Wki

Hur man handskas med missbruk svärmor

Medan många människor tysthet lider kritisk mor i lagar, missbrukande mor i lagar är helt annorlunda. Om du har varit fysiskt eller psykiskt misshandlade av din svärmor, här är hur man ska klara.

Steg

Hur man handskas med missbruk svärmor. Om du har missbrukats av din svärmor, det är inte rätt, det är fel.
Hur man handskas med missbruk svärmor. Om du har missbrukats av din svärmor, det är inte rätt, det är fel.
 1. 1
  Om du har missbrukats av din svärmor, det är inte rätt, det är fel. Ingen förtjänar verbala och fysiska kränkningar.
 2. 2
  Titta till din make. Be din man eller hustru hur de kommer att hantera denna situation eftersom det är hans eller hennes mor. Han borde förstå ont du har gått igenom och prata med sin mamma och berätta för henne att det hon har gjort var fel.
 3. 3
  Be din make att hålla dig borta från henne. Förstå det blir svårt för honom också för att han skulle känna slits mellan dig och hans mamma.
 4. 4
  Om du känner att din partner inte är att förstå, måste du tänka på din relation också. Om du inte får sitt fulla stöd du kommer att känna dig hjälplös.
 5. 5
  Skär av din svärmor helt. Ingen ska få i ditt liv som missbrukar dig. Försök inte att gottgöra för den skull din make.

Titta på dig själv kärleksfullt ännu exakt. Vad har missbruket gjort med dig? Tycker du själv precis fyllning ilskan tills ni nu befinner sig på klinisk depression? Är du irriterad? Har du vunnit eller förlorat 20 pounds eller mer som en följd av övergrepp och som upprörd av verbala eller fysiska övergrepp? Har din svärmor har någon underliggande psykisk sjukdom som orsakar missbruk, såsom paranoid personlighetsstörning, manisk depression depression, paranoia eller schizofreni som ännu är att få diagnosen?

Skaffa coping verktyg för dig själv. Försök att ta tillbaka ditt liv och få kontroll över det i stället finns i en reaktiv läge. Gör saker för dig själv att du är stolt över. Fråga dig själv, varför du behöver en relation tidigare vara hjärtlig med din svärmor? Situationen kan förstärkas om din svärmor bor med dig och din man.

Tips

 • Försök att inte tro att det var ditt fel och det var rätt för din svärmor att missbruka dig. Om du tillhör denna idé, stanna och arbeta dig ut ur det. Ingen förtjänar att missbrukas.
 • Undvik din svärmor så mycket du kan tills du är redo att bygga upp en relation med henne, är att om du tror att du kan.
 • Ta dig tid att tänka igenom allt ditt missbruk svärmor har sagt till dig. Träna tricks och spel sinne, förstår och desarmera alla fällor. Missbruk har många aspekter och en av de otäckaste är de fördröjda effekterna av skam, skyller och "Catch-22" förväntningar där oavsett vad du gör, du misslyckades att göra det rätta. Leta efter motsägelser och irrationalitet. Förstå spelen är som sveper ett minfält - som var och en av dem blir förståeligt att det har mindre makt över vad du tycker om dig själv, ditt liv och ditt äktenskap.
 • Håll barnen borta från missbruk svärmor. Hon kan vara stötande för barnen. Om hon kan få se dem, gör det i situationer där en av er är där för att övervaka dem, företrädesvis offentliga neutral mark som en djurpark eller museum resa.
 • Berätta för din partner hur du känner.
 • Berätta för henne om du känner dig bekväm vad du tycker om vad hon har gjort för dig. Den bästa tiden att göra detta är när hon är i terapi eller någon form av återhämtning, då hon arbetar för att lösa hennes problem.
 • Om du konfronterar henne om mönstret, sortera själv först med tydliga exempel att presentera. Ställ bra tydliga gränser som inkluderar henne få hjälp för sina problem.

Varningar

 • Missbruk är inte bara fysiskt, men det kan också vara i mental formen.
 • Lägger inte upp med missbruk från någon och tycker att det är ok för den personen att göra det.
 • Aldrig känna dess ditt fel.
 • Om någon missbrukar dig, har de problematiska frågor i sitt eget liv.

Saker du behöver

 • Effekt
 • Själv tro
 • Stöd från din partner
 • Stöd från dina föräldrar
 • Sinne för humor