Wki

Hur man fixar en långsam toalett

Har du en långsam-strömmar eller spolning toaletten? Här är några saker att prova om den svaga flush orsakas av ett hinder i skålens kant, där vattnet släpps ut. Toaletter med detta problem kan snabbt ackumuleras oönskade avlagringar eftersom flush blad delarna av skålen otvättade.

Steg

Hur man fixar en långsam toalett. Räkna ut var problemet är.
Hur man fixar en långsam toalett. Räkna ut var problemet är.
 1. 1
  Räkna ut var problemet är. Fyll en hink eller plast papperskorgen med en gallon eller två av vatten och häll det snabbt i skålen. Om det spolar långsamt, har du förmodligen ett avlopp täppa och procedurerna på den här sidan kommer inte att lösa ditt problem. Se Hur rensa en toalett.
  • Om din toalett spolar mer långsamt över tiden (utan "stöd-up"), är det sannolikt på grund av mineralfyndigheter i hålen under kanten eller, om du har en, är det jet hålet tilltäppt också.
  • De flesta toaletter rinna in i samma avfall linje, så om alla av dem spola långsamt på samma gång, det finns förmodligen ett hinder i huvudledningen, inte en individuell gren linje. Du kan ha ett samtal med familjen om spolning hygienartiklar, uppstoppade djur, eller smutsiga dishrags ner i röret.
 2. 2
  För långsam vatten leverans och / eller om vattnet inte jämnt "tvätta" skålen den vanliga metoden är att använda en toalett borste och en pimpsten för att rengöra skålen, med särskild hänsyn till området upp under kanten. Det finns små hål där som lämnar ut vattnet i skålen och dessa plus omgivningen måste rengöras av mineralfyndigheter. Om det behövs, använd en pick som den böjda änden av en tråd klädhängare för att rensa hålen. Försök att inte repa porslin, men eftersom detta uppmuntrar inlåning för att snabbt bilda igen. En liten spegel hjälper dig att se vad du gör under kanten. Borsta skålen och fälgen igen och kolla om det fungerade. Om det gjorde det, du är klar. Annars läs vidare.
 3. Kontrollera även jet hålet, vilket är det lilla hålet längst ned i skålen. Dess syfte är att etablera sifonen som ger sugning att tömma skålen. I en fullständig flush, precis som skålen tömmer fullt hör du en "glurp!", Vilket är ljudet av sifonen suga en luftbubbla eftersom det inte finns något mer vatten för att suga ut. Jet hålet är under vattenlinjen och kontrollera det, ska vi säga, oestetiska! men det är väldigt lätt att göra. Först attackera skålen med en kolv för att tvinga ut vatten för att ge lättare tillgång till jet hålet. Nu in ett finger i strålen hålet och känner runt ett hinder. Var försiktig eftersom det kan finnas vassa kanter. Du kan hitta ett litet föremål där som får skjuts upp mot jet hålet (delvis blockerar det) varje gång toaletten spolas. Du kanske kan använda ett par miniatyr plattång för att fiska ut det.
3
Försök kalk, kalcium-eller hardwater insättning removers. Om du behöver en septisk-safe syra eller är obekväma med en kraftfull men farlig syra (diskuteras nedan), kan du prova en av de många kalk, kalcium, eller hårt vatten removers insättning såsom CLR eller vit vinäger (ättiksyra). Dessa produkter kommer att behöva en längre "blöt" period (kanske över natten) och uppföljning med den mekaniska verkan av en pick som en galge. Flera rengöringscykler kan vara nödvändig. Följ instruktionerna som följer med produkten.

Saltsyra metod

Om din toalett är mycket påverkas av mineralfyndigheter och / eller du hoppas att hoppa över manuell rengöring stegen ovan, finns ett annat sätt. Det finns dock allvarliga säkerhetsfrågor att tänka på innan du använder denna metod. Studera följande steg, tips och varningar och avgöra om du är kapabel att på ett säkert sätt med hjälp av saltsyra (känd kemiskt som saltsyra). Köp inte saltsyra förrän du har läst, förstått och är beredda att följa alla flaskans anvisningar och varningar. Detta material är mycket stark! Håll det borta från barn och husdjur. Saltsyra är inte ett alternativ om du är ansluten till en septisk system, eftersom det kommer att döda de bakterier som gör att systemet fungerar, så du måste använda bara "septisk säkra" metoder och rengöringsmedel såvida toaletten tas bort för att rengöras med syra.

