Wki

Hur man lägger till betong till befintlig betong

Med tiden hårdnar betong och blir mindre porös. Härdning kan orsaka brister. Dessutom kan betong sjunka ner i underliggande mark. Härdning eller sjunkande kan göra en betongplatta unlevel, i vilket fall vatten kan pöl på betong. En vanlig metod för att lösa detta problem är att lägga till ett ytterligare betongskikt över toppen av den aktuella ytan. Om du upplever ett ojämnt konkreta uteplats, uppfart, eller trottoaren, kanske du undrar hur du lägger betong till befintlig betong. För en liten lapp, kan du använda en tunnare päls. En komplett återhämta jobb kräver en tjockare päls.

Steg

Hur man lägger till betong till befintlig betong. Välj en betongmassa med rätt aggregat för jobbet.
Hur man lägger till betong till befintlig betong. Välj en betongmassa med rätt aggregat för jobbet.
 1. 1
  Välj en betongmassa med rätt aggregat för jobbet. Aggregate är en tillsats - oftast sand eller sten - till cementblandningen att göra det billigare. För ett mycket tunt lager, bör du välja en mindre aggregat. Större aggregat kan inte användas i tunna lager.
 2. 2
  Förbered den befintliga betongen. För att förbereda den befintliga betongen, rengöra och rugga den aktuella ytan innan du börjar några andra åtgärder. Du kan använda en produkt kemisk betong som kommer att utföra båda dessa mål samtidigt.
 3. 3
  Mätta den befintliga ytan. Blötläggning den befintliga betongen kommer att göra det omöjligt att absorbera vätska från den nya betongen. Att inte följa detta steg kan skapa en dålig bindning mellan ny och befintlig betong.
 4. 4
  Prime betongen. Gör en blandning vatten betong som är tunnare än paketet riktningar. En viskositet liknande måla kommer att fungera bra. Använd en hård borste för att tillämpa den på den befintliga betongen. Detta steg är inte ett krav, men det kommer att bidra till att skapa ett starkare band mellan ny och befintlig betong. Låt inte denna slurry pälsen torr innan den nya betongen.
 5. 5
  Förbered den nya betongen. Blanda betongen enligt förpackningens anvisningar. Om du använder vanlig betong, lägg en konkret bindning tillsats för att den gamla och nya konkreta gå. Om du använder en betong lapp produkt, inte lägga limning tillsatsen eftersom det är en del av lapp mix.
 6. 6
  Applicera första skiktet av ny betong. Häll din konkreta blandningen till en nivå strax under vad du vill att den slutliga nivån att vara. Använd inte en murslev på denna punkt. En grov yta på den först gjutna kommer att hjälpa den slutliga pour att hålla bättre.
 7. 7
  Vänta flera timmar för cement blandas från första pour att börja ställa in. Du kan påbörja nästa steg när den första pour oftast härdas.
 8. 8
  Blanda betongen för andra häller enligt förpackningens anvisningar. Lägg ett konkret bindning additiv, om så är nödvändigt.
 9. 9
  Häll den sista pälsen. Använd en spackel för att jämnt sprida betongen i andra häll i betongen från första pour. Detta är den punkt där du måste vara försiktig för att göra ytan slät och jämn.
 10. 10
  Skydda ditt arbete. Täck den nyligen gjuten betong med en plastfolie eller spraya den med bota förening för att säkerställa att betongen tar lång tid att bota. Ju längre härdningsprocessen, desto starkare färdig betong reparation kommer att bli.

Tips

 • Betong arbete görs bäst på svala, men inte kallt, torrt, mulna dagar. Även om det inte alltid är möjligt, försök att välja en svalare, mulen dag för ditt projekt.

Saker du behöver

 • Betong mix eller betong lapp produkt
 • Betong bindning tillsats
 • Betong rengöring kemikalier
 • Skottkärra eller hink för blandning
 • Spackel
 • Härdning förening
 • Hård borste