Wki

Hur att växa penséer

Penséer är produktiva blommande perenner med en kort livslängd. De tenderar att odlas som ettåriga eftersom deras första blomningen är ofta sitt bästa.

Steg

Hur att växa penséer. Håll den fuktiga frö punnet.
Hur att växa penséer. Håll den fuktiga frö punnet.
 1. 1
  Köpa penséer. Ofta penséer kommer i korgar, göra sina val snabbt och enkelt. Du kan välja mellan korgar utan blommor eller avancerade korgar blommande som redan uppvisar många penséer. Om föredragen, så utsäde enligt följande.
 2. 2
  Beså pensé frön. I varmare områden kan pensé frön skall sås från mitten av sommaren till slutet av hösten. I kalla områden de kan sås på hösten och våren. Det bästa alternativet är fortfarande att använda korgar för att så fröet, i en kvalitet frö-raising blandning. Groning tar cirka 21 - 28 dagar.
 3. 3
  Håll den fuktiga frö punnet. Ett bra knep är att linda väl vattnade punnet i plastfolie (klar) och sätta punnet i en skuggig, ljusa rum som är varmt.
 4. 4
  Plantera plantor rakt in i trädgården. Penséer älskar sol och god dränering, så att hitta en lämplig plats i din trädgård som kommer att låta dem växa till sitt bästa. Om du bor i ett hett område, leta efter någon som ger befrielse från eftermiddagssolen och ger dem skugga. Alternativt, växt in i hängande krukor eller krukor trädgård som passar dina behov.
 5. 5
  Gödsla regelbundet. Penséer trivs på lösliga gödningsmedel. Det är en bra idé att mata dem ca varannan vecka, speciellt de som växer i krukor.
 6. 6
  Ta bort vissna blommor. Penséer blomma mer ju mer du plockar. Du kan också hämta dem medan i sin prime att använda för inomhus displayer.

Tips

 • Det är en bra idé att forskning dina penséer innan du köper, det finns många, många sorter och kanske du vill matcha färgerna med din nuvarande trädgård system. Det är miniatyr penséer, regelbundna penséer, och jätte penséer.
 • Penséer är bra att äta. De är perfekta för att lysa upp en grön sallad. På den söta sidan, de är fina används som tårta och kex dekorationer kan de kristalliseras på samma sätt som viol, och de kan frysas till iskuber. Det är också möjligt att göra pensé glass. Experimentera med olika idéer.

Varningar

 • Växande pansies blir beroendeframkallande mycket snabbt. Det kan vara mer prismedvetna att växa från frö om du blir biten av pensé bugg!

Saker du behöver

 • Plantor eller frön
 • Korgar
 • Plastfolie om växer från frö
 • Vattenkanna
 • Löslig växtnäring