Wki

Hur man odlar en kaktus

Vill du ha en bra öken hem? Om så är fallet, köpa frön från butiken istället för att köpa dem redan vuxit.

Steg

Hur man odlar en kaktus. Kontrollera att kapseln är redo för skörd.
Hur man odlar en kaktus. Kontrollera att kapseln är redo för skörd.
 1. 1
  Kontrollera att kapseln är redo för skörd. Efter blomman dör ut, är ingenting kvar utom pod. Echinocactus grusonii och de flesta andra fat kommer att producera hundratals frön i varje pod.
 2. 2
  Samla skida precis innan de torkar ut, de är inte full av fukt, men är fortfarande fuktig inuti. Fröet själv är svart men vissa kanske har en liten röd färg på dem. Den viktigaste punkten är att du vill att utsädet vara mogen. En bra indikation är hur pod lossnar, en liten twist och de faller rakt in fingrarna lämnar fiber / bomull på kaktus.
 3. 3
  Använd en kniv för att skära topparna bort och skiva längs ena sidan av dynan. Detta utsätter fröna.
 4. 4
  Ta bort fröna försiktigt från pod, skrapa köttet från pod också och sedan placera fröna i två delar vatten och en del av nummer två grov sand, blandas väl.
 5. 5
  Så frön jämnt och hålla jorden fuktig tills fröna gror, när fröna kommer upp (vilket kan ta 4 till 6 veckor) de ser ut som små penna sudd, röd färg. Med tiden börjar de lägga sina barr.

Tips

 • Använd ett par handskar. Använd samma jord mix i de två "krukor som du gjorde i e de sitta ytterligare ett år eller två. Det är på denna punkt som vi säljer 4" krukor de har tillräckligt med nålar för att avvärja de flesta normala landskapet varelser och inte störa rötterna vid omplantering.
 • Om du vill ha en massa Echinocactus grusonii, få de små och utrymme ut dem tillräckligt för att möjliggöra tillväxt. Det är mycket billigare att samla ett antal i detta skede än att vänta tills de växer till gallon eller fem gallon storlek.

Varningar

 • Håll utkik efter parasiter på din kaktus. Vita blobbar kan vara Mealy Bugs. Plocka bort dem med en pinne eller spett. Malation dödar röd spindel kvalster och skala, vilket visar sig som bruna fläckar.
 • Använd speciella handskar för att hantera kaktusar när ryggarna växer, eller om du gör det saknade anläggningen look.

Saker du behöver

 • Razor kniv
 • Häst spruta
 • 4 "krukor