Wki

Hur hänga tapet över träpanel

Träpanel gör ett rum ser bekväm, och är stor i en håla. Men det finns inte så mycket du kan göra med träpanel för att göra rummet ser annorlunda, och efter ett tag får du trött på att titta på samma väggar. Bakgrund täcker Wood Panel, så börja leta efter ditt val av tapeter och klistra in den på din vägg, själv.

Steg

Hur hänga tapet över träpanel. Köp tapet som täcker bra.
Hur hänga tapet över träpanel. Köp tapet som täcker bra.
 1. 1
  Köp tapet som täcker bra. Din lokala leverantör säljer tapeter som är gjord för detta ändamål. Det är tjockare och har i allmänhet en strukturerad yta för att dölja spår i underliggande panel. Det kan ha ett speciellt lim.
 2. 2
  Rengör paneler. Rena spindelväv och damm med en fuktig, inte blöt, svamp. Använd inte vax-eller oljebaserade rengöringsmedel eller polermedel. Om ytan av imitation-träpanel skalar, ta bort alla lösa remsor.
 3. 3
  Förbered panel. Ta försiktigt bort eventuellt kantskydd, så att den kan bytas ut efter väggen tapetserade. Ta utlopp täcker och täcker switch. Vissa människor gillar att fylla panelklädda spår med trä spackel eller spackling. Detta är inte nödvändigt när du använder rätt papper.
 4. 4
  Prime i träpanel. Särskild primer är tillgängligt där du köper tapeter.
 5. 5
  Börja vid det yttre hörnet. Bekräfta att hörnet är vertikalt fyrkantig. Använd en enkel level.Measure höjden på väggen. Klipp första pappersremsa något längre än nödvändigt. Du kommer att trimma senare.
 6. 6
  Blöt limmet på baksidan av papperet. Med rent vatten, mätta limmet, men inte papperet, mycket fuktig men inte droppar. Du kan använda en special-köpt bricka eller ditt badkar. Vissa paperers använda en sprayflaska med vatten eller en våt svamp. Ställ in pappersremsa, lim mot väggen, som arbetar uppifrån och ned, anpassa vertikalt. Jämna ut papperet mot väggen med en torr borste eller torr handduk. Ställ inte några rynkor. Smooth luftbubblor till kanten av papperet för att fly. Blöt baksidan av papperet efter styckning, tillämpas på väggen som förut. Passa på första remsan. Om du inte kan få intilliggande kanter för att rada upp helt, är det bättre att överlappa dem något än att lämna ett mellanrum mellan dem.
 7. 7
  Rikta in mönster. Innan du klipper andra remsa av papper, se till att eventuella mönster på pappret matchas upp. Detta kan betyda att du kommer att behöva lämna flera inches av avfall område så att mönstren kommer match.Trim överflödigt papper när väggen är klar. Byt kant trim och täcker utlopp.

Tips

 • När fodret är installerat, låt det torka i minst 24 timmar. Sedan prime fodret med en hög kvalitet wallcovering primer som "Shieldz Primer". Hoppa inte över detta steg eftersom fodret absorberar din wallcovering lim och förhindrar god vidhäftning mellan fodret och wallcovering. Låt primern torka i 24 timmar. Sedan hänga wallcovering som vanligt.
 • Tunga liners är aldrig pre-klistras och kommer att kräva en standard eller tunga före-blandat lim. Jag rekommenderar att använda en roller för att applicera limmet på fodret. När du rulla ut ett par fötter av liner, kommer du att märka en naturlig tendens för fodret att krypa sig tillbaka upp till en rulle. Eftersom det inte finns någon uppenbar "front" och "back" till liner, vara säker på att applicera limmet på den sida där det lockar. Liner kräver inte "bokning" tid som vanliga tapeter, så att du kan ganska mycket hänga en bit liner direkt efter applicering av limmet. De pre-klistras liners du kan hitta är bättre lämpade för att täcka mer mindre vägg brister.
 • Öppna eventuella uttag eller strömbrytare som kan bli täckta. Du kan göra detta med plastbelagda sax.
 • Häng linern horisontellt med ditt första stycke börjar på taket och arbeta dig ner till golvet. Denna teknik hjälper till att eliminera möjligheten av en liner söm kö med en wallcovering söm.
 • Tekniskt finns det inga väggbeklädnad särskilt utformade för att hänga direkt på paneler. Men det finns en produkt som kallas "liner" som hjälper till i denna situation. Det är en tjock, slätt, filt-liknande produkt som är förpackad i bultar (dubbla eller tredubbla rullar) som de flesta väggbeklädnad. Det är oftast off-white eller cremefärgad. För användning över paneler, den bredare dina paneler spår, bör tjockare fodret vara. Ofta måste denna liner vara speciella beställas som de flesta wallcovering detaljhandlare inte kommer att bära liner i lager - speciellt en kraftig liner lämplig för paneler. När du installerar liner, kan du hänga några wallcovering du föredrar med framgång.

Varningar

 • När du öppnar uttag eller strömbrytare, tänk på att inte låta din sax kontakta trådarna, eftersom det finns en risk för elchock. Se till att alla barn är utom räckhåll för öppna försäljningsställen.
 • När det är möjligt, gå vidare och stänga av strömmen till uttagen på din strömbrytardosan.

Saker du behöver

 • Primer
 • Rollern
 • Bakgrund för att täcka väggen
 • Vatten
 • Sax
 • vass kniv
 • torr borste eller handduk
 • god kopp kaffe för att förhindra uttorkning medan du arbetar
 • skruvmejsel för att byta utlopp covers
 • liten prybar att avlägsna kantskydd
 • liten hammare för att ersätta kantskydd
 • En stor arbetsyta för styckning och beredning wallcovering kan skapas med hjälp av en billig luan dörr som kan köpas på centra hem förbättring. Även om du är en "weekend warrior" kommer fördelarna med en bra arbetsyta realiseras i ett enda jobb. Dessa kommer typiskt att vara omkring 30 "bred och 84" lång. De är väldigt lätta. Du kan använda över några bockar eller ovanpå en befintlig tabell - bara sätta några repor / klistra skydd som en filt på basen bordet.
 • Dessutom hänger inget proffs wallcovering utan en bra metall rak kant. Jag använder en 4 fot metall linjal. Använd detta som en guide på bordet för att klippa din wallcovering längden.
 • Enda kant rakblad är utmärkta för kapning. De är mycket vassa och värt den tid och investeringar för att uppnå. Även om det finns bladhållama tillgängliga, får jag större skicklighet genom att hålla kniven i handen. Köp en låda med 100 och kasta ungefär en hastighet av 1 per enskild rulle tapet. Aldrig "såg" på din wallcovering. Det är ett säkert tecken på din Bladet är slött. Varför förstöra ett helt ark wallcovering över en 5 cent rakblad? Detta är ett av de största misstagen nybörjare gör - inte med hjälp av en vass kniv.
 • 12 "smoothing borste - typiskt med 1/2" borst.
 • 6 "joint kniv -. Använda detta för att ge en vägledning för att trimma wallcovering mot tak och Trim Placera bladet in i leden och skär i taket / trim sidan av bladet för ett rent snitt.