Wki

Hur att bryta ett ägg med en hand

Professionella kockar använder vanligtvis en hand för att bryta som ett sätt att spara tid. Dock kan detta också vara ett roligt sätt att imponera på vänner och familjemedlemmar. Med dessa instruktioner och lite övning kommer du att bli en mästare på nolltid!

Steg

Hur att bryta ett ägg med en hand. Plocka upp ett ägg och håll den med alla fingrar.
Hur att bryta ett ägg med en hand. Plocka upp ett ägg och håll den med alla fingrar.
 1. 1
  Plocka upp ett ägg och håll den med alla fingrar. Tummen och pekfingret bör hålla i ena änden, medan din andra och tredje fingrar trycker på den andra änden mot hälen på handflatan.
 2. 2
  Knäck ägget (enhands) på en kant: normalt den övre kanten av behållaren du är på väg att sätta innehållet i. Du kan också knäcka ägget mot en plan yta, vilket vissa tycker minskar risken för att bryta, och hindrar bakterier äggskal yta kommer in i innehållet. Hursomhelst, se till att träffpunkten är mellan tummen och pekfingret och resten av fingrarna.
 3. 3
  Ease ägget mellanrum, på båda sidor om sprickan, hålla tummen och pekfingret på samma ställe. Sedan separera de två bitar av skal.
 4. 4
  Fortsätta att öva med din dominanta hand, sedan byta till den andra handen. Professionella kockar bryter ofta ägg två åt gången för att minska förberedelsetid från recept som kräver ibland dussintals ägg. Dessutom, när du kan göra det med båda händerna samtidigt kommer du att se ganska coolt.
 5. 5
  Färdigt.

Tips

 • Som en nybörjare, knäcka äggen i en separat behållare än den sista skålen du kommer att lägga äggen i. På så sätt är det lättare att ta bort skal som hamnar i skålen.
 • Om du har problem i början, försök vända på ägget och fortsätter sprickan ytterligare runt ägget, vilket gör det lättare att dra öppna.
 • Ibland tittar bort från ägget hjälper. Detta gör att du inte koncentrerar för hårt och kan utveckla din egen "touch".

Varningar

 • Håll en handduk och desinfektionsmedel praktiskt att städa upp spill. Detta kommer att bidra till att undvika kontamination av andra livsmedel som kan komma i kontakt med samma yta.
 • Gör inte detta i butiker innan du köper äggen. Dessa ägg är inte din och de tillhör ägaren och / eller chef i butiken, kommer de inte nöjda och de kommer att berätta för dig att betala böterna, och / eller att de kommer att ringa polisen.