Wki

Hur man gör klinkergolv från skrot

Uttråkad med intetsägande, symmetriska klinkergolv? Är du en tillfällighet, ett fan av abstrakt expressionism? Och även sortera om? Klinkergolv (med väggar) gjorda av skrot, trasig, kasseras eller slaggsten och kakel kan vara tidskrävande, men de är djupt tillfredsställande att göra och mer intressant att titta på än golv gjorda med bara en typ av kakel.

Steg

Hur man gör klinkergolv från skrot. Hitta en källa för skrot, trasiga eller avbrytas och.
Hur man gör klinkergolv från skrot. Hitta en källa för skrot, trasiga eller avbrytas och.
 1. 1
  Hitta en källa för skrot, trasiga eller avbrytas och All marmor och granit på bilden i inledningen bärgades från papperskorgen högen på en sten distributör / tillverkaren. Kakel distributörer säljer även avkastning och avvecklade stilar på en rabatt. Samla bitar som är alla ungefär samma tjocklek. Var inte orolig för att använda färger och mönster som inte matchar - sorten är det som gör det hela golvet tilltalande.
 2. 2
  Sätta ihop bitarna. Om du har lust och mental disciplin för att arbeta fram ett mönster först, dra den på golvet och sedan montera stenen till det. Men du kan också bara plocka ett hörn och börja lägga ut bitar, expanderar på mönster föreslagits av former och färger i materialen, montera ihop dem som du skulle ett pussel. Skär bitar som behövs med en våt-skärande kakel såg, montera stenen tillsammans så linjerna är 1/8 "till 1/2" bred. Om du gör ett helt abstrakt mönster, lägga ut hela golvet utan murbruk först - kapning och montering kan vara mycket tidskrävande.
 3. 3
  Ställ bitarna på plats. När du är nöjd med golvet, blanda ca 2 liter värde av vitt kakel-inställningen murbruk (den sort som används för marmor), försiktigt flytta flera kvadratmeter av mönstret åt sidan, sprida murbruk i det området med ett brett hack spackel (kolla murbruk väska för rekommenderat spackel storlek) och sedan ställa tillbaka stenen på plats permanent. Kontrollera några bitar för att se till att de ungefär är 3/4th täckt med murbruk. Om de inte är, sprida ytterligare murbruk och / eller sprida lite murbruk på baksidan av pjäsen. Använd metall brickor eller stenskott till shim upp låga bitar - alla bitar ska vara nära samma nivå så golvet är smidig och du inte stöta tån när man går. Dull vassa, utskjutande kanter med en bricka såg eller slipstenar. Torka bort murbruk av kakel och ut ur fogarna inom 20 minuter.
 4. 4
  Vänta. Efter hela golvet är gjort, stanna utanför den i 24 timmar. Sedan tillämpa en sealer eller injekteringsbruk frisättning (mycket viktigt med grova stenar), låt den torka, och slutligen injekteringsbruk använda slipas injekteringsbruk. Arbeta in 5 - 10 sf sektioner, torka injekteringsbruk från kakel ytan inom 15-20 minuter efter att sprida den. Skrubba bort den fina diset efter bruket har härdat (8 tim.), Applicera sedan ett slutligt skikt av sealer efter några dagar (se sealer instruktioner).

Tips

 • Du kan använda kakel istället för sten för att skapa en abstrakt golv eller vägg. Kontrollera kakel butiker och entreprenörer för closeouts, gamla prov och udda massor. Börja i ett hörn eller skissa några rader på golvet som utgångspunkter, sedan improvisera resten. Återigen, lägga ut så mycket som möjligt i förväg för att spara tid när murbruk blandas. Håll fogarna 1/4 "eller mindre i bredd.
 • Om ett komplett golv eller vägg är alltför hotfull, använder standard-storlek platta för det mesta av utrymmet, sedan fylla små områden - exempelvis vid dörrar eller hörn - med olika färger och former av kakel.
 • Leta efter svåråtkomliga övergångsperiod som trösklar, out-of-fyrkantiga hörn eller trappor, sedan använda en blandning av färger och mönster för att vända dessa besvärliga problem i funktioner.
 • Ett annat sätt att skapa en mer intressant kakel jobb är att lägga några dyra glas eller kakel sten till ett område med billiga fältet kakel.
 • Var inte rädd att ta chanser med färger. Den allra värsta som kan hända är att du inte kommer att gilla det och du måste hugga upp en bricka och ersätta den, vilket oftast kan göras på några minuter.

Varningar

 • Fråga kakel butik eller sten Fabricator innan gräva igenom deras skräp högen.
 • Använd skyddsglasögon vid skärning sten eller kakel. Använd gummihandskar vid injektering.