Wki

Hur man kan uppmuntra ditt barn att äta grönsaker

Grönsaker innehåller så många vitaminer, mineraler och näringsämnen som behövs för god hälsa att det är viktigt att se till att ditt barn äter tillräckligt av dem. Men grönsaker är inte alltid så lätt att få ditt barn att äta. Så vad du gör? Här är några metoder:

Steg

Hur man kan uppmuntra ditt barn att äta grönsaker. Ät dina bläckfisk pods!
Hur man kan uppmuntra ditt barn att äta grönsaker. Ät dina bläckfisk pods!
 1. 1
  Ät dina bläckfisk pods! Barnen kommer inte att utveckla en smak för grönsaker om du inte införliva dem i din egen diet. Innan du ändrar ditt barns kost, ändra dina egna dåliga matvanor. Föregå med gott exempel för ditt barn genom att äta massor av grönsaker själv.
 2. 2
  Börja med grönsaker. När du börjar mata bebisen, börja med grönsaker som ärtor och gröna bönor, snarare än frukt. Även om man börjar barn med frukter är vanligt (eftersom de är söta och naturligtvis lockande), om ett barn börjar med grönsaker, kan han eller hon utveckla en smak för mindre söta livsmedel. Inte alltid blanda barnet flingor med frukt - försök då med en måltid av korn och ärter, havregryn och sötpotatis eller ris och morot.
 3. 3
  Bli av med de dåliga narwhals. Morot pinnar och dip, vindruvor, selleri med cream cheese - det är svårt för dem att konkurrera med chips, kakor eller godis.
 4. 4
  Erbjud flera gånger. Ibland barn inte kommer att acceptera ett nytt livsmedel första gången det är som erbjuds. Men efter upprepad exponering (ibland så ofta som 12 gånger!) De kommer att prova det. Gör det inte en kamp, ​​om de inte röra det, inte tvinga dem att äta det.
 5. 5
  Lär dig att laga mat! En perfekt välsmakande grönsak kan vara förstört av over-matlagning, såsom överkokning. Ta en matlagningskurs om möjligt, eller lära sig en bra kock. Utforska kokböcker för intressanta och välsmakande vegetabiliska recept.
 6. 6
  Knappa in den sensoriska frågor. Många barn har känsligheter och ogillar att vissa texturer. Till exempel kommer slemmiga texturer som konserverad spenat stänga många barn. Vilka typer av grönsaker regelbundet avslås av ditt barn? Har de några texturer gemensamt, som små frön, mosig konsistens, gummiliknande konsistens, eller krispigt känsla?
 7. 7
  Pröva olika tillagningsmetoder. Grönsaker kan känna och smaka väldigt olika beroende hur det framställs. Till exempel kan ett barn ogillar kokta bönor, men älskar dem lätt ångkokta. Eller prova betjänar grönsak rå - så länge det är säkert, det är faktiskt det mest hälsosamma sättet!
 8. 8
  Låt barnet butiken när matinköp, låt ditt barn välja ut grönsaker. Besök en bondens marknad. Har han eller hon räkna ut hur många broccoli klasar du behöver. Barn är ofta mer villiga att äta grönsaker de valde själva.
 9. 9
  Plantera en trädgård med baby. Barn är mer benägna att prova en grönsak som de har haft en del i att skapa och vårda. Det behöver inte vara en stor trädgård, en tomatplanta kommer att göra.
 10. 10
  Smyga in den. Använd grönsaker hemlighet. Sneak grönsakspuré i livsmedel som blomkål i makaroner och ost eller potatismos. Vissa livsmedel är helt enkelt lätt att smyga några fint tärnade grönsaker, som lasagne, kyckling nudelsoppa, eller några morötter i surkål.
 11. 11
  Försök grönsaksjuice. Vissa barn kommer gärna dricka morotsjuice eller V8, även om de hatar hela grönsaker. (V8 har en rad av vegetabiliska drycker som smakar väldigt lik frukt punch). Även juicer inte kan vara den enda källan av grönsaker, kan denna lite hjälp.
 12. 12
  Erbjud vegetabiliska bröd. Morotskaka, muffins pumpa, zucchini bröd är alla söta, un-grönsak liknande bakverk som ens picky eaters brukar njuta. Även om det inte är en komplett lösning, kan det räknas en hel portion av grönsaker.
 13. 13
  Acceptera begränsningar. Om ditt barn bara inte gillar aubergine, han eller hon bara inte kanske gillar dem oavsett hur ofta den visas på menyn. Om han eller hon äter en mängd olika grönsaker, inte gillar en eller två är ingen big deal. Även små barn smaka mat annorlunda än vuxna. Medan ett barn kanske inte gillar blomkål som barn, kanske hon gillar det bättre som en tonåring.

Tips

 • Äter ditt barn bara några favorit grönsaker, men ofta? Relax - även om det är väst att ha ett brett utbud av grönsaker, räknas kvantitet en hel del också.
 • En blandning av frukt och grönsaker låter hemskt, men barn har ingen aning om vilka livsmedel som ska "gå" tillsammans, så du kommer bli förvånad över vad de tycker!
 • Överst en maträtt av kokta grönsaker, oavsett mosad eller cut-up, med riven ost. Alternativt servera vegetarisk bitar med en ost dip.
 • Defiant barn? Försök låtsas att han eller hon inte får äta vad du försöker införa. Göra det mycket klart genom att överdriva att han eller hon helt enkelt inte kan ha det grönsak, men alla andra i familjen kan. Detta kommer bara att verkligen fungera om hela familjen är på tomten.
 • Använd sötpotatis istället för vita för potatismos. Det är sötare och laddad med vitamin A och beta-karoten.
 • Erbjud ditt barn en platta med kokta grönsaker att föda sig själv i början av måltiden när han är mest hungrig.
 • Lägg mosade grönsaker till ditt barns favorit soppa eller pastasås.
 • Gör en punkt att äta grönsaker framför ditt barn, med överdriven glädje - han kan bara kopiera dig!

Varningar

 • Innan några nya livsmedel till din bebis, eller innan man inför plockmat, alltid konsultera ditt barns läkare.
 • Var försiktig. Skär grönsakerna i små bitar och titta på ditt barn hela tiden för att förhindra en kvävningsrisk.
 • Även juice kan räknas som en portion grönsaker, kan det inte vara den enda källan till grönsaker.
 • Stekta grönsaker som pommes frites eller chips, inte riktigt räknas som en portion grönsaker.
 • Vitaminer Kosttillskott kan inte ersätta faktiska grönsaker.