för gnistor falla över och självslocknande. Har du inte mattor, matta, eller flödande tyger någonstans nära denna plats runt brasan - risken för glöd gnista en brand är för stor. Medan naturliga fibrer klarar sig bättre med värme, alla fibrer riskerar fattar eld och bör hållas långt borta, sveda märken kan resultera i ylletröjor för dem som sitter för nära och om det händer, är du för nära! Bomull och syntet har inget brandmotstånd, så ta hand bär eller hänger dessa någonstans nära levande lågor.
  • Använd en brand skärm runt eldstaden för att förhindra att glöd gnistbildning när du är för upptagen för att sköta elden, t.ex. när du lämnar rummet av någon anledning, eller när den har fångats upp i konversationen. Brand-skärmar är mycket viktigt när barn finns i närheten och ungdomar bör undervisas tidigt om rätt brandsäkerhet.
 2. 2
  Köpa rätt brand verktyg. Inte snåla på verktyg kvalitet spis. Du behöver en poker, en spade, en pensel, och kanske tång för att lyfta, flytta, flytta stockar och att städa upp askan röran efter varje elden slocknar. Bra verktyg resultera i säker hantering av branden.
 3. 3
  Använd rätt. Inte alla träslag visa sig vara bra träslag för bränning. Några saker att tänka på är:
  • Har virket har erhållits från en hållbar källa? Bränn inte trä som behövs för att hjälpa den biologiska mångfalden, exempelvis ihåliga stockar som ger bostäder, och inte bränna någon trä från utrotningshotade arter av växter och träd.
  • Är träet säkert? Vissa trä är belagd i kreosot eller andra former av kemiska att skydda träet mot röta, borers etc. När dessa skogen brännskada, gifter från kemikalier kan frigöras och fyller luften som du och din familj andas. Var medveten speciellt om barrved, som tenderar att vänja mycket med kemiska behandlingar. Veta varifrån träet och om ni inte gör det, felar i favör av att inte bränna den.
  • Vissa lövträd sorter brinner inte bra. Be om råd från företaget eller personen som ger dig med veden.
  • Är veden torr och ordentligt kryddat? Wet eller felaktigt kryddat trä brinner inte ordentligt och kan röka, spotta, och även släcka elden.
 4. 4
  Skaffa din trä från ansedda källor som kan gå i god och bevisa ursprunget för sina trä leveranser. Fråga om relevanta attesterarcertifikat att kontrollera sina uttalanden och få tips från betrodda grannar och vänner.
 5. 5
  Städa ur askan regelbundet. Även ett tröttsamt jobb, lämnade aska att stapla upp i en öppen spis gör elden mindre effektiv och är en respiratorisk hälsofara. Ta efter varje brand bränning, vanligtvis på morgonen efter. Bär en mask för att förhindra andnöd från flygande aska om detta är ett bekymmer för dig. Släng askan ansvarsfullt och akta oss för glödande kol fortfarande inom askan - du vill inte ha en eld gnistor i dina sopor! Det kan vara bra att ha en smuts grop på gården för att gräva glöden in och använda jorden för att släcka glöden. När du tar bort kolen, alltid använda en metall skyffel eller skopa, inte en plast en som kan smälta när glödande kol kommer i kontakt med det.
 6. 6
  Har skorstenen rengöras regelbundet. Organisera en professionell för att rengöra skorstenen minst årligen. På så sätt kan du vara säker på att allt är i sin ordning!

Tips

 • Förstärka budskapet brandsäkerhet med ungdomar regelbundet, du kan aldrig vara nog försiktig runt elden.
 • Om du har mattor eller matta nära eldstaden, ull blandningar är säkrast. Håll bomull eller syntetiska mattor borta. Vissa människor har pälsskinn nära spisen - dessa kan skadas av glöden, så håll dem drog väl tillbaka också.
 • En trälåda eller en korg för trä bredvid den öppna spisen kan vara en bra överföring punkt för lagring av timmer som förs till spisen från annat håll. Det ser dekorativt och dessutom förhindrar splitter, smuts, etc. från att falla ner på golvet och mattan omger.
 • Om du återvinner en gammal eldstad som inte har använts under en lång tid, är det viktigt att få professionell rådgivning om säkerhet och livskraft befintlig skorsten och eldstad struktur. Gör inte antaganden, särskilt om du är amatör på detta - det kan finnas ett antal strukturella frågor som berörs, till exempel saknade bilagor, skadade murbruk, brist på moderna brandskydd, inte uppfyller modern standard, etc.

Varningar

 • Undvik att kasta saker i din eld, eftersom de kan brinna och eller explodera och eventuellt ställa din eld på huset.
 • Undvik att måla naglarna eller föremål hobby nära en öppen eld. Acetat baserade färger är mycket brandfarligt, ja, många färger, lim, och kemiska preparat är brandfarliga, så det är klokt att inte använda sådana artiklar nära elden.
 • Undvik att lämna plast nära eldstaden. Den kan smälta och giftiga gaser.

Saker du behöver

 • Öppen spis
 • Eldstad verktyg