 1. 1
  Stäng av vattnet till toaletten och spola. Använd en kolv och / eller en svamp och avlägsna vattnet kvar i skålen så att syran kommer att rensa skålen till botten (inbegripet nödvändiga jet-hål).
 2. 2
  Använd en tydlig bit av poly-film (eller en klar soppåse) och tejp för att täcka den övre delen av skålen och samtidigt behålla en vy av skålen interna fälg. Ju snävare tätningen desto bättre. Bara täck skålen delen, inkluderar inte sitsen.
 3. 3
  Maximera ventilation genom att placera ett rinnande fläkt i badrummet fönstret till frånluft. Också öppna alla andra fönster i hemmet. Om du har en fläkt badrum avgaser, slå det på också.
 4. 4
  Ta av tanklocket och sätt en plast (ej metall!) Tratt i overflow röret. Se "Du behöver" nedan om rätt storlek på tratten. Om det finns ett fyllningsrör på toppen av överströmningsröret, försiktigt ta det av först.
 5. 5
  Använd handskar, mask och ögonskydd. Du bör också bära ett förkläde och gummistövlar för att skydda dig. Du bör också ha en lika skyddad assistent stadigt hålla tratten i svämma röret så den inte kan falla ut. Syran kan stänka och en dropp kan skada dig!
 6. 6
  Häll försiktigt syra genom tratten, snabb nog att det börjar att flöda ut ur hålen i toalettskålen fälg men inte så snabbt att kanalsidorna flödar över eller faller ut, eftersom detta skulle stänka syra och vara extremt farligt. Du behöver bara ca 0,5 till 1 liter syra. Efter hållning, täcka overflow röret med en plastpåse och gummiband, sedan lämna badrummet och stänger dörren bakom dig. Lås dörren om barn finns i huset och vara absolut säkra på att de stannar borta.
 7. 7
  Efter en timme, ta bort plastpåse och ersätta den påfyllningsröret till överflödesröret. (Om du har valt en svagare syra detta måste förlängas till åtminstone över natten.) Slå på vattnet och spola ett par gånger. Extra tömningar är tillrådligt i äldre hus med järnrör drain, såsom långvarig kontakt med koncentrerad syra skadar dem. Kontrollera fälg hålen för korrekt flöde. Upprepa proceduren om det behövs eller om det finns överbliven saltsyra, eftersom det inte är säkert att lagra grejer runt huset. Denna syra är så stark att den ofta äter genom plastbehållaren om den lagras under en längre tid, och det är helt enkelt inte tryggt att ha den liggande.
 8. 8
  Färdigt.

Varningar

 • Saltsyra kan förstöra tanken klaff, tanken att bowla gummitätning, och andra metalldelar på äldre toaletter såsom overflow röret. Om du inte har kompetens att ersätta dessa delar själv, överväga att använda en av de svagare syror eller köpa en ny toalett.
 • Skölj tratten väl efter användning och inte återanvända det för mat.
 • Blanda aldrig hushållskemikalier! Detta skulle kunna skapa våldsamma reaktioner som sprej kemikalier oväntat och okontrollerat, orsaka blindhet eller brännskador, släppa ut stora mängder giftiga gaser och frigöra värme som skulle kunna knäcka toaletten. Om du har wc-rengöring pellets i din toalett tank, använd gummihandskar för att ta bort dem och lägg i en ren, försluten plastbehållare, spola sedan att rensa tanken innan du använder andra kemikalier. Om du rengör toaletten med kemikalier toalett skål, spola flera gånger innan du lägger någon annan kemikalie till toaletten. Om du har använt propplösare, spola bort dem flera gånger och ge gott om tid innan du lägger saltsyra eller andra kemikalier toalett.

Saker du behöver

 • Bucket
 • Wire klädhängare
 • Spegel
 • Skål borste
 • Saltsyra, 1 Gallon (Finns på järnaffärer, förnödenheter pool, och Target / Walmart säsongsvis.)
 • Tejp
 • Klart plastfilm eller en tydlig soppåse
 • Sandwich väska
 • Tratt (Detta måste vara av plast, så stor som möjligt, och bör passa väl in i toaletten tanken overflow röret.)
 • Gummihandskar (2 set, för dig och en assistent)
 • Skyddsglasögon (2 set) och två OSHA godkända masker utformade för syraångor
 • Förkläden (2)
 • Gummistövlar (2 uppsättningar)
 • Gummiband