Wki

Hur att växa en venusflytrap

Så du har köpt din Flytrapvenus. Grattis! Du kommer snart att upptäcka att de börjar "växa" på dig. Men, inte läser instruktionerna. De är nästan alltid fel. Denna förklaring förklarar hur man odlar dessa växter.

Steg

Hur att växa en venusflytrap. Ta bort plasten kupolen och lägga den utanför (oroa dig inte om regn, det är mycket sällan stänger fällorna)!
Hur att växa en venusflytrap. Ta bort plasten kupolen och lägga den utanför (oroa dig inte om regn, det är mycket sällan stänger fällorna)!
 1. 1
  Ta bort plasten kupolen och lägga den utanför (oroa dig inte om regn, det är mycket sällan stänger fällorna)! Genomsnittlig plantskolor kan använda kupoler, eftersom de tror att dessa växter kräver växthus eftersom de tror att de är tropiska. De kunde inte vara mer fel. De lever faktiskt i en del av norra Europa som får frosten varje vinter. Så, under en period av ungefär en vecka, sakta ta kupolen av potten för att få det acklimatiserad till utsidan.
 2. 2
  Lägg den i en bricka med mjuk, låg kalkhalt vatten. Vatten från botten. Venus Flytraps älskar vatten. Håll det stod upp i ungefär en centimeter av det, förutom, det vill säga på vintern.
 3. 3
  Så det är november. Tänk på hälsan hos din Flytrapvenus. Gör det en rättvisa och hålla ungefär en millimeter vatten på brickan nu. Håll honom i en skyddad plats i trädgården eller växthus, eller var som helst med en god nivå av ljus och är ouppvärmd. När bladen går svart, trim 'em off. Du vill inte ha ett stökigt anläggning. Håll dem borta från bitande vind. Du kan lägga den i ett skjul tills det inte är så kallt. Om dina vintrarna är för hårda (nedan -7) eller för varmt (över 5C), lägg din anläggning i en förseglad plastpåse (en plastpåse är bra) i kylen, inte frysen. Denna vinter fas är till och med mars.
 4. 4
  Våren har sprungit. Dags för en annan köttätare-tastic år, säger du? Inte riktigt än. Börja ge den mer vatten igen, och åter-pot vid behov med: torv och (svårt att hitta) perlit i lika stora mängder. Om du inte kan få perlit, prova att använda (lätt att hitta) tvättas trädgårds sand. Detta är den bästa, bredvid perlit. Endast re-potten vid denna tid på året, eller din anläggning kommer att vara mycket chockad flyttas.
 5. 5
  Blommor! Bara låt den blomma om det är en bra stark man med många huvuden. Låt blomman stjälken (ser ut som en flaggstång) växa till ca 1 tum, skär dem bort ca 1/2 centimeter från botten. Pollinerar dem med en pensel (om det är tillräckligt stark för att blomma), och sedan vänta 'till hösten när blomman är fint och torrt. Sedan plocka!
 6. 6
  Att växa frön, är det bästa sättet att bryta pod öppna. En massa små svarta små frön ska komma ut. Tappa inte bort dem. Nu, lägg dem på en del vitmossa, och sedan sätta lite plastfolie över potten. Vissa kanske sätta dem i kylskåpet i fyra veckor, men det verkar inte mycket hjälpsamma. Ha tålamod! De kan ta veckor eller månader att gro!
 7. 7
  Nu, den roliga delen! Du kan mata din Flytrapvenus en spindel eller två per månad. De behöver inte matas though. Och det är gränsen. Mata inte på vintern, det sover.
 8. 8
  Njut av din anläggning. Det är en hel del information, men det är värt det.

Tips

 • Stäng inte fällorna artificiellt. Vart tror du att det blir det mesta av sin energi? Det är som glödande sak i himlen. Och även då att energi är nästan ingenting. Det är inte heller så effektiva i att fånga saker.

Varningar

 • Do befrukta inte. Om du vill få det att växa bättre, ge det ett par flugor per månad.