Wki

Hur man handskas med en extremt codependent familj

Medberoende är en relationsdatabas sjukdom, eller omognad, allmänt Arvsgången, som har blivit vanligare som baby boomers går i pension.

Steg

Hur man handskas med en extremt codependent familj. Förstå tecken på codependency.
Hur man handskas med en extremt codependent familj. Förstå tecken på codependency.
 1. 1
  Förstå tecken på codependency. Det finns många tecken och de flesta av dem är relaterade till gränser. Liksom gränser med personlig "fysiska" utrymme (dvs. står för nära någon i en hiss) personer i codependent relationer störa andra genom att invadera känslomässigt utrymme. När du inser att du känner dig obekväm när bad om (un-behövs) "hjälpa", är en person nära dig alltid "behöver hjälp" och du är den viktigaste leverantören för komfort eller annat stöd, eller känner dras i många riktningar av människor närmast dig.
 2. 2
  Utforska böcker om medberoende och dess effekter på familj och relationer. Leta efter material på Internet och få en förståelse för orsakerna till relationssvårigheter.
  • Codependent föräldrar, till exempel, kan förlita sig på sina vuxna barn i ohälsosamma sätt, vända den förälder-barn dynamik. Dra bort från denna dynamik är ett positivt steg mot att etablera sunda personliga gränser. Det betyder inte att du är en "dålig" son eller dotter, även om föräldern hävdar att så är fallet.
 3. 3
  Det bästa sättet att flytta ut ur en Codependent relation är att sluta fokusera på den andra, och att fokusera på dig själv och din hälsa. När du sätter ditt behov av att växa, mogna och bli en friskare människa först, kommer att skapa en förändring i ditt codependent relation.
  • Var medveten om att detta arbete kommer att destabilisera relationen och göra saker svårare innan det gör dem bättre. Föreställ dig och den person som du har en Codependent relation är avgränsades tillsammans och står på stegar bredvid varandra. Som det är nu, är du stabiliserats - på samma stegpinnarna på dina stegar och rep omkring dig båda är spänd. Du förstår de outtalade regler om hur du interagerar.
   Nu, när du börjar bli frisk, börja flytta upp din stege, kommer den andra personen i relationen känna dragning av repet och försöker dra dig tillbaka, kan även flytta ner hennes / hans stege en stegpinne eller två för att få dig att flytta tillbaka till där det var. Detta är normalt. Fortsätta arbetet för att växa, mogna och bli friskare. Repet kan sträcka.
 4. 4
  Så småningom den andra personen kommer att börja få friskare liksom eller kommer att behöva tänka om betydelsen av relationen. (Och i allmänhet, kommer de flesta människor väljer att få friskare, vilket gör det hela mindre codependent)
 5. 5
  Om den andra personen inte kommer att respektera dina behov och / eller tillväxt, dock är det hälsosammaste valet att behålla dina gränser. Hitta sätt att göra val som är oberoende av deras behov. I värsta fall-scenario, kan begränsa kontakten vara nödvändiga för personlig utveckling.

Tips

 • Se upp för ökad dramatik som du försöker att växa och mogna, och försvara din sunda personliga gränser.
 • Det kommer att göra ont att flytta upp din stege av hälsa, och det kommer att kännas som att du skadar den andra personen. Tänk på det mer som smärtan av att läka ett gammalt sår, att veta slutresultatet kommer att bli bättre för alla inblandade.
 • Var ärlig om vad du gör och varför, men vet att du kommer troligtvis inte kunna förstås av andra, som kommer att vara så fokuserad på att dra dig tillbaka i gamla mönster.
 • Se upp för offentliga försök till sabotoge, som verkligen är ett codependent sätt för den andra personen i relationen att genera eller skam dig in i att flytta tillbaka ner för stegen.
 • Det kan vara till hjälp för att ge subtila antydningar till din partner om din kommande tillväxt och förändring. På så sätt din partner kan sakta anpassa sig till förändringarna och inte känner blindsided. Men om de fortfarande har svårt att acceptera de nya förändringarna sedan göra en fullständig steg framåt så att de förstår att du menar allvar med det.

Varningar

 • Codependent individer, särskilt partners och familjemedlemmar, kan agera ut, klandra dig, eller vara manipulativ för att behålla sin makt. Detta är särskilt sant när du försöker att dra bort och omdefiniera dina gränser. Var beredd och håll fast vid din hälsa. Vuxna är ansvariga för sitt eget välbefinnande. De får inte övervinna sin Medberoende, men de kommer att överleva flytten mot hälsan.
 • Real beroendet lockar codependents och kan skapa codependence. Ibland kan det vara svårt att skilja mellan fysiska behov och känslomässiga behov. Med äldre föräldrar, vara medveten om att kan vara det enda sättet de vet hur man beter sig om de behöver verklig hjälp eftersom de har blivit inaktiverad. Det kan bli komplicerat, men hålla dina gränser känslomässigt betyder inte överge dem när de behöver verklig hjälp med egenvård, matlagning, städning och så vidare. Bara inte förvänta sig att göra det på väg till sina normer eftersom du inte dem, du behöver inte sina vanor decennier eller exakt sina prioriteringar.
 • Om du känner att de verkligen agerar ut som svar på din hälsosam utveckling på ett sätt som är farliga, uppmuntra dem att söka rådgivning.
 • Om du är funktionshindrad vara medveten om att du har rätt till dina gränser ändå, även om du är fysiskt beroende av familjemedlemmar. Du har rätt att bli behandlad med värdighet och respekt och att ha något att säga till ditt liv. Det finns en stor skillnad mellan att styra andra och styra själv. Värsta fall kanske du måste söka en annan livssituation och få hjälp från Medicaid eller Medicare istället för att förlita sig på relationer.