Wki

Hur tar man bort galen lim

Crazy lim är en mångsidig bindemedel som fastnar på nästan alla ytor. Eftersom det är så klibbigt, kan galet limma följa ytor som du inte vill det till när du använder det för ett projekt. Den fastnar på hud, plast, glas, trä, tyg och andra ytor. Aceton och varmt tvålvatten är båda lösningarna för att använda när man försöker lossa galen lim lastrum. Använd dessa tips för att ta bort galen lim.

Steg

Hur tar man bort galen lim. Ta bort lim från tyget med aceton och en tandborste.
Hur tar man bort galen lim. Ta bort lim från tyget med aceton och en tandborste.
 1. 1
  Ta bort lim från tyget med aceton och en tandborste. Sätt en droppe eller två av aceton på borsten av en gammal tandborste. Börja utifrån och arbeta dig fram till insidan av tyget, försiktigt gnugga limmade området med tandborste för att avlägsna limmet. Det är inte alltid möjligt att avlägsna alla limmet från tyget.
 2. 2
  Skrapa galen lim från bord, bänkskivor och golv. Applicera aceton till spetsen av en bomullspinne, och gnugga den på det limmade området. Den aceton mjuknar limmet. Skrapa limmet med en spackel. Vissa uppmjukade limpunkter kan tas bort genom att gnugga med en trasa.
 3. 3
  Lossa lim från glasföremål med tvålvatten. Blötlägg glasföremål i varmt tvålvatten. När limmet lossnar, bända glaset isär försiktigt. Gnid limmet från glaset med fingrarna.
 4. 4
  Blötlägg huden i varmt tvålvatten för att avlägsna lim. Rulla en penna mellan de två bitar av hud som sitter ihop för att skilja dem åt. Peel limmet från huden med hjälp av fingrarna. Använd en bomullstuss indränkt i aceton för att ta bort överblivna limmet.
 5. 5
  Applicera varmt vatten till läpparna fastnat med lim. Varmt vatten och saliv från insidan av munnen kommer att lossa limmet gradvis. Rulla dina läppar tillsammans för att separera dem. Galen lim kommer att bryta ner inom 1 till 2 dagar.
 6. 6
  Tvätta ögonlocket med varmt vatten om det fastnar med lim. Applicera ett kompressen till den. Limmet kommer att bryta ner inom 1 till 4 dagar, och ögat öppnas. Tvinga inte ögonlocket öppet.
 7. 7
  Låt limmet att bryta ner om du får det på din ögongloben. Limmet obligationen kommer att släppa inom några timmar. Ögat kommer vatten, och du får uppleva dubbel-eller suddig-vision. Se en läkare efter att limmet har brutit ned för att säkerställa att det inte finns någon permanent skada på ögat.
 8. 8
  Använd "de-Bonder" att släppa bindningen orsakas av galna lim. "De-Bonder" säljs i hantverk och butiker hobby och innehåller nitrometan. Den nitrometan lösningen är mindre hård hud och andra ytor.

Tips

 • Mest Nagellacksborttagare lösningar inkluderar aceton och arbeta för lim borttagning.
 • Tvätta händerna efter varje aceton-baserad produkt för att avlägsna lim. Applicera handkräm efteråt.

Varningar

 • Ren aceton kan missfärga textilier och skador finish bänkskivan. Var försiktig när du använder på dessa ytor.