Wki

Hur man gör en dörrklocka för döv person

Detta är ett svårt projekt att bygga och inte riktigt lämpar sig för allmänheten. Du skulle behöva vara ganska bra på elektronik och lödning att försöka detta själv. Lyckligtvis finns det en lösning tillgänglig. (Se länk)

Men ändå, om du är en dab hand på elektronik eller intresserad av att prova, här är en metod. MEN, och detta är ett trevligt men, kan du genomföra projektet utan elektronik med din nuvarande dörrklocka plus några enkla punkter.

Steg

Hur man gör en dörrklocka för döv person. Köp en radio-dörrklocka.
Hur man gör en dörrklocka för döv person. Köp en radio-dörrklocka.
 1. 1
  Köp en radio-dörrklocka. Detta är en dörrklocka var knappen sänder ut en radiosignal som utlöser en högtalare.
 2. 2
  Välj en annan metod för att varna döva personen. En elektronisk motor och vikt Arbetet kommer att göra vingla högtalarenhet försiktigt, eller en lätt kopplas till högtalaren tänds. Ett schema för en dörr ljus finns på http://www.zen22142.zen.co.uk/Circuits/Misc/deafdoorbell.htm
 3. 3
  Om du inte vet din elektronik, försök inte att ansluta extra komponenter i högtalaren enheten. Få en av dessa ljud-aktiverade leksaker dans nyhet, och slå dess känslighet ner men behålla högtalare nära det. Kalibrera känsligheten till att den dansar till dörrklocka, men vanliga ljud inte utlöser det.
 4. 4
  Har den döva personen hålla högtalaren med dem runt huset.
 5. 5
  Köp en hållare lampa vägg, de runda plast saker, oftast vita, än vad som kan skruvas på väggen. Köp en längd av två trådbundna flex och en 60 watts vanlig reflektorlampa, anslut flex till plintarna på dörrklockan och ta linjen till rummet döva personen är mer sannolikt att vara, anslut flex till plintarna på glödlampan hållare, skruva den på väggen och tråden lampan i. När det ringer på dörren lampan tänds berätta döva personen någon är vid dörren. Om det behövs plats en annan glödlampa i något annat rum.

Tips

 • Du kan träna en Sony Aibo eller liknande intelligent lärande leksak att berätta när det ringer på dörren. Det är roligt att göra men inte helt pålitlig!
 • Ibland, beroende på vilken typ av dövhet, behöver du inte lägga till högtalaren, kommer det att vara tillräckligt högt.

Varningar

 • Gör inte mixtra med elektronik utan att prioritera säkerheten. Ta ur batterierna när greja, alltid förvänta sig en mixtrar maskinvara att gå fruktansvärt fel.
 • Stäng elnätet av om du väljer att lägga till reflektorlampa till dörrklockan terminalerna. Gör allt i bra dagsljus, om det inte är möjligt att använda en liten ficklampa eller en huvud-lampa eller bara har någon med en pålitlig ficklampa för dig.