Wki

Hur man bygger konkreta åtgärder

Bygga konkreta åtgärder är inte ett lämpligt projekt för början DIY-entusiast att ta på. Det tar erfarenhet av att blanda och hälla betong. Det tar också en hel del matematisk beräkning (enkel geometri mestadels). Det kräver också en hel del hårt fysiskt arbete.

Men om byggd på rätt sätt, kommer du att ha en trappa som är ett riktigt konstverk och som kommer att pågå ganska mycket för evigt vid normal användning.

Steg

Hur man bygger konkreta åtgärder. Beräkna trappor "dimensioner trappor består av en stamledning, den vertikala ytan, och slitbanan, den del du kliver på.
Hur man bygger konkreta åtgärder. Beräkna trappor "dimensioner trappor består av en stamledning, den vertikala ytan, och slitbanan, den del du kliver på.
 1. 1
  Beräkna trappor "dimensioner trappor består av en stamledning, den vertikala ytan, och slitbanan, den del du kliver på. Beräkna höjd, höjden av en våning till en annan. Denna siffra är den totala ökningen till trappan. Mät det horisontella avståndet trappan kommer att spänna. Mät bredden på varje steg från vänster till höger i det område där trappan kommer att gå. Fördela höjd med 7,25 för att se hur många steg du behöver. Denna höjd är typiskt för steg stiger. För att få det att komma ut jämnt, kan du behöva gå lite över eller lite under 7.25 inches. Se bara till att, när man bygger konkreta åtgärder, att om du går mycket över 7,25 inches som du inte bryta mot lokala byggnormer.
  • Använd en online trappa kalkylator för att göra matten och skapa ett diagram
  • Låt oss säga att du tänker bygga konkreta steg upp från en nedsänkt vardagsrum. En övergripande vertikal höjd av 15 inches skulle resultera i två stammar vid 7,5 inches vardera. Den horisontella längden av trappan kan varieras lite mer. Trappsteg bör vara 11 inches eller större för att rymma den genomsnittliga foten comfortably.The antal trappsteg du behöver är alltid ett mindre än antalet stiger du behöver. I fallet med den ovannämnda teoretiska trappan, skulle du behöva en 11-tums slitbanan.
 2. 2
  Bestäm måtten på trappan stiftelse när man bygger konkreta åtgärder, behöver du en foundation: en platta av betong hälls på ett djup av flera inches under klass nivå (kontrollera lokala byggnormer). Måtten är lika med den för ett fotavtryck av trappan. För att beräkna ditt behov fotavtryck, ta den totala körningen för längden av plattan, och den totala bredden på trappan för bredden på plattan.
 3. 3
  Bygg formuläret formuläret kan göras med plywood eller inramning virke. Det kan tillverkas av skrot eller låggradiga virke. Det första steget är att skära den sida formulär efter slitbanan och stigledningen beräkningar. Det ska se ut som syn på en trappa från sidan. De skall vara säkert fäst vid byggnadens fundament. Du vill att de nya trapporna till bindning till stiftelsen sömlöst. Lägg trä insatserna som stagning mot rörelse utåt den gjutna betongen var 12 inches längs den yttre ytan av formen. Därefter installerar styrelser som kommer att utgöra ansiktet av stammarna. Dessa skall ha en bredd som är lika med höjden på sättsteget. Beroende på bredden på trappan, kanske du måste lägga till stag till mitten av varje stam. Se till att formerna är lod och vattenpass innan du går vidare.
 4. 4
  Blanda betongen för en trappa, kan du blanda betongen för hand, eller så kan du använda en bärbar cementblandare. Om du väljer att blanda för hand bör du förstå från början att bygga konkreta åtgärder i ditt hem är hårt fysiskt arbete och förmodligen inte en enda person jobb. Om du värva in en väns hjälp, vara beredd att tacka honom eller henne en tjänst - big time! Om trappan är något större än den korta sjunkna vardagsrummet trappa som beskrivits tidigare. Du kan använda fabriksbetong som endast kräver vatten, eller så kan du skaffa ingredienserna för sig. Vanligtvis med betong du räkna 6 liter vatten per säck cement.
 5. 5
  Häll betongen men det kräver minst riktning från mig (eftersom du inte är en DIY konkret nybörjare om du har kommit så här långt)... Detta är den verkliga kött av projektet. Börja längst ner, och häll ett steg i taget. När du häller det, bör det vara jämnt. Använd en spade eller en stav för att avlägsna luftbubblor.
 6. 6
  Lägg sista handen Det finns ett antal av efterbehandling metoder du kan använda för att få en slät yta samtidigt bygga konkreta åtgärder... En avdragare styrelse är en virkesstycke något längre än bredden på trappan som du försiktigt ska arbeta fram och tillbaka och från sida till sida för att få den överskjutande betongen utanför trappstegen. Du kan använda en 2 x 4 för en enkel avdragare ombord. Använd en trä float att jämna ut ytan. En trä float är en liten bit av platta virke med ett handtag på en av sidorna. För att ge en finare yta, använd en stålspackel, vilket är väldigt mycket som en trä float, är bara den avslutande ytan väldigt slät stål som skapar en mjukare och mindre bubblig yta.
 7. 7
  Vänta och dämpa när du har ytor glättade, hålla betongen våt eller fuktig i upp till en vecka medan den härdar. Du kan göra detta genom att täcka trapporna med säckväv och hålla säckväv blöt, eller så kan du täcka den ordentligt med plast. Dessutom, spraya trapporna med härdande förening. Detta steg är viktigt. Vänster öppen mot atmosfären, kommer den relativa fuktigheten av betongen sjunka snabbt. Om den sjunker under 80%, kan den härdande hydratiseringsreaktionen sluta. Om detta inträffar, kan betongen uppnår endast en bråkdel av dess potentiella styrka. Efter en vecka, kommer betongen har uppnått sin slutliga form, och du kan ta bort formuläret virke. Härdning kommer att fortsätta att äga rum under en period av månader. Om du efter att du har slutfört bygga konkreta åtgärder ni planerar för färgning dem (en populär förfarande i dessa dagar), är det viktigt att du tillåter betongen härda i minst 30 dagar så att färgningen tar ordentligt.

Saker du behöver

 • Shovel
 • Skottkärra
 • Form lumber
 • Hammer
 • Spik
 • Betongblandare
 • Konkreta ingredienser (Portland cement, ballast, vatten, sand)
 • Eller färdigblandad betong
 • Avdragare board
 • Spackel