Wki

Hur tar man bort kaktus nålar

Promenad genom öken terräng utgör en särskild uppsättning utmaningar som inte finns i andra landskap. Även om du bara går för en avslappnad promenad, måste du se upp för kaktus växter med nålar som kan fästa på dina kläder och genomborra huden. Kaktusar såsom hoppning Cholla och nalle kaktus har dussintals tunna, hårliknande nålar som snabbt ansluter sig till något som borstar av anläggningen. Ju mer hotande fikonkaktus har tjockare, taggiga nålar som kan orsaka en dermatologisk reaktion om den skadade personen inte omedelbart ta bort kaktus nålen.

Steg

Hur tar man bort kaktus nålar. Undersök den drabbade individens kropp att lokalisera kaktus nålskada.
Hur tar man bort kaktus nålar. Undersök den drabbade individens kropp att lokalisera kaktus nålskada.
 1. 1
  Undersök den drabbade individens kropp att lokalisera kaktus nålskada.
 2. 2
  Stå framför en mörk objekt så att ljus att lysa på huden och lyfta fram de fastnar kaktus nålar och deras inkörsport in i kroppen.
 3. 3
  Kontrollera alla kläder, skor och andra redskap slitna vid den tid du tog kontakt med kaktus växt. Nålar kan peta igenom strumpor och byxor och irritera huden utan att direkt fästa på huden.
 4. 4
  Nyp och dra kaktus nålar ut med en pincett, om de är synliga för blotta ögat. Ett förstoringsglas kan vara till hjälp.
 5. 5
  Svep pincetten på en pappershandduk varje gång du drar ut en kaktus nål. Nålarna kan vara kladdig och en bör avlägsnas från pincett innan du drar ytterligare nålar. Låt inte pappershandduk för att trycka på en annan yta. Kasta pappershandduk efter lagningen.
 6. 6
  Ansök kylning ansiktsvatten som trollhassel att lugna inflammation i det drabbade området.

Limmet metoden

 1. 1
  Bred ett tunt lager av vattenlösligt vitt hantverk lim över det drabbade området. Lim kommer att ta bort nålar av vilken längd som helst så länge som vissa nål yta är peta ur huden. Låt limmet torka ordentligt.
  • Rubber cement lim, maskeringstejp eller tejp kan användas i stället för vitt hantverk lim.
 2. 2
  Dra långsamt upp ena kanten av limmet filmen. Lyft kanten med fingertopparna, sedan snabbt slita bort din hud. Denna kaktus nål borttagningen är ungefär som att använda varmt vax för att ta bort oönskad hårväxt.
 3. 3
  Blöt en bomullstuss med en kylande ansiktsvatten som trollhassel och gäller för det drabbade området.

Den strumpbyxor metoden

 1. 1
  Slip ett par tjocka, engångshandskar på händerna.
 2. 2
  Wad upp ett par gamla strumpbyxor och borsta i en riktning över det drabbade området. Med varje svep kommer strumpbyxor dra nålar ur huden. Flera swipes kan vara nödvändig. Du ska inte känna nålar som fastnat i strumpbyxor så länge du drar i en riktning.
 3. 3
  Borsta strumpbyxor i den motsatta riktningen. Detta kan behöva upprepas flera gånger. Håll dig till en riktning för att undvika att åter sätta nålar i huden.
 4. 4
  Skapa en ny tuss ur strumpbyxor och borsta det drabbade området i en medurs riktning. Mer än ett svep kan bli nödvändigt att avlägsna kaktus nålar, men hålla sig till en medurs riktning för att förhindra att återinföra dem i huden.
 5. 5
  Borsta det drabbade området i en moturs riktning. Du kan behöva upprepa denna riktning för att helt ta bort kaktus nålar. Fortsätt i moturs riktning tills alla nålar avlägsnas.
 6. 6
  Kasta handskarna och strumpbyxor i soporna.

Den vänta och se strategi

 1. 1
  Låt kaktus ryggar för att stanna kvar i det drabbade området.
 2. 2
  Vänta på nålar för att falla ur eller lösa, som alla kaktus ryggar så småningom kommer att göra.
 3. 3
  Titta på infektion eller irritation under väntetiden. Om du märker någon rodnad, tillämpas trollhassel att rengöra och kyla det drabbade området. Om irritation kvarstår, uppsök läkare.

Varningar

 • Vissa individer kan ha en dermatit reaktion på kaktus nålar. Om du märker något blåsor eller stickande sensationer där kaktus nålar har fäst, se en hudläkare för att få hjälp.

Saker du behöver

 • Pincett
 • Förstoringsspegel
 • Pappershandduk
 • Bomullstuss
 • Trollhassel
 • Vita skolan lim
 • Gummihandskar
 • Strumpbyxor