Wki

Hur man knyter armeringsjärn

Bygga med involverar många steg för att uppnå bästa resultat, inklusive formning, sortering, placering, och. Ett viktigt steg är att placera de armeringsjärn eller armeringsjärn korrekt, och denna artikel kommer att förklara hur detta görs.

Steg

Hur man knyter armeringsjärn. Köp armeringsjärnet.
Hur man knyter armeringsjärn. Köp armeringsjärnet.
 1. 1
  Plan projektet. För strukturell betong, ingenjör och arkitekt kommer brukar göra den tekniska utformningen arbete och ger specifik information om storlekar, konfiguration och placering av armering i tillhörande konkreta arbetet. Planering av faktiska tillverkning och placering, liksom tidsplanen för arbetet är din första uppgift.
 2. 2
  Köp armeringsjärnet. För enkla projekt som typiska husgrunder och platta förstärkning, kan du troligen köpa nödvändiga armeringsjärn från en byggnad leverans centrum eller hem förbättring lager. För komplicerade applikationer såsom årskurs balkar, grundmurar, stridsvagnar och andra projekt, måste du ha specifika former bildas av ett armeringsjärn tillverkning specialist. Här är några exempel:
  • Stigbyglar. Dessa är formade armeringsjärn som håller lateral förstärkning i en viss konfiguration, ofta kallad en bur. De skapar en ram som håller dessa större barer i position och kan vara runda, fyrkantiga, rektangulära, eller ens komplicerade kombinationer av former.
  • Dymlingar. Dessa är vanligtvis L former, eller raka längder av armeringsjärn med en nittio graders böj i ena änden.
  • Corner staplar. Dessa är också L former, med varje sida av ell samma längd.
  • Offset böjar. Dessa sträcker sig från en enkel Z form till komplexa vinklar, som används för att förstärka betong gångväg steg och steg (förändringar i höjd) i betong fundament.
  • Hårnålar. Dessa är U-formad armeringsjärn som ofta används för att interlock två eller flera enskilda mattor av armeringsjärn för att ge lateral styrka till betonggjutning.
  • Candycanes. Som namnet antyder är dessa raka längder av armeringsjärn med en U-formad böj på ena eller båda ändarna, igen till interlock två eller flera parallella förstärkande mattor.
 3. 3
  Rådfråga din förstärkande placering ritningar / plan. Om du köper din armeringsjärn från en Fabricator, kommer leverantören granska vanligtvis din byggnadsingenjör s eller arkitektens planer och producera en butik ritning med detaljer och identifiera taggar för varje typ av armeringsjärn som används i projektet. För enklare projekt, bör dina byggplaner ger avstånd krav och storlekar bar. Använd dessa dokument för att bestämma var och vad armeringsjärn som behövs i enskilda platser.
 4. 4
  Välj vilken metod du använder för att knyta armeringsjärn. Flesta gånger, är armeringsjärn bundna med härdad ståltråd, antingen köpt in fyra rullar pund bulk, eller om du använder en spinnare väska slips, i buntar av förskurna tråd bitar med öglor bildade på båda ändar. De senare är lättare för nybörjare att använda, men något dyrare, är den tidigare ofta valet av erfarenheter armeringsjärn Tyers (rodbusters).
 5. 5
  Förbered område där betongen skall placeras. Marken bör graderas och packas efter någon behövde subgrading, utgrävningar, och underjordiska grova ins för VVS-och elbolagen är klar. Lägg ut den faktiska omkretsen eller linjer bildar för betongen placering efter sortering och packning och tillhörande tester utförs.
 6. 6
  Bestäm om de konkreta formerna kommer att installeras innan placera ditt armeringsjärn. För stora fundament där tung armering ska användas, vanligen formen görs först, för betongväggar och årskurs balkar, ena sidan av formen kan byggas före binda armeringsjärn, men armeringsjärn måste bindas på plats innan formen är klar så stänger kan placeras och binds på plats. För betongplattor, är undergrunden (marken under plattan) ofta förbehandlas för termiter, och en fuktspärr eller dampproofing installeras innan mattan är knuten.
 7. 7
  Skaka ut armeringsjärn. Detta innebär att ta bort enskilda barer, stigbyglar, och plugg från sina respektive buntar enligt placering ritning räknas. Ett exempel skulle vara en platta mäter 12 fot från 12 fot med armeringsjärn på 8 tum centra i en riktning, och 12 tums centrerar den andra. Bestäm storleken av barer som krävs i varje riktning, markera två eller tre barer med lämpliga layout mätningar i varje riktning, och räkna poäng för att avgöra hur många armeringsjärn som krävs för varje riktning. Ofta placeringen ritningar är specifika, till exempel "18 (nummer 5) armeringsjärn, 11 fot 6 inches lång, en halv varje sätt". Detta ger följande information: Du behöver viss mängd, 18, armeringsjärn, storlek 5 (5/8 tum diameter), med 9 staplar lägger i varje riktning, de översta raderna vinkelrätt till botten sådana.
