Wki

Hur man har ett bra familjeliv

Trots den perfekta bilden familjer som alltid verkar vävstol över oss på tv, affischer och styrelser propositionen, det finns många fler komplexitet och dynamik till familjer än alla leenden och skratt. Alla familjer är olika, och alla familjer har sina egna problem, men med rätt mängd arbete och beslutsamhet, kan du göra ditt familjeliv det bästa det kan vara, genom att utveckla dina relationer och lära sig mer om dig själv och dina släktingar. Ingen ens familjeliv är perfekt, men du kan göra din bra, så varför inte?

Steg

Hur man har ett bra familjeliv. Förstå din familj väl.
Hur man har ett bra familjeliv. Förstå din familj väl.
 1. 1
  Förstå din familj väl. Om du inte då det kan finnas många missförstånd och slagsmål. Vara med dem när du kan och lära känna dem bättre. Många familjer nu inte får känna varandra alltför väl eftersom de är för upptagna. Planera en familj tid, vilja, en film, eller en familj spel, eller ens så lite som att äta middag tillsammans.
 2. 2
  Respektera din familj. Dina barn, din maka / make är nu ditt men kom ihåg i slutet av dagen de är också människor. De har också en åsikt eller förslag. Ibland kan det vara bra eller dåligt. Aldrig vara arg på någons åsikt, de har sina åsikter, och ingen är perfekt.
 3. 3
  Ge tid. Ingen vill att ignoreras bara för något möte eller arbete. Ge tid till var och en av dem så att du kan förstå varje individ ordentligt och detta kan undvika missförstånd i framtiden.
 4. 4
  Behandla alla som lika. Oavsett om din piga eller styvbarn, förtjänar de också kärlek och tillgivenhet från dig som du förtjänar från din maka / make eller från ditt eget barn. Behandla alla som du skulle vilja bli behandlad, och komma överens med din familj ska vara enkelt.
 5. 5
  Aldrig skrika eller skrika åt någon. Detta kan skapa hat mot dig i sina hjärtan. Genom att helt enkelt få dem att förstå kan göra en hel del. Varför slösa energi när du kan göra det lugnt.
  • Försök att inte bråka med dina syskon. Fighting kan riva din relation sönder och du kommer att ångra när du blir äldre. Treasure den tid du har med dina syskon, kan du inte få det tillbaka.
 6. 6
  Aldrig diskriminera.
 7. 7
  Lär dig att. När du eller någon annan i din familj vill den totala motsatsen till varandra, hitta ett sätt att arbeta ut det för att ge dig allt vad du vill.
 8. 8
  Hjälp varandra. När du ser ditt syskon eller behöver förälder hjälpa, hjälpa dem. Att göra små saker, som att hålla upp dörren för dem, eller hjälpa någon med läxor.
 9. 9
  Organisera parter överraskning födelsedag och fira varje individs prestationer kan verkligen hjälpa till.
 10. 10
  Undvik att använda stötande och kränkande ord mot varandra.
 11. 11
  Ibland tonåringar kan känna sig ledsen eller ensam. Först frågar dem om det och om de inte vill dela sedan dess OK. Dess bara hormoner. Om du tror att något är riktigt dåligt, be sina nära vänner och hjälpa honom / henne.
 12. 12
  Aldrig någonsin bryta något löfte. Det kan skada dem eller få dem att känna att du är en lögnare och varje gång kommer att bryta löften.
 13. 13
  Lär dig att förlåta.
 14. 14
  Inte skälla inte för mycket. Utskällning kan vara bra för dem, men aldrig mer än göra.
 15. 15
  Få dem att inse på ett enkelt sätt. Om någon i din familj har gjort något fel eller har svikit ditt förtroende, få dem att inse sitt misstag på ett enkelt sätt.

Tips

 • Kompromiss är den mest värdefulla verktyg du har.
 • Lägg inte allt ner till hormoner. Om din tonåring känner ovilliga att prata med dig, kan han eller hon bli upprörd över något eller mobbad. Fråga om allt är okej och vinna över deras förtroende.
 • Om arbetet är verkligen viktigt sedan försöka få dem att förstå och lova om nästa gång.

Varningar

 • Om din familj hatar varandra försök att sätta dem i en situation tog varandras hjälp är viktigt.
 • Aldrig slå eller räcka upp handen på någon.
 • Familjemedlemmar har aldrig rätt att vara kränkande. Om de är, slösa inte din tid. De kan inte alltid vinnas med tålamod och vänlighet. Håll dig borta från giftiga situationer när du kan.