Wki

Hur du fira din dotters första perioden

Grattis på att göra din del för att ge din dotter en positiv inställning till sin kropp förändras under puberteten.

Steg

Hur du fira din dotters första perioden. Erbjud dig att berätta allt om din egen erfarenhet, bli inte förolämpad om hon inte vill veta.
Hur du fira din dotters första perioden. Erbjud dig att berätta allt om din egen erfarenhet, bli inte förolämpad om hon inte vill veta.
 1. 1
  Erbjud dig att berätta allt om din egen erfarenhet, bli inte förolämpad om hon inte vill veta. Det är mycket personligt och kan genera henne.
 2. 2
  Planera hennes favorit måltid hemma eller ta ut henne för en måltid i en dyr restaurang.
 3. 3
  Markera datumet i din planerare och markera det på hennes kalender, så hon vet när att förvänta hennes nästa period. Perioder kan vara oregelbunden, speciellt i början, så påminna henne om det också, och inte panik om nästa inte kommer rätt på schemat.
 4. 4
  Ge henne en bok om att hantera perioder och pubertet och lät henne läsa det själv, om hon väljer. Svara på alla frågor hon kan ha. Glöm inte att tala om anknytning, och hälsofrågor, inklusive hantering av kramper och i allmänhet. En populär bok är "vård och hålla av dig" från den europeiska Girl biblioteket. Du kan få det på Barnes and Noble eller Border talet. Det är hur man tar hand om din kropp som en flicka och en stor del om tamponger och bindor etc. Dessutom, "Perioden Book" är en enkel men mycket informativ bok med lite mer än grunderna för allt som rör pre-och post -första perioden. Du kanske vill ge denna till henne innan hennes första period, så hon vet vad som väntar. En annan favorit är Dear Abby s häfte, "Vad varje tonåring bör veta."
 5. 5
  I en ganska liten låda eller korg, samla ett urval av olika typer av dynor hon kanske vill använda. Märk dem för natten, tunga, eller ljus eller medium. Presentera den för henne privat, inte meddela den till världen.
 6. 6
  Glöm inte tidstypiska trosor som är täta och andas. Det kommer att garantera henne en fläck-fri period och skydda hennes kläder och lakan från färgning. En som fungerar riktigt bra är "Adira Period Panty"
 7. 7
  Om din dotter är blyg och verkligen inte vill prata om det, bara ge henne en bok eller skriva en anteckning. Inte krama henne offentligt utan anledning, inte utropa att hon "växa upp", inget sånt! Om du känner att det är nödvändigt, få henne några blommor. Lavendel är tänkt att hjälpa till att lindra humör-svängningar... men hon behöver inte veta det.
 8. 8
  Om hon är nervös visa henne att ingenting förändrats så mycket, kommer hennes liv att vara samma och hon fortfarande kommer att kunna göra saker som hon gillar, ex. gå till stranden.

Tips

 • Hon kan vara lynnig. Det är hennes period, trots allt.
 • Hon kan bli generad, så bli inte förolämpad.
 • Agerar inte annorlunda. Det är bara hennes tid, och det är normalt. Inte agera som om det är något speciellt som hennes födelsedag. Kom bara ihåg att hon kommer att ha humörsvängningar. Ge henne utrymme och avskildhet, och ge tröst så är lämpligt.
 • Hon kanske inte vill att det ska firas, så stötta henne genom att ge henne utrymme eller ensam tid hon behöver.
 • Om hon verkar helt lugn, är hon förmodligen - låt henne vara men nämner att du är alltid där om hon vill råd.
 • Se till att hon förstår vad det handlar om, och förstår hur man ska hantera det och hantera det hygien-wise också.
 • Om du inte vill att din dotter ska bli förödmjukad, kanske är det bäst att bara visa henne där dynorna är och låt henne vara.
 • Det är bäst att vara neutralt, men det är beroende på hennes reaktion.
 • Ge henne choklad och bananer, som hjälper lugna kramper.
 • Bara vara dig själv runt andra men nära henne se till att hon vet att hon kan berätta eller fråga dig något.

Varningar

 • Om möjligt, inte har din dotter prova att sätta in en tampong för första gången när det inte är hennes period. Det kan vara mindre rörigt, men det kan också vara smärtsamt.
 • Menstruation, eftersom det betraktas som personlig och privat, är fortfarande höljd i dunkel och gjorde förvirrande med diverse desinformation, en del av det skrämmande. Det är bäst att prata öppet om det, en-mot-en och privat om du och hon föredrar, även innan den börjar. Kontrollera att du både har en källa för korrekt information.
 • När man talar med din dotter om hennes tid, hålla konversationen privat. Det är väldigt pinsamt, och kunde ha henne oerhört generad och även gjort narr av.