 8. 8
  Bind din armeringsjärn. Detta är den primära fokus för denna artikel. Binder staplarna så att de förblir i sina korrekta respektive positioner är avgörande för att uppnå den önskade hållfastheten hos den fullbordade betongkonstruktionen.
 9. 9
  Placera varje armeringsjärn i dess respektive läge enligt layouten som beskrivs i föregående steg. Layoutetiketterna barer (eller markera staplar) kan markeras med en täljsten markör, en färg penna, en virkesstycke krita, eller med sprayfärg.
 10. 10
  Välj lämplig typ av slips du kommer att använda. För bag banden (Snap Slipsar, inte att förväxla med snap band beskrivs senare). För vanliga platta mattor, där kraften i betongen interagerar med armeringsjärn under dess placering är minimal, och förflyttning av mattorna är osannolikt, med hjälp av en enkel, enkel vridning av tråd runt varje armeringsjärn korsning, sammantvinnade tätt, räcker. Denna slips är känd som en snap slips, och kan göras med förskurna Snap slipsar och en spinnare, noterades tidigare. Det kan också göras enkelt med ett par 9 tums linjearbetare s tång och bulk tråd hålls på rodbuster s workbelt i en trådrulle. För andra tillämpningar där kraften av betongen placering kan förskjuter armeringsjärn, eller där mer styrka behövs för att hålla barer i korrekt konfiguration, kan mer komplicerade band användas. Här är några av dem, med en förenklad beskrivning av hur de görs:
  • Figur 8 band. Dessa görs genom att dra tråden runt baksidan (från rodbuster) bar, diagonalt över främre baren, tillbaka runt den bakre baren, diagonalt i motsatt riktning över den främre baren, och sedan vrida tillbaka runt början tråden. Du skär sedan tråden utfodring av rullen, och böja skurna ändarna tillbaka mot slips så ingen skarp slutar projektet från slips. Dessa band kommer att hjälpa till att hålla vinkelräta barer tätt ihop samtidigt bidra till att hindra dem från inredningar, eller flytta diagonalt.
  • Saddle band. I likhet med siffran 8 slips, börjar du genom att skicka trådmatning från din rulle bakom bakre baren, sedan över den främre baren vistas parallell till baren. Du passerar då det bakom den bakre baren igen, tillbaka runt den främre baren på den motsatta sidan. Du nu vrider ändarna ihop, klippa matningstråd och böja skurna ändarna tillbaka. Denna tie används ofta när kopplingsförbehållet armeringsjärn för väggar eller andra vertikala applikationer där rodbuster faktiskt kommer att klättra på armeringsjärn ramverk för att komma högre delar av väggen. Siffran 8 och sadel slips ofta kan bytas, dock tekniskt sett, det finns fördelar med att var och en i vissa omständigheter.
  • Kombinationer av figur 8 och slipsar sadel med extra sjalar runt vertikala armeringsjärn kan användas för att öka tag i slipsen så att staplarna inte kan glida nedåt när vikt tillämpas på dem eller plast betongen tappas i formuläret.
 11. 11
  Använd dina tång för att knyta dessa band effektivt. För alla ovan nämnda band, du drar mata änden från trådrullen med din icke-dominanta (hädanefter betraktas som vänster, vänligen vända för högerhänta personer) hand. Håll i änden av tråden med dina tång i din högra hand, och peta, eller tryck det bakom armeringsjärn som beskrivs i det första steget i din valda tie. Böj eller vinkla änden mot den plats du kommer att ta tag i slutet på nästa steg i slips, sedan nå från den sidan, grepp igen med tång, dra den mot nästa ställe du kommer att dirigera den till, dra tillräckligt slack tråd för att slutföra slips. Håll motstånd på tråden med vänster hand, så att kabeln böjs tätt mot baren du är omslag i varje skede av slips. Släpp ståltråd så att tången kan användas för att gripa den, och gör det, att dra i änden runt baren och vrida de två ändarna av tråden tillsammans. Dra eller slita i tråden med en tång så att slips är tight.
 12. 12
  Knyt alla barer som krävs i sina rätta positioner. Kontrollera dina planer för att se till att varje komponent i förstärkningen är på plats. Ofta, i armerad betong armering, hittar du flera faktorer som samverkar tillsammans utöver den grundläggande armeringsjärn mattan som hittills diskuterats. Här är några att notera:
