Wki

Hur att rengöra metall märken utanför en porslin toalett

Det är bäst att inte röra din skål porslin toalett med metall, men om du gör det, och det gör en markering, är inte allt förlorat. Här är hur du återställer toaletten och bli av med dessa varumärken.

Steg

Hur att rengöra metall märken utanför en porslin toalett. Stäng av vattentillförseln till toaletten, sedan spola toaletten.
Hur att rengöra metall märken utanför en porslin toalett. Stäng av vattentillförseln till toaletten, sedan spola toaletten.
 1. 1
  Stäng av vattentillförseln till toaletten, sedan spola toaletten.
 2. 2
  Avlägsna kvarvarande stående vatten från skålen med en handduk eller svamp.
 3. 3
  Fyll skålen med coca-cola. Låt den "äkta varan" sitta i minst en timme (över natten är bättre), sedan spola rent. Den kolsyra i Coke bort fläckar från vitroporslin.
 4. 4
  Skura området. Använd en skurpulver för att ta bort markeringen. Bara om någon märke du har händig kommer att fungera, men Barkeeper vän verkar vara en särskilt populär en. Olika typer av metall polish kan också fungera, såsom Brasso, silverputs, etc. Den milda slipmedel ska ta bort metallen strimma utan att skada porslin undertill.
  • Bakpulver är ett annat möjligt alternativ. Den fungerar också som ett mjukt slipmedel.
  • Om metallen var också rostiga, kan det hjälpa att välja en renare som innehåller blekmedel.
 5. 5
  Prova en pimpsten. De finns på de flesta järnaffärer, och de är också bra för att ta bort kalkavlagringar och vattenledningar från en toalettstol.
  • Om du vill använda en pimpsten på en toalett, få det blött först. Sedan helt enkelt skrubba med det. Det kan göra några ljud, men det skadar inte toaletten.
 6. 6
  Prova en magisk suddgummi. Ett annat enkelt sätt att ta bort metall märken från ett porslin toalett eller sjunka är att använda en Mr Clean Eraser varumärke magi. Det rekommenderas att skära den i små bitar innan användning.

Tips

 • En produkt som kallas "Barkeepers Vän" fungerar bäst.
 • De flesta av dessa tekniker kan vara lika effektiva för avlägsnande av metall skav från grytor och pannor från en porslin diskbänk. Naturligtvis inte föra en pimpsten eller svamp i ett handfat efter att du har använt det i en toalett.
 • Lämna inte rengöringsmedel i kontakt med porslin för en längre tid. Tio minuter bör räcka för dem att agera.
 • Om du har flisas porslin eller färgade det så att ingen av dessa metoder är effektiva, kan du kanske att måla med bättringsfärg. Besök din järnaffär för att se vilka alternativ som finns.
 • Använd gummihandskar när du arbetar i eller runt toaletten för att skydda dig från kemikalier och bakterier.
 • Använd inte metall eller metall-innehållande redskap i din toalett.
  • Använd inte en rörmokare orm eller klädhängare till tydliga träskor. Om kolven inte fungerade, använd en garderob skruv eller toalett skruv. Detta är en anordning speciellt utformad för att rensa träskor i en toalett.
  • Välj en toalettborste det är allt plast, inte den typ med ögla av metalltråd håller borsten ihop.

Varningar

 • Blanda inte rengöringsmedel. Om du måste byta från den ena till den andra, skölj noggrant eller spola ett par gånger i mellan.