Wki

Hur man målar golvlister

Målning ditt hem golvlister är väldigt enkelt om du har rätt utrustning.

Steg

Hur man målar golvlister. För att få vackra söker golvlister snabbt, måste du använda rätt tillbehör.
Hur man målar golvlister. För att få vackra söker golvlister snabbt, måste du använda rätt tillbehör.
 1. 1
  För att få vackra söker golvlister snabbt, måste du använda rätt tillbehör. Använd måla kuddar istället för penslar eller rullar. De kommer att ge dig en jämnare yta, och de är oftast samma bredd som vanliga golvlister, så att du kan måla BMC från topp till botten med ett slag.
 2. 2
  Använd standard latexfärg för dina golvlister. Denna typ av färg kommer att rensa lätt om du får Skav styrelserna.
 3. 3
  Maskera golvlister. Du kan använda vanlig maskeringstejp, men var försiktig eftersom standard maskeringstejp kan dra bort färgen på väggarna. Det finns många specialitet maskering band som du kan köpa på någon järnaffär. Ställ en butik anställd att hjälpa.
 4. 4
  För att maskera golvlister, kör en tejpremsa längs toppen där Baseboard möter väggen. Syftet är att undvika att få måla på väggarna medan du paining golvlister.
 5. 5
  Lay några 4mm gauge plast på golvet, kör den runt kanten på BMC. Tejpa plasten ner med din maskeringstejp, precis där BMC möter golvet. Du har nu maskeras BMC.
 6. 6
  Häll 1/4 liter färg i en färg fack. Skjut målardyna i färgen, så att bara svampen delen av dynan är täckt av färg. Skrapa överflödig färg bort från dynan genom att köra den över kanten av facket.
 7. 7
  Hålla dynan vertikalt, köra dynan längs BMC. Du bör kunna måla ca 4 meter av BMC med varje dopp i färgen.
 8. 8
  Håll doppa dynan i färgen. Kör dynan längs BMC tills hela bottenplatta målas. Se till att du överlappar dina slag, och att varje nytt avsnitt blandas ihop.
 9. 9
  Vänta minst 4 timmar innan dra bort maskeringstejpen. Det borde ge dina golvlister tid att torka.

Tips

 • Om du ska använda vattenbaserad färg, vara säker på att färgen på bmc är också vatten-baserade. Om du målar över olja, kommer den vattenbaserade fastnar inte och kommer att skrapa med minimalt tryck. Nu har du ett stort problem. Om du måste använda vattenbaserade du behöver sand och prime golvlister. Se till att du bär en mask!
 • Oljebaserade färger är också självutjämnande. Du kan använda en fin pensel borst skärp att gälla. Kom ihåg att säkerhetskopiera stroke för att smälta in i din start och stopp punkter på BMC.
 • Om du vill minimera eventuell färg uppsugning under din maskeringstejp först försegla kanten med akryl. Om det vekar det är klart och inte visar. Efter detta är torr kan du säkert måla. Ta bort tejpen försiktigt när du är klar.
 • Det är bättre att göra 2 eller fler tunna lager än 1 stor slarvig skikt. Färgen appliceras tunt, låt den torka helt, och sedan tillämpa en annan tunt lager.
 • Vänta inte för länge (24 timmar är max) för att dra maskeringstejp bort av toppen av golvlister.
 • Paint den övre kanten av sockelskivan först och sedan måla ansiktet. Detta kommer att se till att du inte skadar ytan på BMC samtidigt försöka måla tunnare kanten.
 • Använd oljebaserad färg när allt du kan när du målar något inredningsdetaljer. Det är mycket mer hållbara, torkar hårdare, och kan rengöras med milt rengöringsmedel utan att skada glans. Det kan finnas en nackdel emellertid att använda oljebaserad vit färg genom att, med tiden, den vita maj gul.

Varningar

 • Alltid måla i ett väl ventilerat utrymme. Om du måste, öppna dina fönster och dörrar och använda boxfläktar att rikta in frisk luft i rummet. Detta är mycket viktigt vid målning med oljebaserade färger, särskilt i badrum där det finns lite ventilation. Det finns produkter som kan dölja lukten av färgen, men de rök fortfarande finns kvar och kan vara skadligt.