Wki

Hur fixar ett hål i en vägg

Denna guide kommer att ge instruktioner om hur att lappa brister eller hål i väggarna.

Steg

Hur fixar ett hål i en vägg. Väggar kan ha olika typer av problem, från små hål och sprickor till stora break outs, till konsistens du inte vill.
Hur fixar ett hål i en vägg. Väggar kan ha olika typer av problem, från små hål och sprickor till stora break outs, till konsistens du inte vill.
 1. 1
  Väggar kan ha olika typer av problem, från små hål och sprickor till stora break outs, till konsistens du inte vill. Små saker som spikhål kan repareras med spackel, kan 'Dap 33' basolja fönster glasyr, eller tejp och fogmassa också användas. Sprickor mellan gjutning och trim kan fyllas med målningsbara täta.
 2. 2
  Mest alla reparationer inte klar med spackel kan göras med "alla ändamål tejp och fogmassa" och "toppning", båda kallas "mud", rekommendera USG eller US gips. Mud hålls vanligen i en "California Cake Pan 'eller liten rektangulär låda ca 4 x 12". Gemensamt papper tejp används för alla reparationer. Använd aldrig mesh, eftersom det är mestadels luft och kommer ofta spricker. En rulle tejp indränkt i vatten är enklast för amatörer, pinnar och planar bättre, och är tunnare ju längre den är blöt. Det är emellertid mer rörigt. Mud anbringas i en rak linje för längden används av band, med företrädesvis en 9 tum toppning blad som används för alla verksamheten. Bandet pressas in i leran helt platt och överskottet skrapas av. Detta kan torka eller ett andra lager kan appliceras direkt, så att det täcker bandet.
 3. 3
  Denna kappa kan vara mellan 6 och 12 inches bred eller bredare. Detta tillåts sedan torka över natten och vanligtvis en tredje skikt av Topping läggs över det. Tejp kan vara av valfri längd och bör överlappas om en tum när de sätts samman. All Purpose är strukturella, hårda, krymper och är svårare att slipa. Topping är finish, mjuk, inte krymper lika mycket och är lätt att slipa med 120 grit eller svamp slät. Sandning är bäst under emaljen. Snyltar väcker inget damm, men kan visa rörigt i emalj, men ofta tillräckligt bra enligt plan latex.
 4. 4
  Hål storleken av en golfboll och mindre kan backas upp med några åtsittande plugg eller limmas, något tunn som kan locket eller bara tejpade över. Någon uppgång orsakad av plåstret kan flöjlade ut med gips, 12 eller fler inches runt om. En patch är alltid tejpade över. Stora hål är oftast repareras med sheetrock av samma tjocklek som vad som finns där eller tunnare. För sheetrock väggar: med ett "sheetrock såg" skära upp och över och ner & över till stud i båda riktningarna. Skär ner längs bulten och ta bort sheetrock. Med en rakkniv-kniv skär nedåt i mitten av tappen. Klipp nytt stycke och skruva till stud båda sidor. Tejpa alla sidor och fjäder. Om det inte finns några dubbar du kan ansluta lappa i. Montera en bit och borra två hål på fyra sidor, en i plåstret och en i väggen. Wire in, tejp och gips. För brutet gips över ribba: ta bort lös puts och skär en bit av sheetrock till formen på hålet. Skruv till ribba och eller dubbar. Gips man inte vill ta bort kan säkras med sheetrock skruvar och breda tunna brickor skruvas in ribba. Alla sprickor är tejpade. Du kan också använda USG 'Structolite ", om du kan hitta den, vilket kan sättas i tjock. Skrapa när det är torrt, tejp kanter och täck med All Purpose och toppning. Alltid Tejpa alla kanter patchning.
 5. 5
  Sprickor grävts ut och fyllts med gips kommer att spricka igen så småningom. Det bästa sättet att fixa sprickor är att täcka dem med papper sheetrock tejp som beskrivs i avsnitt 2. Vid tejpning kurvor som krökta tak, använd korta stycken en fot till 2 meter lång, överlappar lite i ändarna. Långa tejpbitar på kurvan kommer att krympa och dra bort från väggen. Plåster behöver inte fyllas. Akryl primer sälar lägger en hårdare hud. Men stora områden som sheetrocked hela väggar och rum förmodligen skall förberedas för seghet och tätning för att spara på täckfärg.
 6. 6
  Strukturerad, ojämna väggar, kan väggen papper, plywood, med betongblock (bäst förseglad) vara skumma belagda över att göra smidigt. För riktigt djupa hyror eller ens göra kurvor, använd Structolite, som kan fylla upp till fyra till sex inches tjock i ett skikt. Annars MSG "All Purpose" kan tillämpas och håller upp ganska tjock ända upp till en tum. Tjocka rockar bör låta torka innan ett andra lager, så krymper är klar. När som helst när man drar genom att skrapa tak eller vägg konsistens, bör man först kontrollera att se till att det inte är asbest.
 7. 7
  När patchning, är ett problem att matcha konsistens. Texture kan vara svårt att matcha eftersom det är oftast maskin blåst. Till textur patchar, kommer en hård stöpplingen borste gör ofta susen, genom att hålla borsten i gips och prickade på färdiga och torra lappar. Om det behövs, efter det sätter upp en liten, murslev över det att platta höga punkter. Tjock / tunn puts ger varierande påverkar. En annan metod för stora områden där kallas för är lite sand i putsen. Dra kniven platt över redan torr lapp. Naturligtvis kan man använda fingrarna, palmer, svamp, trasa eller vad för att få önskad effekt. Sådana saker kan utövas på en bit sheetrock eller plywood.
 8. 8
  Massor av människor använder "fixall" och snabba torrmixer patch. Fixall expanderar som hjälper till att täta den på plats. Så om du använder tillåter en puckel. Blir väldigt hårt och behöver elektrisk slipmaskin för att slipa ner. Till skillnad Structolite sätter fixall upp riktigt snabbt så kan blanda bara lite i taget. Snabbtorkande innehåller kemikalier som kan blöda igenom färgen, och kräver därför ett lager gips, primer eller 2 eller flera skikt av finish. Således det verkligen inte att spara mycket tid.

Tips

 • Mest snabbtorkande patchning föreningar är svåra att slipa. Du ska använda standard väggskivor fogmassa för lappning väggskivor (gips) eller gips.
 • Om hålet är dörrhandtaget storlek eller större, överväga att använda den metod som beskrivs i Reparera hål i Gips.
 • För att lösa den "puckel" problem när du använder fixall, vänta på att "ställa upp" lite (men inte helt härdat) och sedan "raka" den med din fuktad gips kniv.

Varningar

 • Kontrollera popcorn textur är inte asbest innan du tar bort. Asbest orsakar mesoteliom cancer, lungcancer, asbestos och andra sjukdomar. Om det finns några frågor, konsultera en professionell.

Saker du behöver

 • En bra sex eller fyra tums spackel.
 • Standard väggskivor fogmassa.
 • 120 grit sandpapper som passar blocket eller sandningsenhet.