Wki

Hur kakel en dusch

En kaklad dusch ger skönhet och hållbarhet och värdet på ditt hem. Följ dessa steg för kakel din dusch allt själv. Denna artikel avser endast ett fåtal av de steg som krävs för att ordentligt förbereda en läcka bevis dusch. Gå till biblioteket och läste upp innan jobbet.

Steg

Hur kakel en dusch. Gut dusch stall ner till reglarna.
Hur kakel en dusch. Gut dusch stall ner till reglarna.
 1. 1
  Gut dusch stall ner till reglarna. Du kan behöva ta bort dusch pan och tak, liksom.
 2. 2
  Välj en ångspärr för att installera och installera enligt tillverkarens anvisningar. Om du misslyckas med att installera en fuktspärr, kan du odla mögel och mjöldagg. Tvärtemot vad många anser, kan kakel och injekteringsbruk tillåter vattenånga att passera in i utrymmet bakom, överväga att använda en ångspärr. Wedi styrelser är ett annat alternativ med bättre än cement ombord. Om du väljer en membranous barriär såsom Kerdi, kan du installera vanliga gamla gips.
 3. 3
  Sätt upp en robust cement styrelse backer. Att sätta upp cement ombord är precis som att sätta upp gipsskivor. Du klippa den för att passa, och sedan skruva på bultarna. Lämna en 1/8 "gap mellan panelerna. Använd en hålsåg för att skära hålen där dusch huvud och handtag skulle komma igenom. Gör cement ombord spola med kakel läppen av din dusch pan med shims bakom bordet för att få det ut till den önskade tjockleken. Använd 100% silikon täta att täta sömmarna mellan panelerna.
 4. 4
  Märk ditt kakel layout på substratet (Hardi) och markera din första kurs noggrant. Om din duschvägg väggar är inte helt fyrkantig, eller om du planerar att installera accent kakel, layout av dessa brickor blir allt viktigare. Hålla fogarna från insidan hörn av inneslutningen kan förebygga behovet av små plattor och fattiga leder injekteringsbruk. Mät upp från botten av backerboardskiva höjden av en platta minus 1/2 ". Detta ger dig en 1/2" överlapp över kakel läppen på din dusch pan. Markerar detta med en Sharpie och använda en nivå, föra märket över duschkabin. Detta kommer att vara en guide för toppen av den första raden så att alla plattor kommer vara jämn.
 5. 5
  Blanda tillräckligt thinset för den nedersta raden.
 6. 6
  Fukta cementplattor med en svamp. Om du inte gör det kommer den cement styrelse drar fukten ur thinset för snabbt, vilket leder till ett sprött uppsättning som är känsliga för sprickbildning.
 7. 7
  Murslev på vissa thinset och sprida det med en tandspackel. Ställ sedan in plattan i det genom att vrida en aning samtidigt som du trycker in i thinset. Avlägsna plattan för att se till att du har bra täckning på baksidan. Installera och hålla sätta plattor med distanser i mellan. Låt den nedre raden som inrättats för 24 timmar.
 8. 8
  Upprepa proceduren, ställer varje rad av kakel ovanpå den sista raden av kakel. Fortsätt tills du når toppen av dusch stall.
  • Mät upp från toppen av den sista raden. Markera raden med en nivå som vägledning för nästa rad.
  • Sprid thinset mellan sista raden av kakel och markerade linjen med v-tandspackel.
  • Ställ kakel i thinset hjälp av distanser runt.
  • Upprepa för nästa varv upp.
 9. 9
  Låt kakel set i 48 timmar
 10. 10
  Gjutning av plattan. Blanda upp ett parti av och använda en svamp float att jämna den i lederna. Efter 30-40 minuter (se anvisningarna på påsen av injekteringsbruk) du vill torka av överskottet fogmassa med en fuktig svamp och en cirkelrörelse. Håll torka med en ren svamp tills plattan är klar.
 11. 11
  Låt bruket botemedel för ungefär 3 dagar innan förslutning.

Tips

 • Plocka ut rätt spackel för din thinset och kakel storlek, också uppmärksamma monterings rekommendationer och använda rätt distanser. Använd 1/8 "eller mindre avstånd så att du kan använda unsanded injekteringsbruk (lättare att täta).
 • Placera kartong skära till formen på din dusch pan och tejpade på plats för att undvika skador på armaturen.
 • Använd inte Mastic, använd en thinset och hålla sig borta från den förblandade grejer.
 • För vatten linjer du kan borra kakel med en diamant borr. Du kan få vilken storlek du behöver från www.txholeyrocks.com Gå till (se vår katalog). De har alla bitar diamantborrhål du behöver. Jag fick mina bitar diamantborrhål i 3 dagar levereras till min dörr.
 • Se till att du inte använder väggplattor på golvet. Golvplattor kan användas på väggar. Beroende på storleken på kakel och dess installerade läge kommer att avgöra storleken på spackel som används för thinset.
 • Kom ihåg att du inte kommer att injekteringsbruk i hörnen, ska du täta, så försök att hålla en jämn mellanrum.

Varningar

 • Se till takfläkt är ansluten till ett jordfel avbruten krets. Dessa billiga säkerhetsanordningar uppfyller många byggnormer.
 • Inte injekteringsbruk inte hela dusch på en gång. Du kommer att vilja kunna torka bruket efter det sätter, men innan det är för svårt att ta bort från plattan.