Wki

Hur att hitta en vattenläcka i ditt hus

I de flesta fall vattnet linje som går till ditt hem är "mäts" för ansvarsutkrävande och ändamål fakturering. En läcka på din linje kan vara mycket kostsamt. Ändå kan även en mycket liten läcka hittas genom att försöka några enkla tekniker och kan rädda dig från en obehaglig överraskning från ditt lokala elbolag. Om du har anmält att du har en läcka, här är några steg du kan göra innan du ringer en rörmokare. Ju mer du gör, desto mindre kommer det att kosta dig i det långa loppet!

Steg

Hur att hitta en vattenläcka i ditt hus. Kontrollera toaletten för läckor genom att ta bort locket från tanken och lyssnar mycket noga.
Hur att hitta en vattenläcka i ditt hus. Kontrollera toaletten för läckor genom att ta bort locket från tanken och lyssnar mycket noga.

Varmvattenberedare

Kontrollera övertrycksventilen på varmvattenberedaren. Ibland dessa ventiler vattenkoppar direkt till ett avlopp och kan läcka utan din vetskap. Om du inte kan ta bort avloppsröret för att kontrollera om en läcka lyssna efter ett väsande ljud, kan det läcka.

Toaletter

 1. 1
  Kontrollera toaletten för läckor genom att ta bort locket från tanken och lyssnar mycket noga. Om du hör något väsande alls, försök att lokalisera var det kommer ifrån. Om du hittar det område där läckan kommer ifrån, utvärdera den och avgöra om du kan. Om du inte kan, sedan ringa en rörmokare.
  • Om ingenting är märkbar, lägga till några och sätta ett par droppar i tanken (inte skålen). Vänta några minuter och om du har färg i skålen, du har en läcka i klaffen på botten av tanken som tillåter vattnet att sippra igenom. På denna punkt kan du bedöma om du vill göra reparationen själv, eller ringa en rörmokare.
  • Om du har fler toaletter, gå vidare och upprepa processen med varje toalett för att se till att du inte har mer än ett problem.

Meter linje

 1. 1
  Om toaletter är bra, kontrollera linjen som går från mätaren till huset. Även om detta kan låta svårt, kan du spara pengar om du kan hitta läckan för rörmokare.
  • Om du vet att du har en avstängningsventil vid huset, stänga av den tillfälligt och kontrollera mätaren genom att ta bort locket och tittar på ratten på toppen av mätaren.
  • Om du inte kan se mätaren huvudet, försöka gräva runt eftersom de ibland har smuts eller gräs täcker toppen av dem. När du har hittat den och ventilen stängs av huset, titta på mätaren för att se om vänder. Om det fortfarande vrider, då läckan är mellan mätaren och huset.
  • Vid denna punkt, promenera området mellan mätaren och avstängningsventil. Leta efter tecken på en läcka såsom: mjuka leriga områden, gräs som är grönare än resten eller växer mycket snabbare än andra områden. Om du ser ett sådant tydligt tecken, ringa rörmokaren eller bedöma om du kan göra en reparation själv.
 2. 2
  Om du har ventilen stängas av vid huset och mätaren har slutat röra sig, då läckan är någonstans i huset. Prova några andra tekniker för att försöka lokalisera problemet.

Slang haklappar

 1. 1
  Försök och hitta en läcka vid huset. Detta kommer att kräva att du hittar all slang-haklappar (slang-haklappar är rören som du kopplar dina slangar till, om du var osäker!). Vanligtvis en genomsnittlig bostad har en slang-haklapp i fronten och en i ryggen, men se till att hitta var och en som du har och lyssna noga.
  • När du har hittat dem, ta en skruvmejsel, helst en tillräckligt länge för att ge dig själv utrymme att arbeta, och sätta metall spets skruvmejsel direkt på metallen delen av slangen-haklapp. Sätt tummen knoge på toppen av skruvmejsel, och sedan placera din knoge på sidan av huvudet, omedelbart framför örat. Ljudet kommer att resa direkt till dina trumhinnor. Tanken här är att den fasta skruvmejsel för att fungera som ett stetoskop. Detta fungerar för de flesta metallventiler, liksom.
  • Lyssna noga för något ljud avges från slangen-haklapp. Om du hör något alls, kom ihåg var det är (kanske markera den med krita), och gå till nästa. Om det ljud som avges blir starkare på någon av de andra slang-haklappar, då läckan är närmare just den enheten. Observera att och kontakta rörmokare: Ge rörmokaren här informationen kommer att spara rörmokaren massor av tid på att hitta läckan, vilket i sin tur sparar pengar.
  • Om du kartlägga alla slang-haklappar och ändå hitta något ljud, gå in i huset och följa samma process med skruvmejseln på ditt hus inredning som kranar i sänkor, ventiler dusch, tvättmaskin, varmvattenberedare (vara noga med att undvika att bli skållas när du arbetar runt varmvattenberedaren). Om du fortfarande inte säker på, bara att kontakta rörmokaren.

Andra läckor

 1. 1
  Kontrollera trädgården. Titta på, kranar, och droppbevattning system.
 2. 2
  Kontrollera duschmunstycke för läckor. Det borde vara en ganska okomplicerad hem reparation om detta är en källa till läckage.
 3. 3
  Om du har en, är det viktigt att kontrollera om det finns några läckor.

Nära nog är användbart

 1. 1
  Inse att det i många fall en läcka kan vara mycket svårt att hitta. Inte alla av de läckor som beskrivs i den här artikeln kan lokaliseras och om du inte är van vid VVS-positionering, kan du missa något enkelt. Alla samma, om du prova dessa steg, bör du kunna hitta ett ungefärligt läge och det är en mest värdefull övning i sig eftersom det kommer att hjälpa rörmokaren (många rörmokare gillar inte söka efter ett problem så allt du kan göra de kommer att uppskatta), vilket gör det tidsbesparande för rörmokare och som översätter till besparingar för dig.

Tips

 • Om du har möjlighet att lokalisera den allmänna området av en läcka, kommer rörmokare har en lyssnande anordning som gör det möjligt för dem att sätta fingret på det exakt.

Varningar

 • Om du misstänker att den felande läckan kan vara i varmvattenberedaren, ringa en expert. Fäst inte en skruvmejsel i det. Du kan korsa trådar eller punktera tanken.
 • Aldrig gräva utan korrekt lokalisera eftersom det är mycket farligt och kan orsaka fysisk skada, såväl som ekonomiska. Om du är osäker, ring alltid expert, din lokala rörmokaren!
 • Mycket viktigt! Om du inte hittar läckan och bestämmer sig för att försöka gräva det behaga dig att du ringer dina andra verk och be dem att markera sina nyttigheter på fastigheten! De flesta stater i USA har ett verktyg lokalisera centrum just för detta ändamål.
 • Om du planerar på att fixa en läcka i dina toaletter själv frågar vad en ålder av huset är innan du jobba? Du kanske upptäcker att fastställa en läcka orsakar en annan eller fem på grund av gamla packningar, brickor och gummi?

Saker du behöver

 • Skruvmejsel
 • Reparation verktyg och objekt (valfritt)
 • Internet eller Gula Sidorna för att hitta en rörmokare - Det är bra att fråga andra människor som de litar på som rörmokare, tillsammans med kontroll av webbsajter som ger konsumenterna möjlighet att betygsätta hantverkare