Wki

Hur raderar gamla märken från en torr radera styrelse

Har du någonsin märkt att om du lämnar ett meddelande eller rita på en whiteboard tillräckligt länge, blir det till en punkt där du kan knappt få bort det? Samtidigt som de får dessa fläckar bort är inte så lätt som att dra en pappershandduk, det finns ett enkelt sätt att göra din whiteboard vit igen... Lösningar har listade i störst sannolikhet för framgång. Observera att det finns tre typer av radergummi brädor: Everwhite, Melamin, och porslin. Den primära skillnaden är att man använder torr nötning om utplåning medan den andra kräver en vätska, såsom alkohol. Följande lösningar föreslås för användning med den typ av skiva som kräver en torr radera markör, inte vätska.

Steg

Hur raderar gamla märken från en torr radera styrelse. Torka av styrelsen och facket ren och fri från markör damm med ett suddgummi, följt av en mjuk torr trasa eller ett vakuum.
Hur raderar gamla märken från en torr radera styrelse. Torka av styrelsen och facket ren och fri från markör damm med ett suddgummi, följt av en mjuk torr trasa eller ett vakuum.

90% + isopropyl metod

 1. 1
  OBS: Du måste använda 99% eller 90% (isopropyl alkohol). Den vanligare 70% fungerar inte någonstans också. Det är väl värt jakt efter den starkare grejer. Men 70% kommer att fungera om det är allt du har.
 2. 2
  Torka av styrelsen och facket ren och fri från markör damm med ett suddgummi, följt av en mjuk torr trasa eller ett vakuum.
 3. 3
  Med hjälp av en svamp eller en mjuk trasa grundligt fuktad med alkohol, torka en liten del med svampen och samtidigt våtservett med en ren torr trasa. Skölj svampen i varmt vatten och vrid torr. Upprepa processen tills hela styrelsen sker.
 4. 4
  Upprepa ovanstående med en trasa grundligt indränkt med alkohol följt av en torr trasa. (Detta blir den sista av resterande markör. Om några fläckar kvar använda en Magic Eraser och alkohol.
 5. 5
  Om det finns tejpbitar fastnat till styrelsen, använda lite lacknafta och en trasa för att ta bort och följ med en spritkompress. Om det finns några repor i kortets yta, inte mycket kan göras, men du kan prova lacknafta följt av alkohol för att få de flesta av återstoden ut.
 6. 6
  Spreja ytan av styrelsen med turtle wax "express spraya glans." (Detta är en av de syntetiska "spray och torka" typer av vaxer -. Andra liknande märken bör fungera också) Du kan lägga flera applikationer över några repor för att hjälpa dem rena lättare.
 7. 7
  Buff med en mjuk torr trasa, vänta en minut eller två och polera igen med en annan ren torr trasa, nu dina whiteboard ska se ut och fungera som en helt ny styrelser!

Torr rengöringsvätska metod

 1. 1
  Försök att undvika att använda slipande, eftersom ytan blir mikroskopiskt grov och behålla detta spöke ser nästa gång efter radering och blir svårare att rengöra nästa gång. Rengör den med kemiskt liknar kemtvätt vätska (t.ex. hårspray eller matta fläckborttagningsmedel), då villkoret styrelsen till nästa gång genom att gnida en tunn film av mineralolja (babyolja) över ytan.
 2. 2
  Använd "spot shot" sprayar rengöringsmedel och en "Mr. Clean suddgummi" svamp. Tillsammans de inte bara kommer att ta spöket markören bort, men någon permanent markör oavsiktligt används. Låt "Spot Shot" blöt en stund först.

Marker metod

 1. 1
  Få en torr radera markör (ja, du gör märken för att ta märken bort) och en torr suddgummi. Ju mörkare färg på markören du använder, desto lättare varumärkena försvinner!
 2. 2
  Rita över vad du vill radera (se till att du drar sakta för att fylla i den bättre). Detta tar ett par gånger i varje plats och så det tar ett tag och bär ut markörer.
 3. 3
  Radera vad du har skrivit över som vanligt. Surprise! Det raderar. Detta är också en bra metod när du av misstag använt permanent markör istället för torr radera!

Handdesinfektion metod

 1. 1
  Någon billig märke handsanitizer (Purell, grodd x, etc) fungerar utmärkt på någon torr radera yta.

