Wki

Hur blåsa skalet från en hårdkokt ägg

Medan vem som helst kan skala ett hårdkokt ägg, det är ett snyggt trick för att blåsa skalet av i ett par sekunder. Prova det!

Steg

Hur blåsa skalet från en hårdkokt ägg. Ta en liten bit av skalet från varje ände av ägget.
Hur blåsa skalet från en hårdkokt ägg. Ta en liten bit av skalet från varje ände av ägget.
 1. 1
  Ta en liten bit av skalet från varje ände av ägget. Det bidrar till att försiktigt slå ändarna mot en hård yta för att skapa små sprickor. Gör detta till ett område ungefär lika stort som en krona på den mindre änden (18 mm diameter) och om storleken på en nickel på den större änden (21 mm diameter).
 2. 2
  Rulla ägget mellan händerna eller på en hård yta för att lossa skalet från ägget. Detta bör ge små sprickor i hela skalet.
 3. 3
  Håll ägget i höger hand. Håll den mindre änden mot dig.
 4. 4
  Bilda en cirkel med tummen och pekfingret på höger hand som är ungefär samma storlek som öppningen på den mindre änden av ägget. Var noga med tummen är över pekfingret. Placera tummen / pekfingret cirkel över öppningen på den lilla änden.
 5. 5
  Placera din vänstra hand under och runt din högra hand, koppning ägget. Se till att dina fingrar passar ihop och göra en säl. Denna tätning är nyckeln i att styra all luft in i skalet och inte låta det komma undan runt den.
 6. 6
  Ta med dina händer och ägget till munnen och bildar en tätning mellan dina läppar och cirkeln som bildas med höger hand.
 7. 7
  Ta ett djupt andetag och blåser hårt. Det tar mer lufttryck än du tror att skjuta ägget ur sitt skal. Om nödvändigt, upprepa tills ägget är ute.
 8. 8
  Skölj hårdkokt skatt för att avlägsna eventuella små bitar av skalet kvar.

Tips

 • Riktigt färska ägg reagerar inte väl, om alls, till denna typ av peeling. Skalen Dra inte ur ägget när det tillagas eftersom de är så färska.
 • Soft-kokt ägg kan blåsas också, men med begränsad framgång. Se Hur att skala en mjuk kokt ägg.
 • Koka äggen i salt vatten för att lossa bindningen mellan ägg och skalet.
 • Om ägget inte kommer ut på första försöket, försök igen. Vissa är envis, men med uppmuntran, kommer äntligen ge.
 • Håll inte ägget för hårt. Det behöver utrymme att fly skalet.

Varningar

 • Låt inte ägget flyga ur händerna. Alla dina ansträngningar kommer att vara för intet om ägget tar flyget och landar på golvet.
 • Särskilt under influensasäsongen, vill du förmodligen att spara denna teknik för ägg du planerar att äta själv, inte tjäna till andra.
 • Gör inte det nära mattor, gardiner eller några svåra att rena föremål.