Wki

Hur man odlar vallmo

Vallmo är mångsidiga, show-stopp växter som omfattar flera sorter, från de stora, djärva orientalisk vallmo, som kan växa så högt som 4 meter, den sedesamma Alpine vallmo, toppning ut på cirka 10 inches (25 cm). Vallmo är tuffa, lätt att odla växter som tål torka och kommer att frodas i alla väldränerad jord. Följ dessa steg för att växa vallmo:

Steg

Hur man odlar vallmo. Förbered jorden för plantering vallmo.
Hur man odlar vallmo. Förbered jorden för plantering vallmo.
 1. 1
  Förbered jorden för plantering vallmo. Välj en plats där vallmo kommer att utsättas för starkt solljus under större delen av dagen. Om du bor i ett varmt klimat, välja en plats där vallmo kommer att skyddas under den intensiva värmen i eftermiddag. En väldränerad plats är avgörande, eftersom vallmo kommer att ruttna i vattendränkt jord, särskilt under vintermånaderna.
 2. 2
  Odla jorden, med hjälp av en spade, trädgård gaffel eller rototiller. Arbete i 2 till 4 inches (6 till 10 cm) av gödsel eller kompost om jorden är dålig eller inte dränera väl.
 3. 3
  Placera vallmofrön i en liten behållare, såsom ett piller flaska. Lägg ungefär en tesked sand eller socker för varje frö paket för spridning fröna jämnt. Vallmofrön är liten, och sanden eller socker kommer att göra det lättare att plantera frön jämnt.
 4. 4
  Gör ett grunt dike i marken med en käpp eller en hacka. Strö vallmofrön jämnt i diket, sedan täcka fröna med en lätt damning av fin jord. Gräv inte fröna, som alltför mycket jord blockerar tillgängliga solljuset och förhindra de små vallmofrön från att gro.
 5. 5
  Vattna beskogade vallmofrön efter plantering. Använd en slang och munstycke eller en vattenkanna för att förhindra att tvätta bort vallmofrön. Håll jorden lätt fuktig tills fröna gror, vilket borde ta ungefär 10 till 15 dagar. Efter fröna gror, vatten vallmo endast vid varm väderlek.
 6. 6
  Tunn vallmo när plantorna är 1 till 2 inches tall (3 till 6 cm) genom att dra ut de svagare plantor, lämnar 6 till 10 inches (15 till 25 cm) mellan varje planta.
 7. 7
  Gödsla vallmon växterna en gång varje månad under växtsäsongen. Använd ett allrengöringsmedel granulat eller flytande gödselmedel, och tillämpa gödsel enligt rekommendationerna på förpackningen.
 8. 8
  Kontrollera ogräs genom att sprida 2 till 3 inches (6-8 cm) av organisk kompost runt växterna. En kompost såsom bark flis ser attraktiv, och kommer att hålla jorden fuktig
 9. 9
  Deadhead de vallmo blommor som blommar bleknar och vissnar. Ta bort de förbrukade blomningarna kommer att uppmuntra anläggningen att hålla blommar hela sommaren.

Tips

 • Poppies lägga anmärkningsvärda färg när de planteras i massan.

Saker du behöver

 • Spade, trädgård gaffel eller rototiller
 • Gödsel eller kompost
 • Vallmofrö
 • Pill flaska eller små behållare
 • Sand
 • Stick eller hacka
 • Slang och sprutmunstycke eller vattenkanna
 • Allmänt ändamål flytande eller granulerade gödningsmedlet
 • Organisk kompost