Wki

Hur ljudisolerade en vägg eller tak

Alla skulle vilja ha en lite mer lugn och ro i sina hem, men de flesta människor är osäkra på hur man ska gå om att göra detta möjligt. Följande tekniker är idealiska för nybyggnation, men de flesta väggar och tak kan eftermonteras att acceptera ljudisolering tekniker. Du kan använda dessa instruktioner för ljudisolering gemensamma väggar mellan lägenheter och lägenheter, ljudisolering en hemmabio eller ens sovrum.

Steg

Hur ljudisolerade en vägg eller tak. Börja med en kal vägg exponeras med träreglar.
Hur ljudisolerade en vägg eller tak. Börja med en kal vägg exponeras med träreglar.
 1. 1
  Börja med en kal vägg exponeras med träreglar. Den gips ska inte vara på plats ännu.
 2. 2
  Försiktigt fylla hålrummet mellan reglarna med en glasfiber eller mineralull BAT isolering som R13. Använd vilket som är billigare, eftersom deras akustiska egenskaper är likartad.
 3. 3
  Täta baksidan av butikerna i väggen med spackel kuddar, eller akustisk tätningsmedel eftersom små sprickor kan släppa ut en stor del av högfrekvent ljud.
 4. 4
  Lägg massa till din vägg, eftersom enkel fysik massa blockerar luftburna ljudvågor som konversation, TV buller, ringande telefoner och väckarklockor. Det finns en massa lastade vinyl produkt finns även olika akustiska bolag som väger ett halvt kilo per kvadratmeter, men är bara 1/8 "tjock, men standard Gips fungerar också.
 5. 5
  Använd en akustisk caulk att täta alla öppna fogar och omkrets runt muren.
 6. 6
  Isolera eller flyta din Gips bort av dubbar med fjädrande kanal eller ljudklipp isolering. Detta kommer att frikoppla inramning, vilket möjliggör bättre lågfrekvent isolering. Tänk på att fjädrande kanalen är benägna att misslyckas, och inte specificeras av Steel Stud Manufacturers Association, så var försiktig.
 7. 7
  Avsluta väggen med ett dubbelt skikt av gips, företrädesvis 5/8 "på grund av den stora massan.
 8. 8
  Fuktig den färdiga Gips smörgås med en hög kvalitet dämpning förening.

Tips

 • Att sätta en dörr på en vägg som har blivit ordentligt ljudisolerade kommer att vara en svag punkt som kommer att läcka ljud. Om du måste göra det, bör du överväga att installera akustiska dörrtätningar (eller tätande strips) för dörren.
 • Vid kontroll av väggar eller tak för sprickor eller läckor som måste tätas, kom ihåg att om ljus eller vatten kan komma igenom då ljudet kommer att få igenom.
 • Se till att dörren är så tung som möjligt, undvik att använda dörrar med glasinsatserna.
 • Täta området bakom dörren hölje (gjutning) där gips möter dörrkarmen, sedan tillbaka dörrsidan.

Varningar

 • Det finns massor av olika produkter på marknaden som folk kommer att göra anspråk på att vara ljudisolerade, se till att göra ordentlig forskning när de köper produkter. Behöriga produkter kommer att ha oberoende test Transmission Förlust efter ASTM E-90 protokoll.
 • Det finns olika grader och förväntningar på ljudisolering en vägg. Tänk på att om du kan minska mängden buller från passerar genom denna vägg med 10 decibel som du har skurit mängden brus som kan höras med 50%.
 • Genomföringar i väggen eller taket kan tillåta ljud att smyga (flanken) via din nya vägg eller tak. Vanliga problem kan komma från takinbyggnad kan belysning, takfläkt, ventilationskanaler, vägguttag, etc.