Wki

Hur att böja och skära armeringsjärn

Bockning och skärande armeringsjärn (stål armeringsjärn) är ofta nödvändigt när man bygger strukturell förstärkning för betongarbeten. Det är lätt att jobba med material som ofta används i landskapsarkitektur, konst, och andra projekt där metall som är ganska lätt att böja krävs. Vanligt armeringsjärn säljs av dess diameter i 1/8th tums steg (menande "# 4" armeringsjärn är 1/2 tum i diameter). Rebar upp till # 4 kan ofta böjas och skärs för hand. Större diameter armeringsjärn är inte normalt används utanför kommersiell eller industriell konkret arbete och oftast kräver specialiserad utrustning såsom hydraulisk sax och Benders.

I denna artikel kommer vi att anta att användningen av 1/2 tum (nummer 4) armeringsjärn som är en vanlig armering finns i bostäder landskapsarkitektur och betongarbeten.

Steg

Hur att böja och skära armeringsjärn. Har rätt säkerhetsutrustning.
Hur att böja och skära armeringsjärn. Har rätt säkerhetsutrustning.
 1. 1
  Har rätt säkerhetsutrustning. Rebar kan vara vassa och är tung, och kan skapa gnistor när skärs. Använd alltid skyddsglasögon, muff skjortor, långbyxor, handskar och stadiga stövlar vid hantering armeringsjärn.
 2. 2
  Setup en arbetsyta. Rebar kommer i mycket långa stavar (typiskt 8-20 fot och upp till 40 fot i längd). På grund av dess längd, att tendensen täckas med valshud eller rost, och totalvikten armeringsjärn är oftast bäst hanteras i en stor öppen yta med få hinder. Cutting armeringsjärn skapar ofta mycket heta gnistor så se till att området är fritt från brännbart material. Den rost och gnistor från armeringsjärn kan förstöra kläder så bära något robust och gamla.
 3. 3
  Mät noga. Med hänsyn till den totala längden, överlappning (där du kan knyta den till en annan bit ), och speciellt kurvorna kan vara lite knepigt. Du kanske upptäcker att de första gångerna du böjer en klippa en bit armeringsjärn är kortare eller längre än du hade tänkt. Detta beror ofta på att man inte står för längden på armeringsjärnet genom kurvan. Det kan vara knepigt, men du kommer att få handen på den. Rebar är väldigt lätt att märka med vax krita (om du vill vattentät märkning) eller krita (ofta praktiskt i konstprojekt där du vill att de varumärken för att torka av).
 4. 4
  Klipp din armeringsjärn. Cutting armeringsjärn kan göras enkelt med en skärande bågfilsblad. Du kan också använda en tigersåg, bärbara bandsåg, eller kvarn utrustad med en klinga för kapning "stål". Rebar tenderar att vilja rulla runt när skärs, därför är det ofta nödvändigt att kliva på baren eller ha en annars stadigt tag samtidigt minska den. Skär armeringsjärn är alltid varmt och / eller vassa. Använd handskar och försiktighet.
 5. 5
  Bockning armeringsjärn 1/2 tum eller mindre. Nu när du har en bit kapas är det dags att böja det. Böja armering handlar om inflytande. Placera armeringsjärnet på marken. Använda en lång metallrör med en tillräckligt stor innerdiameter, placera armeringsjärnet i röret stannar cirka sex inches från den punkt du vill starta böjen. Sätt foten 6 till 12 inches tillbaka från där du vill att böja. Trycka ordentligt ner med foten, höja ribban från marken tills baren böjer till den vinkel du vill. Det om det ofta nödvändigt att böja en bit lite i taget om du försöker att få en exakt böj
 6. 6
  Andra metoder och verktyg. Du kan hyra enkla Benders manuella armeringsjärn på de flesta järnaffärer. Om du har en hel del nedskärningar att hyra en metall hacka såg om ofta det mest effektiva sättet att minska en hel del armeringsjärn.

Tips

 • Snäva kurvor nästan alltid kräver ett skruvstäd, jigg, eller specialitet verktyg
 • Det är möjligt att värma armeringsjärn med en fackla för finreglering av bockningsprocessen. Men detta är sällan nödvändigt med armeringsjärn med 1/2 tum i diameter.

Varningar

 • Rebar är ofta rostiga. Om du får klippa när du arbetar med en rostig metall är det möjligt att du kan behöva en stelkrampsspruta. Se din vårdgivare.
 • Cutting armeringsjärn, speciellt med en slipande kapskiva skapar mycket varma gnistor. Dessa gnistor kommer att bränna exponerad hud och är mycket farligt för ögonen. Alltid bära långärmade skjortor, handskar och skyddsglasögon vid skärning någon typ av stål.
 • Använda värme för att hjälpa till böjning armeringsjärn kan avsevärt försvaga armeringsjärn.

Saker du behöver

 • Säkerhetsutrustning. Handskar, skyddsglasögon, kraftiga stövlar
 • Mild stål kapsåg. Bågfil, Sawzall, såg chop
 • 1/2 tum (nummer 4) armeringsjärn
 • En lång pipa med en diameter tillräckligt stor för att passa armeringsjärn inuti