Wki

Hur ta hand om ett mullbärsträd

Mullbärsträd är vackra och lättskötta växter som kräver lite ansträngning från trädgårdsmästarens delen. Om vårdas på rätt, de producerar stora skördar av söta blåbär-liknande frukt.

Steg

Hur ta hand om ett mullbärsträd. Kontrollera om mullbär tolererar vädret i ditt område.
Hur ta hand om ett mullbärsträd. Kontrollera om mullbär tolererar vädret i ditt område.
 1. 1
  Kontrollera om mullbär tolererar vädret i ditt område. Du skulle inte vill spendera hela den tiden bara för att få den att dö en vecka eller så efter man planterar den! Om du är desperat att växa i en region som den inte kan frodas i, investera i en.
 2. 2
  Slå upp plantskolor i ditt område som säljer unga mullbärsträd. Ring dem bara för att se till att de inte har sålt dem alla. Om du inte kan hitta något i ditt område, beställa frön på nätet.
 3. 3
  Till ett markområde. Vet att när du har din mullbärsträd eller frön, tills en 2x2 område i en solig plats, eller växthus. Gräv ett grunt dike för att få den maximala mängden vatten rinna av. Plantera dina frön eller träd i de flesta grunt punkt i diket. Vatten direkt efter du plantera det, för om det är ett ungt träd övergångar från en pott till öppen mark är alltid tuff. Om det är ett frö vatten kommer att hjälpa den gro.
 4. 4
  Ha tålamod. Träd tar flera år att frukt! Fullmogna, mullbär är svart och lätt plockas. Efter skörden tvättar trädet med vanligt vatten för att hjälpa till att förebygga sjukdomar. Njut av dina bär!
  • Violet färgade Mulberries är redo att plocka men de är svåra och sura.
  • Mörkt lila eller svart Mullbär är väldigt mjuk och söt.
  • Bara en varning om att när plocka mullbär, aldrig gå under trädet utan att bära en stor hatt. Det kan finnas spindlar och en typ av larv som greppar på bären mycket knappast.
  • Plocka inte någon Mulberry som verkar ha hål och eller är för mjuk och kvavt. Dessa kan infekteras av en larv. Hälften bitna Mullbär är biten av av fåglar så inte plocka dem.
 5. 5
  Bara för att se till att mullbär är fria från bakterier, försöka tvätta dem med salt (främst för hårda mullbär som de mjuka sådana suga saltet smak i).
 6. 6
  Kompost sprider ett par inches av kompost runt trädet hjälper till att spara vatten. Också det tillför näring och liv till jorden när det bryts ner. Se till att inte ha kompost vidrör basen av trädet.

Tips

 • Som mullbärsträd blir äldre, kommer den att producera mer bär, och det kommer också att få längre. Använd en säker stege.
 • Om allt i ett grönt hus, använder en hög-tak en.
 • Om du vill använda ett gödselmedel för att hjälpa den att växa snabbare, bör alla märken fungerar.
 • Sätt bär i en smoothie med bananer för en utsökt kall sommar drink.

Varningar

 • Tvätta inte trädet när den har några bär på det, de kan ruttna rätt av trädet.
 • Tvätta inte bären tills du tänker använda dem.
 • Fall inte av stegen!