Wki

Hur syra fläcken betong

Acid färgade betong kan ge nytt liv till gamla betong, vilket ger det utseendet av en djup marmor eller granit. Det är inte svårt att göra, men men eftersom det finns en stor variation mellan konkreta typer och förhållanden, måste det göras rätt för att se bra ut. Den här artikeln förklarar hur du kan göra detta.

Steg

Hur syra fläcken betong. Rengör betongfundament grundligt.
Hur syra fläcken betong. Rengör betongfundament grundligt.
 1. 1
  Rengör betongfundament grundligt. Se till att ytan på vilken den fläcken kommer att tillämpas är ren, fri från oönskade defekter, fläckar, och märkning, och är redo för färgning.
  • Var medveten om att något vaxartad kommer att hämma den fläcken, lämnar obehandlade fläckar.
 2. 2
  Gör ett prov på en undanskymd plats. Eftersom sura fläckar reagerar olika på varje typ av yta på vilken de tillämpas är det viktigt att ett prov utförs på själva betongen eller yta som kommer att ta emot behandlingen.
  • Även om ytterligare variabler kan påträffas under programmet, gör en plats prov är det bästa sättet att förutbestämma hur fläcken reagerar med ett specifikt substrat.
  • Se till att de metoder och tidpunkter du använder på prov är det samma som hur resten av ytan kommer slutligen att behandlas.
 3. 3
  Var kreativ. Tillämpa syra fläcken är en funktionell och konstnärlig träning. Vid tillämpning av fläcken är det nödvändigt att förstå tekniken samt hur mycket att applicera. Då och då potentiellt stora jobb förvandlas till en katastrof på grund av felaktig tillämpning metoder.
  • För lite produkt inte ger fullständig täckning, kommer inte heller att etsa ytan tillräckligt för att djupt deponera färgen.
  • För mycket produkt däremot kan orsaka oönskad puddling och samla och över reagerar de områden där det har poolade på ytan.
  • Om skrubbning inte görs med ett naturligt flöde och mönster, kan mopp linjer och tydliga virvlar visas.
 4. 4
  Städa upp. Avlägsna syrarest och neutralisera ytan. Detta är av avgörande betydelse för framgång och syra färgade betong finish. Återstod från betongen syraetsning måste avlägsnas och ytan neutraliseras för att säkerställa korrekt vidhäftning av tätningsmedlet eller beläggningssystemet.
  • Obs: ytan är fortfarande föremål för färgning och skador på denna punkt, och försiktighet bör vidtas för att grundligt väta och neutralisera hela området för att undvika boot utskrifter, stänkte rester märken och andra konstgjorda blemmor.
 5. 5
  Låt torka. När betongen är tillräckligt torr, bör ett tätningsmedel av beläggning appliceras. Detta är oftast det sista steget i installationen utan måste göras rätt, som en felaktigt tillämpad sealer systemet kan visa rullen linjer, lämna ludd och skräp i finish, eller delamineras eller flagna ytan. Appliceringstekniker innefattar sprayning, cross hatch rullande, rygg valsning, och polering i fallet med ett vax finish.
 6. 6
  Var realistisk. Det finns en hel del arbete som går in i en färgad betongyta, men som allt annat, övning ger färdighet. Om du väljer att anlita en professionell för att göra jobbet, se till att du väljer någon som har de kunskaper och färdigheter som motsvarar svårighetsgraden på jobbet till hands. Besök tidigare jobb de har gjort, och prata med några av ägarna av golven.

Tips

 • Inse att när avslutar med en genomskinlig beläggning (dvs syran fläcken), kommer mönstret och färgerna på underlaget syns igenom. Detta är vad som gör varje betongplatta unik.
 • Exteriörer, väggar och andra betongytor kan även färgade eller dekorerade med konkreta syra fläcken. Exempelvis kan betongblock vara dekorerad innan installationen eftersom en fris på utsidan av en byggnad. Ett konkret trappa eller tillbaka uteplats är en annan bra möjlighet.

Varningar

 • Även om du hyr den bästa syra fläcken betong entreprenör i ditt område, kommer deras förmågor beroende på ytan du ger dem att arbeta med. Det får inte vara möjligt att helt dölja och blanda färgen med gamla eller dåligt färgade och skadad betong. Betongplattan är dekorativa betong konstnärens duk, och helst är fri från fläckar, spill, färg och andra markings.This kommer att säkerställa att målet kommer att vara allt du hoppats och förväntat när du väljer att använda syra fläcken som en finish.
 • Observera att betong fläcken liknar bets men kan faktiskt lyfta fram och intensifiera de variationer som finns i betongen. Detta inkluderar naturliga såväl som konstgjorda fläckar och markeringar.
 • Inse att de färgkartor som tillhandahålls av tillverkarna är avsedda som en vägledning.