  • Blockera dymlingar. När du placerar ett betongfundament som kommer att få konkreta murblock (block) uppfördes på det, hittar du oftast planerna kräver installation blockera dymlingar eller vertikala armeringsjärn för att förstärka celler vid en önskad avstånd för att ge efterföljande blocket väggen tillräcklig hållfasthet för att motstå förhållanden som det kommer att utsättas, eller för att hjälpa den stödja laster det kommer att bära som en övergripande del av strukturen du bygger. Dessa barer är knutna till stiftelsen armeringsjärn (fot staplar) på en plats som kommer att placera dem i mitten av enskilda kvarter celler. För att få släppas ut på rätt sätt, måste du upprätta väggen linjen, sedan bestämma avståndet av dessa celler. Om din layout börjar på ett hörn, med 8X16 tums vanlig blocket, kan du placera den första pluggen 4 inches inuti ytterväggen linjen, 4 inches från hörnet, sedan utrymme ytterligare barer på deras erforderliga avstånd i multiplar av 8 inches. Till exempel, vid 16, 24 eller 32 tum centra. Detta kallas murverk avstånd.
  • Skottet dymlingar. I fall där ett villkor inte kommer att avslutas i ett enda konkret placering, måste du dymling ut skottets formen så att nästa placering kommer att vara strukturellt knuten till den senare. Se till att tapparna sträcker sig tillräckligt långt att den laterala förstärkningen kommer att överlappa tillräckligt för att upprätthålla styrkan i de använda stavarna. Typiskt armeringsjärn varv beräknas i stångdiametrar. Ett exempel skulle vara nummer 5 armeringsjärn nämnde tidigare. Den har en diameter på 5/8 av en tum, och den erforderliga varvet kanske 40 stångdiametrar. Multiplicera diametern 5/8 med 40, kommer du att få 200/8, eller 25 inches.
  • Observera att i konstruktionsbetong, kan andra typer av imbeds och infogar krävas. Placera armeringsjärn på ett sådant sätt som tillåter installation av ankarbultarna, muffar, inbäddade plattor svets, skär, eller andra objekt i sina repective rätt plats utan störningar. I allmänna termer är dessa objekt kräver mer exakt positionering, så kompensera en eller två armeringsstänger kan krävas.
 13. 13
  Stol eller stödja din armeringsjärn. När mattan eller buren är monterad, måste du hålla den i position så att betongen kommer att täcka den helt. Rebar stolar eller betong tegel ofta används för detta ändamål. Placera dessa lägesställare på ett avstånd som inte kommer att tillåta armeringsjärnet att böja eller böja tillräckligt för att minska täckning du vill få med betongen du placerar på dig former. För en 12 tum tjock fot, är armeringsjärnet mattan vanligtvis placeras omkring 4 inches från botten av betong, och sido-godkännanden variera från 2 till 4 inches.
 14. 14
  Observera armeringsjärnet konfiguration medan betongen placeras. Om växling sker, stödja armeringsjärn med ett hanterat verktyg som en spade kilas så att du kan uppnå tillräcklig tyngd för att hålla sin position, eller ändra riktning flytande betong så anbringas i motsatt riktning.
 15. 15
  Cap eller på annat sätt skydda alla utsatta barer medan du arbetar i närheten av dem. Armeringsjärn som klippt, eller mekaniskt klippa har väldigt vassa ytor vid placeringen av dessa nedskärningar. Byggnadsarbetare har lidit allvarliga skador och har också dödats när de har fallit på utskjutande armeringsjärn dymlingar. Särskilda stav lock tillverkade av slagtålig plast med en metallplatta inbäddad i dem krävs av Occupational Safety and Health Administration (OSHA), i Europa.

Tips

 • Köp kvalitetsverktyg om du planerar att göra en hel del armeringsjärn kopplingsförbehåll. Billiga trådrullar och tänger kommer inte att hålla upp till slitage av daglig användning.
 • Dubbelkolla armeringsjärnet placering ritningar, särskilt för dymlingar, eftersom felplacerade dymlingar måste skäras bort, och nya epoxied på rätt plats, till betydande kostnader.
 • Håll armeringsjärn lagras på stuvningsgodsmaterial att förhindra rost, och för att hålla barer från att bli begravd i mjuka jordar. Någon ansamling av järnoxid (rost) kommer att förvärra spjälkning senare.

Varningar

 • Bär rätt säkerhetsutrustning för detta arbete. Handskar är särskilt viktigt att skydda rodbuster händer.
 • Rebar ändar och ändarna av snittet slips tråd kan vara otroligt skarp.
 • Impalement skyddskåpor måste enligt lag i Europa.

Saker du behöver

 • Armeringsjärn och en armering placering plan.
 • Tänger eller ett Snap Tie spinner.
 • Tråd och en trådrulle.
 • Märkning kritor, täljsten eller färg.
 • Måttband.