Wki

Hur du gör ditt sovrum luktar gott

Varje gång du går in i ditt rum, skäms du för lukten? Har du försökt att bli av med lukten, men det fungerade inte som du planerat? Detta är en steg-för-steg guide för att göra ditt sovrum luktar gott.

Steg

Hur du gör ditt sovrum luktar gott. Öppna ditt fönster.
Hur du gör ditt sovrum luktar gott. Öppna ditt fönster.
 1. 1
  Öppna ditt fönster. Det finns inget bättre luft än frisk luft.
 2. 2
  Rengör ditt rum. Basen för ett bra illaluktande rum är renlighet. Ett rent rum garanterar att du inte har något i ditt rum som kan orsaka dålig lukt. Rengöring av rummet innebär att gå under din säng, bakom dina lådor genom ditt skrivbord, i din garderob, etc. för att bli av med saker som inte hör hemma där.
 3. 3
  Använd en dammsugare. Efter rengöring ditt rum, ser dammsuga att du har rensat allt från ditt golv. Ju bättre jobb du gör med din dammsugare, desto mindre illaluktande rummet vara. Försök att få till varje tum av ditt golv.
 4. 4
  Strö bakpulver på golvet. Bakpulver neutraliserar pH-nivåer, som, kort sagt, kan döda lukter. Strö bakpulver jämnt på golvet för att bli av med alla lukter som kan vara det.
 5. 5
  Applicera vinäger till väggarna. Nu när golvet är rent, dammsugas, och täckt i bakpulver, det är något som fortfarande behöver rengöras, väggar! Väggarna i rummet kan fånga och lagra många lukter. Ättika hjälper till att döda lukter precis som bakpulver gör, förutom att Vinäger, i flytande tillstånd, är lättare att tillämpa på väggarna. Blanda en fjärdedel kopp ättika med två liter vatten och med blandningen, rengör dina väggar med en pappershandduk, svamp eller tvättlapp.
 6. 6
  Rengör sängen. Tvätta lakan, örngott, och kanske även din tröstare. Sängarna kan vara illaluktande om du inte tvättar dem regelbundet.
 7. 7
  Kontrollera om du har rensat allt som kan orsaka dålig lukt. Kontrollera att du inte har glömt att rengöra något, gå igenom varje punkt och kontrollera allt.
 8. 8
  Använd luftrenare. Nu är det dags att faktiskt göra ditt rum luktar gott. Det finns ett brett utbud av luftrenare att välja mellan. En kontinuerlig luftfräschare rekommenderas.
 9. 9
  Försök lätt doftljus. Doftljus ger en jämn frisättning av stora dofter. Försök att komma med ett tema av dofter såsom bageri (choklad, kaffe, kakor) eller fruktig (vattenmelon, körsbär, persika, jordgubb).
 10. 10
  Använd potpurri. Du kan också prova potpurri att göra ditt rum luktar gott. Du kan göra din egen eller du kan köpa några.

Tips

 • Placera en kopp bakpulver i ett hörn kan göra underverk för att absorbera oönskade lukter.
 • Du kan lyssna på din favoritmusik medan rengöring ditt rum att göra reningsprocessen tilltalande för dig.
 • Om du har växter i ditt rum, ta dem, eftersom de kan vara döende eller de kanske bara har en sjukdom av något slag.
 • Placera ett ark sköljmedel på ventilen.
 • Du kan placera en kopp bakning soffa i ett av hörnen i rummet och det kommer att hjälpa till att absorbera oönskade lukter och göra platsen verkar fräschare. Bara ändra bakpulver varje gång på ett tag.

Varningar

 • Om ditt sovrum är lukten inte bli bättre, se till att ringa en rörmokare eller någon - som något kan ha gått fel i rören eller ett djur kan ha dött i dina väggar.

Saker du behöver

 • Supplies att rent (moppar, kvastar, handdukar, etc.)
 • Vakuum
 • Bakpulver
 • Vinäger
 • Luftrenare
 • Lätt doftljus
 • Potpurri