Wki

Så för att hålla djur av din köksträdgård

Mellan insekter, skadliga mikroorganismer ogynnsam väderlek, och gnagare och andra smådjur, skydda en köksträdgård från skador och förfall kan vara en utmanande process. I synnerhet, kan djur som kaniner, rådjur och mullvadar slukar snabbt stora mängder av din trädgård bounty. Lyckligtvis finns det flera enkla, humana åtgärder du kan vidta för att hjälpa dig att hålla djur av din köksträdgård. Stegen nedan kan tillämpas tillsammans eller var för sig.

Steg

Så för att hålla djur av din köksträdgård. Bygga upphöjda bäddar för din köksträdgård.
Så för att hålla djur av din köksträdgård. Bygga upphöjda bäddar för din köksträdgård.
 1. 1
  Bygga upphöjda bäddar för din köksträdgård. Upphöjda bäddar är enkla att bygga med lager timmer, och de bär många fördelar. Förutom att hålla din jord varmare och hindra det från att bli packad under fötterna, kan upphöjda bäddar avskräcka djur från att komma in din köksträdgård. Små djur som kaniner är ofta ovilliga att lämna marknivå för att ange en upphöjd bädd, eftersom de instinktivt undviker områden där de kommer att vara mycket synliga.
 2. 2
  Gör banorna mellan era sängar så smal som möjligt. Detta övervägande spelar också smådjur ovilja att göra sig mycket synlig och sårbar. Om vägarna mellan dina vegetabiliska sängar är bara om en fot (30 cm) bred, kommer kaniner och andra små djur vara mindre benägna att ange din trädgård av rädsla för exponering för rovdjur.
 3. 3
  Interplant olika grönsaker med varandra. Interplanting är en effektiv teknik för att motstå sjukdomar och hålla jorden frisk, men det kan också användas för att avskräcka djur. Växter som vitlök, lök, tagetes, gräslök och lavendel kan alla användas för att stöta bort kaniner, rådjur och en del andra djur. Interplanting dessa grönsaker med resten av dina grödor håller djur från att försöka äta mer attraktiva grönsaker.
  • Du kan även använda dessa djur-avskräckningsmedel grönsaker för att skapa en omkrets runt din andra grödor. Detta kommer att hjälpa till att hålla djuren från att komma in din köksträdgård alls.
 4. 4
  Bygga staket runt era sängar köksträdgård. Fäktning är en av de mest effektiva lösningarna för att hålla djur ute, även om det tenderar också att minska din egen tillgång till dina grönsaker.
  • Fäktning kan antingen byggas kring enskilda upphöjda bäddar eller runt hela omkretsen av trädgården. Det bästa valet för dig beror på storleken på din trädgård och hur mycket stängsel du vill köpa.
  • Trädgård stängsel kan konstrueras från flera olika material, bland annat skrot virke, fågel tråd, tråd screening, och bambu. Dessa material kan fästas ihop på något önskat sätt, men se till att lämna ett sätt för dig att komma åt dina grönsaker genom stängsel.
  • Fäktning bör även sträcka sig minst 6 inches (15 cm) under jord för att förhindra grävande djur från att komma in ditt grönsaksland.
 5. 5
  Lägg rikligt med kompost runt dina grönsaker. Mull är ett utmärkt verktyg för att reglera jordtemperatur och förhindra ogräs tillväxt, och det kan också användas för att avskräcka djur.
 6. 6
  Många djur är ovilliga att gå över mulched områden, särskilt om de inte har extra skydd av ogräs. Många material kan användas som marktäckning, inbegripet halm, torkade vintergröna nålar och bark.
 7. 7
  Plantera attraktiva livsmedel borta från din trädgård. Om ovanstående metoder visat sig otillräckliga, kan du införa växter som kaniner och andra smådjur gillar att äta för att avskräcka dem från att äta dina grönsaker istället. Kaniner och andra små däggdjur älskar att äta klöver, gullris, alfalfa, maskrosor, och många typer av blommor. Du kan plantera dessa växter i en stor omkrets runt din trädgård, eller nära en trädgränsen så att djuren kommer att föredra omslaget av det området till din egen trädgård.

Tips

 • Hundar och katter kan också vara till hjälp för att jaga smådjur borta från en köksträdgård.

Varningar

 • Om tillgripa gifter och fällor för att döda den felande djuren, se till att dina egna husdjur eller barn som kan vara i din trädgård, inte har tillgång till det område där gift eller fällor placeras.

Saker du behöver

 • Dimension lumber
 • Fjäderfä tråd
 • Wire screening
 • Bamboo
 • Mulch