Wki

Hur man tränar en rädd hund att gå ner för trappan

Är du trött på din hund är rädd för trappan och vägrar att bestiga dem? Läs dessa steg och detta beteende kan sluta.

Steg

Hur man tränar en rädd hund att gå ner för trappan. Börja längst ned i trapporna, om möjligt.
Hur man tränar en rädd hund att gå ner för trappan. Börja längst ned i trapporna, om möjligt.
 1. 1
  Börja längst ned i trapporna, om möjligt. Det blir lättare för din hund och det kommer inte vara så rädd för att falla ner för trappan. Om det inte finns några trappor i ditt hus, sedan gå till en närliggande park eller någonstans att din hund är bekväm i. Se till att din hund vet denna plats, för om inte han kan lätt bli distraherad i denna nya miljö.
 2. 2
  Spela med din hund runt trappan. Sitt med din hund på trappan med din hund om på marken, till exempel. Om din hund är absolut livrädd för trappan, så du kanske inte vill spela bredvid trappan direkt. Istället kan du sitta ca 5 meter från trappan på din första dagen, sedan sitta en fot närmare varje dag. Om din hund redan är van vid trappan (detta skulle förmodligen vara fallet om du försöker att få din hund att gå upp för trapporna i ditt hus) så du kan gå vidare till nästa steg.
 3. 3
  Sätt ett koppel på hunden. Om din hund litar på dig tillräckligt och kommer att följa dig till slutet av jorden, så du kanske inte behöver ett koppel. Om din hund är rädd för trappan, då du kommer definitivt att behöva kopplet.
 4. 4
  Ta ut en del av din hunds godsaker.
 5. 5
  Gå till kanske den femte trappa. sätta ett hundben på 3: e trappan.
 6. 6
  Uppmuntra din hund att komma ner. Även detta fungerar för vissa hundar, det fungerar inte för alla. Vissa djur behöver massvis med tid och en del bara inte någonsin kommer att gå.

Tips

 • Detta kan ta några dagar att genomföra, så ha tålamod! Oroa dig inte, det lönar sig.

Varningar

 • Tvinga inte din hund att göra något den inte vill göra. Detta kan orsaka att din hund att så småningom slå på dig och skada dig och många oskyldiga människor.
 • Om din hund visar tecken på aggression, sluta. Tecken på aggression inkluderar morrande, blottade tänder, sätta öronen bakåt, och knäppa.
 • Försök inte att träna din hund när du är på dåligt humör eller efter ett slagsmål. Kom ihåg, kan hundar känna dina humörsvängningar och kan bli lika ledsen eller arg.
 • Ge din hund en paus varje gång och ett tag. Betonar inte din hund ut för mycket, eftersom det då inte kommer att vilja arbeta och du kommer både att vara på dåligt humör.

Saker du behöver

 • En hund som är rädd för trappor
 • Trappa