Wki

Hur man installerar Baseboard Trim

Bottenplatta trim täcker skarvarna mellan väggar och golv och lägger en viktig finish till ett rum. För att ta bort gamla golvlister och installera nya, läs följande instruktioner.

Steg

Hur man installerar Baseboard Trim. Använd en mattkniv för att skära genom diktning eller färg längs den övre kanten av trim.
Hur man installerar Baseboard Trim. Använd en mattkniv för att skära genom diktning eller färg längs den övre kanten av trim.

Ta bort gamla Baseboard Trim

 1. 1
  Använd en mattkniv för att skära genom diktning eller färg längs den övre kanten av trim. Om du inte gör detta, kommer du antagligen att chip den omgivande färgen.
 2. 2
  Använd en spatel för att lossa trim från väggen. Gör detta försiktigt för att undvika skador på vägg och golv. Om det behövs, använd ett annat föremål som en skruvmejsel för att hjälpa processen på traven.
 3. 3
  Dra trim bort. De flesta av spikarna ska komma med det, men om det är nödvändigt, avlägsna fortfarande sticker in i väggen.

Installera Baseboard trim

 1. 1
  Mät omkretsen av rummet (s). Detta kommer att hjälpa dig att avgöra hur mycket material du behöver.
 2. 2
  Välj och köpa ditt material. Köp mer trim än dina mått kräver att möjliggöra skrot ändar och för det oundvikliga misstag eller två i mätning och kapning. Vissa människor använder en 10% överskott uppskattning, men oftast bara köpa ett extra lager längd eller två kommer att göra.
 3. 3
  Prime och sand i trim. Om du har valt grundmålade material, gör din slipning innan du installerar BMC på väggen för att spara dig en hel del tid på dina händer och knän. Om du har valt nakna trämaterial, färga eller måla dem med primer, låt torka och sedan sand innan du installerar.
 4. 4
  Måla golvlister (om det behövs). Det är mycket lättare att måla dem innan de har installerats. Observera att du fortfarande kommer att göra handlag-ups och eventuellt tillämpa en täckfärg.
 5. 5
  Mät och kapa dina bitar att passa. är kritisk varhelst två bitar av trim träffas runt ett hörn. (. Även om båda kommer att fungera, använd en power geringssåg istället för ett geringslåda och handsåg för bästa resultat) Det finns fem grundläggande sätt att montera de olika delarna tillsammans:
  • Utanför-hömstyckena. Förutsatt att hörnet bildar en perfekt 90-graders vinkel, skär varje bit i en 45-graders vinkel och matcha dem för att bilda ett yttre hörn. Var noga med att skära den vinklade änden av sockelskivan först i fall du behöver för att göra om den. När du är säker på att vinkeln cut är korrekt, skär den andra änden av pjäsen till längden. (När du är osäker, göra det lite längre tid än du behöver, kan du alltid förkorta den om det behövs.)
  • Inside-hömstyckena. Om du har enkla, rektangulära golvlister utan dekorativa överkant ("sko formning"), kan du klippa antingen dem båda på 45-graders vinkel och passa ihop dem inne i hörn eller helt enkelt glida ett hörn bit hela vägen in och rumpa andra en upp mot den. Men om BMC har inbyggd sko gjutning, kan du klippa antingen skära en traditionell klarat gemensamt eller klippa en av bitarna för låsning med andra. För att göra den andra metoden:
   • Bestäm vilken del du vill kontur till den andra och lägg det upp och ner på golvet framför dig (med sko gjutning pekar bort från dig). Förstå att de vänstra och högra sidor nu är vänt.
   • Orientera andra stycket på samma sätt som den första och stapla dem på toppen av den första delen.
   • Skjut den andra biten till slutet av den första pjäs som du planerar att skära, då står den upprätt på den första delen för att bilda en nittio graders vinkel. Se till att det är upp mot kanten.
   • Trace kanten på andra biten längs baksidan av den första delen med en penna eller markör. Klipp längs denna med en handhållen sticksåg, den kapade biten kommer nu kontur till den andra delen.
  • Odd-hömstyckena. Där du möter hörn som inte bildar nittio graders vinkel, använda skrot material för trial-and-error montering tills du hittar rätt vinkel snittet. Sedan använder du den inställningen på din såg för att skära din klädsel.
  • Mid-väggbitar. Det är troligt att du kommer att behöva använda mer än en bit av BMC att täcka mycket långa väggar. Istället för att bara stångas plana ändar mot varandra, vilket kan separera med tiden eftersom virket krymper, skär båda delarna på överlappande 45-graders vinkel (för att passa ihop som så / /) så att träet krymper blir mindre synliga.
  • Ändstycken. Om BMC kastar sig in i något och inte behöver fortsätta runt några hörn (ex. den går in i en dörr hölje), helt enkelt klippa det och scoot upp mot objektet.
 6. 6
  Nail golvlister på plats med slutbehandling naglar. Använd en stud finder att lokalisera väggreglar att spika in, alternativt knacka på väggen för att skilja de ihåliga områden från dubbar. Sink naglarna under ytan med hjälp av en spik set, eller använd en spikpistol. Fyll alla spikhål med spackel, låt torka och sand.
 7. 7
  Installera sko formning vid behov.
 8. 8
  Ansök fogtätning till delar av gjutning i våta platser. Täta inte bara längs den övre kanten, men över och kanter hörn och spikhål. Att göra detta i badrummet är ett måste. Om du är rädd för att spilla eller droppande, kan du överväga även fogtätning golvlister direkt under diskbänken.
 9. 9
  Bättra trim. Täck alla spikhål samt eventuella småskador eller dings.

Finish Baseboard skyddet (vid behov)

 1. 1
  Tejpa väggen och golvet ovanför och under trim (tillval). Detta gör att du kan måla trim snabbt utan att gå över kanterna. Använd något som drar av lätt och inte lämnar rester, såsom maskeringstejp. Du kan också ta dina chanser och måla frihand.
 2. 2
  Applicera din täckfärg. Trim är oftast klar med en glans eller halvblank färg eller lack. Detta är krävande och långsamt arbete, så se till att ha en bra knästående pad till hands. Om dina golvlister redan målade, behöver du bara bekymra dig om det här steget om du vill använda lack.

Tips

 • Sko gjutning vanligtvis är fäst vid BMC, men med trägolv, vissa föredrar att fästa den på golvet för att slippa luckor öppna upp senare mellan listen och golvet.
 • Om väggarna är ojämn på sina ställen, kan du avsluta med några mellanrum mellan väggen och BMC. Fyll i dessa luckor med målningsbar täta, låt täta torka ordentligt, sedan måla den för att matcha väggen färg.
 • Trim bör redan vara installerat runt dörrar innan du börjar installera bottenplatta.
 • En brad-spikpistol (hyrde från ett lokalt verktyg uthyrningsfirman) kommer att göra det lättare att arbeta med trim installation jobb.
 • Du hittar ett begränsat urval av lager lister i butikerna hem leverans, om du vill ha fler alternativ, kan du oftast hitta dem vid ett sågverk. Köp målar-primad BMC om möjligt, eftersom detta kommer att spara dig en steg vid installationen.