Wki

Hur man installerar mattan

Installera din egen vägg till vägg matta är inte ett jobb alla vill ta på. Det kan vara svårt på båda knäna och ryggen, och om du inte får det rätt, kan alla se var du trasslat till. Men installera mattan är inte "rocket science", och genom att använda några speciella verktyg (finns på de flesta verktyg hyra butiker) och vara beredd att ta din tid, installera mattan är ett jobb du kan göra själv.

Steg

Hur man installerar mattan. Ditt första steg är att bli av med den gamla mattan.
Hur man installerar mattan. Ditt första steg är att bli av med den gamla mattan.

Getting ready

 1. 1
  Ditt första steg är att bli av med den gamla mattan. Börja med att ta bort lister runt golvet och ta dörren utanför entrén, så att du kan få den gamla mattan ut och den nya mattan i enklare. Ge den gamla mattan en bra dammsugning så att du inte kommer att andas in damm, och sedan använda en mattkniv för att skära mattan i remsor ca 3 till 4 fot bred (de flesta städer kräver att för pick up)
 2. 2
  Börja i ena änden och dra mattan utanför tackless remsorna och rulla upp i sektioner. Vissa människor känner att du kan återanvända den befintliga underlaget, men i de flesta fall kommer att bäras ut precis som mattan, så du är bättre att bli av med det också.
 3. 3
  TA INTE UT TACKSTRIPS och se till att golvet är rent och torrt. Detta är en bra tid att kolla din undergolv och säkert fästa alla brädorna som kan vara lös så att de inte kommer att gnissla under den nya mattan (användning 1 1/2 "skruvar i de underliggande bjälklaget).
 4. 4
  Installera nya tackless remsor om det är nybyggnation eller du kommer över trägolv eller vinyl runt omkretsen av rummet, men inte framför dörröppningar. Lämna ett utrymme på cirka 1/2 "mellan remsorna och väggen, och vara säker på att stiften eller nubb ansikte mot väggen. (De kallas tackless band trots att de har två eller tre rader eller mycket vassa stift, eftersom användning dessa "tackless band" betyder att du inte behöver "tack" matta ner.) Vid hörn, se till tackless remsorna butted tätt mot varandra.

Att lägga underpad

 1. 1
  Sätt underpad ner i remsor som butt upp till eller nå tackless remsorna. Butt remsorna mot varandra - inte överlappar dem - då krampa underlaget ned längs insidan av nubbfri remsan. Klipp bort överflödigt underlaget längs insidan av nubbfri remsor och använda tejp för att täta sömmarna. en liten vulst av lim kan användas på betonggolv för att hålla dynan på plats.

Att lägga mattan

 1. 1
  För att installera mattan ordentligt, måste du börja med en bit som överlappar kanten av golvet med 4 till 6 inches. Överlagringen kan sedan trimmas så mattan passar ordentligt. Att skära din första avsnittet, mäta rummet vid sin längsta punkt och tillsätt 6 inches till denna mätning. Markera baksidan av din matta på båda kanterna med denna mätning och ansluta de två varumärkena med en krita linje. # Vik mattan över sig själv, och med hjälp av en rak kant och en vass mattkniv, skär genom baksidan av din matta. Var noga med att placera en bit skrot ombord under din skuren linje för att skydda den underliggande mattan.

Sömmar

 1. 1
  Om ditt rum är stort nog att du kommer att behöva en annan bit av mattan, sker samma sak med den andra biten - Mät, markera och trim. Se till mattluggen körs på samma sätt i båda delarna, och att mattan bit är tillräckligt stor för att överlappa väggen genom 4 till 6 inches, samt överlappar den första delen av mattan genom 4 till 6 inches. (Försök att layouten din matta bitar så att sömmarna blir inte märkbara områden, men tydligen ibland att bara inte möjligt.)
 2. 2
  Där mattan bitar kommer att ansluta, överlappa de två bitar, och sedan använda en mattkniv eller en hyrd söm, skär genom båda bitar av mattan, se till att kanterna kommer att matcha exakt. Efter kapning mattan, centrera en bit falsning tejp på golvet nedanför där de går, självhäftande sidan uppåt. Använd falsning järn för att aktivera bindemedlet (järnet går på bandet, inte på toppen av mattan) och sedan stånga ihop kanterna och försegla sömmen med en kavel eller en matta rulle.

Fästa mattan

 1. 1
  Använd ett knä kicker för att fästa mattan längs ena kanten. Ett knä kicker är en solid metall bearbetar ca 18 "lång med" tänder "som griper mattan på ena änden, och en kraftigt vadderade" butt "på den andra. Placera den tandade änden av kicker ca 3" från väggen och köra ditt knä kraftfullt in i vadderade änden av verktyget. Detta kommer att sträcka mattan över nubbfri remsan där nubb kommer ta tag i den och håller den stadigt på plats.
 2. 2
  En matta bår kommer att avsluta fästa mattan. En matta bår liknar knä kicker, men mycket längre. Sätt ena änden av mattan båren mot väggen där mattan är redan ansluten och placera den andra änden ca 6 inches från den bortre väggen. Mattan bår har också tänder att gripa mattan, och när du trycker på aktiveringen spaken, kommer den sträcka mattan över nubbfri remsan nära den bortre väggen.
 3. 3
  Arbeta dig runt i rummet sträcker mattan över tackless remsorna, och trimma carper nära väggen med en mattkniv eller en vägg trimmer.

Färdigställande

 1. 1
  Med hjälp av en trappa verktyg, tuck mattan nedåt in i gapet mellan de tackless remsorna och väggen. Vid dörröppningen, trimma mattan så att kanten är centrerad under den stängda dörren och montera en remsa dörrkant. Slutligen, skär några ventilationsöppningar och installera listen på golvlister.
 2. 2
  Det var allt. Sträck på ryggen, kolla om dina knän fortfarande fungerar, och sedan ta lite tid att beundra vad allt ditt hårda arbete har åstadkommit.
 3. 3
  Färdigt.

Saker du behöver

 • Nubbfri remsor
 • Stapler
 • Hammer
 • Verktyget kniv
 • KRITSTRECK
 • Måttband
 • Kavel (eller hyra söm rulle)
 • Arbetshandskar
 • Skyddsglasögon
 • Knäskydd

Uthyrnings verktyg

 • Knee kicker
 • Effekt bår
 • Seam cutter
 • Falsning järn
 • Seam tejp
 • Wall trimmer
 • Strip cutter
 • Seam rulle

Externa länkar