Wd-40 metod

 1. 1
  Spraya och torka. Smörjmedlet kommer att påverka styrelsen för framtida bruk.

Hairspray metod

 1. 1
  Spraya en film av hårspray, låt dra i ett par minuter, sedan rensa bort med en god pappershandduk eller bomullstrasa. Du kan använda bara vanlig tvål och vatten för att rengöra någon klibbighet kvar, eller ännu bättre att använda ett schampo och balsam combo med vatten för att rengöra hårspray och smörj styrelsen till nästa gång.

Tandkräm metod

 1. 1
  Den tandkräm metoden verkar vara det ledande alternativa sätt för att avlägsna torr radera markör. Använd vanlig vit tandkräm. Den innehåller en mycket mjukt slipmedel och är vattenlösligt. Plus, kommer det att lämna din whiteboard Minty nytt! Denna metod kommer även ta bort märkpenna märken från de flesta släta, icke-porösa ytor. Varje varumärke kommer att göra.

Muscle grädde (Ben-gay)

 1. 1
  Detta liknar tandkräm metoden, och tar bort märkpenna fläckar med bara några våtservetter medelhögt tryck. Dess mindre slipande än tandkräm, och alkoholen fungerar som en bättre rengöringsmedel.

Lava tvål

 1. 1
  Lava tvål används med en fuktig bomullstuss eller tvättlapp fungerar nästan lika bra som tandkräm, men kräver en andra rengöring för total utplåning.

Orange goop

 1. 1
  En nära löpare upp till lava tvål och cameo är orange Goop, handen renare säljs på fordonsindustrin butiker runt om i landet. Orange Goop innehåller ett milt slipmedel och bör användas med försiktighet. Gör en spot test först för att se till att du inte tar bort glans.

Cameo kök rengöringsmedel / bar-keeper vän

 1. 1
  Cameo, en mild pulveriserad rengöringsmedel avsedda för användning på rostfria diskbänkar, innehåller ett mycket fint slipmedel, vilket inte kommer att markera eller värdering ytor. Bar-djurhållarens vän är en liknande icke-slipande rengöring pulver produkt. Det fungerade för mig, när Windex, ammoniak, Oxy-ren, och många andra metoder inte fungerar.

Peroxid

 1. 1
  Peroxid rengör lätt igensatta huvuden bläckstråleskrivare, som använder en liknande permanent bläck. Det gör en rättvis jobb att ta bort torr radera markör.

Oxy ren

 1. 1
  Oxy ren eller någon av de generiska märken av denna renare arbete nästan liksom peroxid. Detta pulver bör göras till en pasta och sedan gnuggas i en cirkulär rörelse med en mjuk trasa. Skölj återstoden bort med vatten.

Vinäger & vatten

 1. 1
  Vinäger och vatten är den obestridda mästare för att ta bort gammalt torr radera markör.

Windex

 1. 1
  Spraya på, torka av. Torka med en pappershandduk eller gamla tidningar.

Ammoniak

 1. 1
  Ammoniak gör ett bra jobb när det används på rätt typ av torr radera bläck. Det fungerar inte på det torra radera styrelsen, utan snarare på den typ som använder flytande för radering. Var mycket försiktig med denna kemikalie, som kan irritera lungorna eller andra slemhinnor.

Gamla torktumlare ark

 1. 1
  Använd gamla torktumlare ark på äldre formuleringar av torra radera markörer. Den grova ytan och sköljmedel kvar i arket är vad som är ansvariga för att ta bort markeringarna. Nya torktumlare ark kommer inte att fungera.

Bil vax metod

 1. 1
  Använd vanligt bilvax. Helt enkelt använda applikatorn i cirkulära rörelser och torka av med en ren trasa. Detta kommer att ta bort mycket envisa fläckar och lämnar din whiteboard som det var den dagen du köpte den!

Neutral skokräm metod

 1. 1
  Applicera neutral (ingen färg) skokräm för att rengöra och polera med en ren trasa. Det fungerar fantastiskt och ger en slät som ny yta.

Bakpulver metod

 1. 1
  Använd bakpulver och en liten mängd vatten tillsattes. Detta fungerar bra på varumärken från permanent märkpenna.

