Wki

Hur korrekt rengöra ett rum

Föräldrar är alltid tjata sina barn att städa sina rum. Du kan "rensa", men det är fortfarande inte tillräckligt bra. De sex enkla steg för att rengöra det är riktigt lätt att komma ihåg: Plocka upp, damm, vakuum, och organisera.

Steg

Hur korrekt rengöra ett rum. Slå på radion, din iPod, sätta på din favorit-CD, eller någon form av musik.
Hur korrekt rengöra ett rum. Slå på radion, din iPod, sätta på din favorit-CD, eller någon form av musik.
 1. 1
  Slå på radion, din iPod, sätta på din favorit-CD, eller någon form av musik. Musik hjälper du rengör snabbare. Se bara till att den snabba / rock and roll musik som du inte vill bli avslappnad just nu eftersom avkopplande lite kan göra dig lat och inte vill arbeta.
 2. 2
  Plocka upp kläder, skräp, och allt på ditt golv kommer verkligen göra ditt rum ser laster bättre. När skulle det vara bättre att sätta dem i en låda eller i en smutsig tvättkorgen. Kasta dem inte i en säng eller soffa eller i en garderob, föräldrar alltid märker när du gör detta.
 3. 3
  Det är alltid bättre att innan dammsugningen eftersom dammet kommer att få på golvet. Damning kommer inte alltid verkar som det gör en hel del när i lagen, men det gör alltid vårt rum ser bättre och ibland lägger en glans. Du bör vänta några minuter för luftburna dammet att bosätta sig på golvet innan du dammsuger.
 4. 4
  Efter att du har dammat och om du har en bokhylla vidta alla böcker ut och damm som hyllan om det behövs. Sätt böckerna igen, men inte i någon slarvig ordning, lägg dem i alfabetisk ordning (titel eller författare är det upp dig, försök att göra det enklaste systemet för dig att använda).
 5. 5
  Vid dammsugning, alltid vara noggrann. Det finns oftast massor av damm kaniner under sängar och soffor, och i hörnen! Om du har en matta på golvet, kan du dammsuga den sedan rulla upp och dammsuga golvet nedanför. Dammsugning kommer att göra ditt rum känns bättre, luktar bättre och smakar bättre. Ditt rum bör redan ser mycket bättre.
 6. 6
  Det sista steget i en lätt att följa planen är att organisera ditt rum. Detta omfattar: bädda sängen, sätta objekt tillbaka där de ska gå, och eventuellt flytta möbler runt för en annan look. Efter att organisera allt du bör vara i toppform och ser bra överallt!

Tips

 • Du har nu rengöras ett rum. Eftersom ditt rum städas det skulle vara en bra idé att hålla den ren. När du får ut något att se och sätta tillbaka den, och hålla en korg i rummet för att sätta smutsiga kläder i. Därefter har dina föräldrar inspektera ditt rum och kanske nu kan du gå på bio.
 • När rummet är ren, bara för att vara säker, ta en snabb titt på rummet för att vara säker på att ditt rum är 100% ren, innan du talar om dina föräldrar
 • Försök inte att rengöra allt på en gång, eller du kommer att bli överväldigad och kommer att tappa motivationen.
 • Håll en papperskorg och återvinning i ditt rum. På så sätt, du kommer inte fram och tillbaka mellan ditt rum och var du håller papperskorgen.
 • Om du har flera uppstoppade djur på din säng, göra ett spel för att kasta dem tillbaka på din säng. (Var noga med att organisera dem prydligt, också!)
 • Tänk på positiva saker för att göra dig glad att arbeta snabbare.
 • Placera inte långsam musik.

Varningar

 • Kom alltid ihåg att sätta allt där det hör hemma eller där det är lätt att hitta EXEMPEL: kläder i en garderob eller byrå, CD-skivor i sina fodral, smink eller andra kosmetiska / hår grejer i lådor eller lådor / väskor.
 • Se till att du tittar igenom alla papper och allt annat du vill kasta ut ifall du kanske har fått ett viktigt papper eller annat lätt att tappa viktig punkt blandas med soporna.
 • Inte någonsin bara stoppa allt i en garderob eller skrivbord. Det gör bara mer av en röra att städa senare och om du råkar slänga något i den röra som du behöver, är det nästan omöjligt att hitta.