Wki

Hur fixar repor på hårda golv

Om du har trägolv i ditt hem, repor är oundvikliga, även om du är försiktig. Majoriteten av trägolv kliar orsakas av att skjuta något tungt, som en apparat, över golvet. Repor kan också orsakas av husdjur tånaglar, och små bitar av stenar eller smuts som människor spåret in i huset. Följ tillverkarens anvisningar och scheman på rekonditionering ditt golv för att få längsta livslängd och skönhet ur dina trägolv.

Steg

Hur fixar repor på hårda golv. Inspektera repad golvutrymme för att bestämma djupet av repan.
Hur fixar repor på hårda golv. Inspektera repad golvutrymme för att bestämma djupet av repan.
 1. 1
  Inspektera repad golvutrymme för att bestämma djupet av repan.
  • Repor är skador på ytskiktet av golvet endast. Ibland repor är bara i eftersmaken. Om en repa går in i träet, bör det gå bara ytan nivå eller något under.
  • Skada på ett trägolv som är större att en repa eller går djupare än ytan av trä är en skölp. En urholka kan kräva att ta bort och ersätta den skadade ombord eller hyra en professionell för att göra reparationer.
 2. 2
  Rengör repad yta med hjälp av varmt vatten eller en trasa fuktad med lacknafta. Låt området torka ordentligt innan du försöker åtgärda scratch.
 3. 3
  Dölja scratch tills det är dags att Refinish golvet. Det finns ett antal sätt att göra trägolv repor mindre märkbar.
  • Leta upp en vanlig märkpenna som ligger nära färgen på ditt golv. Ett brett utbud av färger finns på hantverk butiker. Färg repor med markören.
  • Köp en fläck markör, som säljs i de flesta järnhandeln, i en fläck som är nära ditt golv färg, och tillämpa den på scratch med tillverkarens instruktioner.
  • Doppa en bomullspinne i en liten mängd av den fläck som du ursprungligen använde då efterbehandling golvet. Badda fläcken på scratch noggrant.
  • Gnugga området med en ren, torr trasa i en cirkelrörelse, att blanda markören eller bets i golvet.
 4. 4
  Kontakta den återförsäljare som du köpte golv eller ditt trägolv tillverkaren, och beställa en touch-up kit om repor är fortfarande synliga efter att du försökt åtgärda dem.
 5. 5
  Fix djupare repor eller stora repiga områden av ditt golv.
  • Rough upp repad yta på golvet med hjälp av en fin-sandpapper eller stålull. Följ träfibrerna eller använd cirkelrörelser och täcka ett par extra inches på alla sidor av scratch.
  • Använd en ren trasa fuktad med lacknafta för att rensa upp i sågspån och partiklar. Låt det torka.
  • Måla några av den ursprungliga golvet fläck på den förberedda ytan med användning av en fin pensel. Tillämpa det mycket lätt, sedan använda en torr trasa för att arbeta in det i repor med en cirkelrörelse.
  • Upprepa processen för att måla fläck på och gnugga bort det tills fläcken matchar resten av ditt golv och reparerade området är inte synlig.
 6. 6
  Byt ut skadade brädor, Refinish hela golvet, eller anlita en professionell för att åtgärda problemet om skadan är mycket omfattande eller om du inte är nöjd med dina resultat.