Konstnär radergummi metod

 1. 1
  Använd en konstnärer suddgummi på din bräda. Se bara till att du inte gnuggar så hårt målgång lossnar. Detta fungerar mycket effektivt.

Bebis avtorkningsmetoden

 1. 1
  Regelbundna våtservetter fungerar bra att rengöra märken av flytande radera whiteboardtavlor, inte torr radera.

Comet med blekmedel mjukt rengöringsmedel grädde

 1. 1
  Det är ett bänkskivor och diskbänkar, badkar och kakel renare.
 2. 2
  Det fungerar perfekt på alla torra radera styrelse! Det kommer att visa sig att se och även känna helt nya!

Aerosol

 1. 1
  Deodorant fungerar alltför bara spraya lite på önskad plats, och torka sedan av med en vävnad.

Kaffe

 1. 1
  Använd kaffe och märkpenna kommer rätt off.

Alternativa metoder

 1. 1
  Överväg alternativa metoder, såsom att placera antingen tändvätska, aerosol hårspray, mjuk scrub, kaffe, solkräm, WD40, bon ami pulver, mässingspolish, lightläsk, schampo, eller enkla grönt på en pappershandduk och sedan torka den vita linjen.
 2. 2
  Tänk på att vätskor rena våta radera styrelser medan slipmedel rena torra radera styrelser. Om du försöker dem, först testa metoden på en liten del av den vita linjen innan släppa ut ämnet på hela styrelsen.

Avancerade metoder för tuffare märken

 1. 1
  Sätt lite tvättsprit på en pappershandduk eller spraya lite deodorant spray på brädan och gnugga kraftigt för ett par sekunder, torka sedan torrt. (Kommersiella whiteboard-rengöringsmedel är ofta bara formuleringar som innehåller tvättsprit.) Om fläckarna kvar, sedan...
 2. 2
  Lay styrelsen platt på ett bord och lägg några droppar av tvättsprit på kortet, gnugga runt med fingret. (Använd tillräckligt med alkohol för att lämna ett tunt lager.) Låt den ligga och dra några sekunder, torka sedan torrt. Och om allt annat misslyckas, prova nästa steg.
 3. 3
  Använd "Mr. Clean Magiskt suddgummi" eller en whiteboard renare på markeringarna och gnugga kraftigt för att få fläckar av.
 4. 4
  Om det fortfarande inte fungerar, prova tandkräm. Det har rapporterats att fungera när 70% alkohol-lösningar har inte.
 5. 5
  En annan milt slipmedel som kan fungera när inget annat kommer är glaskeramiska kock topp renare såsom Cerama Bryte.
 6. 6
  Något annat är bakpulver med tvättsprit. Ihåg att röra.

Tips

 • När du använder en handduk för att torka, vika och göra ett hörn. Torka sedan med hörnet för mer precision.
 • Använd inte för mycket tryck och styrka när avtorkning.

Varningar

 • Vid användning av "konstnärens Eraser" förslag ovan, använd inte knådas suddgummi, eftersom detta bara rockar styrelsen med en klibbig substans som är svårare att få bort än den ursprungliga markör.
 • Blanda aldrig hushåll rengöringsmedel, eftersom de kan bilda giftig eller orsaka andra farliga reaktioner.
 • Repa inte den med ett mynt eftersom det kan skada kortet permanent.
 • Kontrollera att det inte finns några tänkbara antändningskällor (el on / off-switchar, brödrost, rökning etc.) runt om användning av lättantändliga rengöringsmedel.
 • Var försiktig när du försöker nagellack remover eller aceton, eftersom det kan förstöra ytan på din bräda.
 • Var försiktig med ammoniak eftersom denna kemikalie är extremt irriterande för bihålorna. Ammoniak när det blandas med andra kemikalier avges giftig rök.
 • Försök inte flera städare som Windex, Comet, kaffekanna renare, etc., eftersom de kan ställa fläcken.
 • Försök inte använda handen desinficerande våtservetter för att rengöra tavlan. De kan äta emalj på ytan av styrelsen.

Saker du behöver

 • Torr radera styrelse med gamla märken
 • Torr radera markör
 • Torr radera suddgummi
 • Bomull Kosmetiska Rounds eller bomullspinnar
 • GUMMIHANDSKE
 • Rengöringsmedel för ditt val