Wki

Hur att odla växter snabbare

Är du trött på att vänta på dina växter att växa? Den här artikeln föreslår några enkla sätt att göra dina växter att växa snabbare utan att använda bekämpningsmedel eller skadliga kemikalier.

Steg

Hur att odla växter snabbare. Forskning för en lämplig inhemska växt som infödda tenderar att ha några behov och inte utgör ett ogräs risk.
Hur att odla växter snabbare. Forskning för en lämplig inhemska växt som infödda tenderar att ha några behov och inte utgör ett ogräs risk.
 1. 1
  Forskning för en lämplig inhemska växt som infödda tenderar att ha några behov och inte utgör ett ogräs risk. Hitta en typ som du gillar och som kommer att vara lämpliga för din trädgård utrymme.
 2. 2
  Det är inte nödvändigt att välja en infödd men de vanligaste växterna inte är infödd. Undvik växter som är kända för att vara ett ogräs risk inte bara för att det kan förstöra en lokal ekosystem, men också att det kommer att förstöra din gård först.
 3. 3
  Skaffa den växt eller ett frö. Ibland kanske du behöver för att beställa den på nätet eller via en specialist plantskola.
 4. 4
  Plantera växten eller fröet i en bra plats i trädgården. Ta del av alla sina behov och leverera dem.
 5. 5
  Dessa behov kan vara:
  • Ljus - betyder gillar full sol, eller del sol?
  • Space - kommer denna växt växa över sin plats?
  • Heat - Vissa växter kamp under vissa temperaturer (t.ex. öken, tropiska och subtropiska växter) och en del kamp i varma temperaturer.
  • Sådd gånger - några frön eller sticklingar gillar att planteras på våren eller sommaren, där vissa växter föredrar att planteras när vilande i höst / höst eller vinter. Detta kan ge din anläggning ett enormt försprång.
  • Gödning & Soil behov - vissa växter är OK i svaga sand, vissa föredrar rikare saker eller behöver fridränerande. Vissa växter också använda en hel del näringsämnen så behöver kompost eller vanlig gödsel för att hålla dem nöjda.
  • Exponering - vissa växter gillar inte vind, frost eller vattendroppar. De kan behöva screening eller plantering bland andra växter. Shade växter är ett exempel som föredrar ganska skyddade miljöer.
 6. 6
  Se till att det blir tillräckligt med solljus och vatten. Om du har en kort växtsäsong, om du inte kan bifoga din trädgård till ett växthus, finns det inte mycket som kan hjälpa till här. Det motsatta gäller i varma klimat med många växter kämpar utanför skugga hus.
 7. 7
  Prata med den eller andas på den för att ge den koldioxid. Du kan känna sig dum att göra detta, men det verkar hjälpa växten och trädgårdsmästarens välbefinnande.
 8. 8
  Håll utkik efter skadedjur eller sjukdomar, kan de bromsa tillväxten eller till och med döda växten.

Tips

 • Tanken bakom föredrar inhemska växter framför andra är att de sannolikt kommer att vara mer hemma i ditt område än introducerade arter. Därför kan de växa snabbare och med bättre hållfasthet. Vissa plantskolor uppmuntrar även köpa dina lokala floran från en förort som ligger nära din egen som möjligt, för att säkerställa att anläggningen är rätt för just dina förutsättningar.